Reklam Bannerı

Daha hızlı internet için ne yapmalıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İshak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İshak

Keşifçi
Şu anda 65 Mbps'lik bir modeme sahibim, ancak 9 kişi bağlı olduğu için internet hızım yetersiz kalıyor. Daha hızlı bir modeme geçmek için ne yapmalıyım ?

Bu hız, modemimle yaptığım hız testi sonucunda ölçülen hız. Ancak, internet altyapısının ve satın aldığım paketin hızları farklı olabilir. Modemimin sağladığı hız, bağlantı kalitesine, altyapıya ve paketime bağlı olarak değişebilir.
Bu modem hızın mı internet altyapının hızı mı yoksa satın aldığın paketin hızı mı?

Bu hız, modemimle yaptığım hız testi sonucunda ölçülen hız. Ancak, internet altyapısının ve satın aldığım paketin hızları farklı olabilir. Modemimin sağladığı hız, bağlantı kalitesine, altyapıya ve paketime bağlı olarak değişebilir.
Tamam işte ben de onu soruyorum aldığın internet paketi 100mbps mi, altyapın ne kadar bir sorgula turktelekomdan yada türknetten

Türknet'ten sorguladım şöyle diyor:Vdls altyapınızın desteklediği hız 62 mbps 15 mbps ye kadar upload bu ne anlama geliyor

Türknet'ten sorguladım şöyle diyor:Vdls altyapınızın desteklediği hız 62 mbps 15 mbps ye kadar upload bu ne anlama geliyor
Bulunduğun yerden en fazla alabileceğin internet hızı şu an sahip olduğun hız olduğu anlamına geliyor. Yükleme hızın biraz düşük onun dışında 63 mbps den fazla internet hızı alamazsın, fiber altyapısı yok orada belli ki.

Nasıl yani istesemde 100 veya daha yüksek mbps hızında bir modeme sahip olamazmıyım hiçbir yolu yokmu

Son düzenleme:
Nasıl yani istesemde 100 veya daha yüksek mbps hızında bir modeme sahip olamazmıyım hiçbir yolu yokmu
Elinizdeki modem cihazı rahat rahat 100mbps sağlıyordur zaten. Sizin altyapınız yetersiz olduğu için alamıyorsunuz o hızı. Eğer internet hattı yakınsa belki talep edebilirsiniz. Sanırım VDSL daha yüksek hızlı internet sağlıyordu. Şu an sizin internetiniz ADSL yani telefon hattı üzerinden sağlanıyor.

Elinizdeki modem cihazı rahat rahat 100mbps sağlıyordur zaten. Sizin altyapınız yetersiz olduğu için alamıyorsunuz o hızı. Eğer internet hattı yakınsa belki talep edebilirsiniz. Sanırım VDSL daha yüksek hızlı internet sağlıyordu. Şu an sizin internetiniz ADSL yani telefon hattı üzerinden sağlanıyor.
Peki kısacası ne yapmam gerekiyor

Bu arada yaşadığım binanın girişinde şöyle bir yazı var:çok şanslısınız binanızda 1.000 mbps hızında internet var

Bu arada yaşadığım binanın girişinde şöyle bir yazı var:çok şanslısınız binanızda 1.000 mbps hızında internet var
Acaba binanın önüne kadar getirdiler de dairelere mi bağlamadılar? Öyle bişey olabilir mi? Şu anki internet sağlayıcını arayıp bu durumu konuşabilirsin. Bağlıyorlar çünkü bazı markalar

Geri