63.12 Mbps indirme ve 2.4 Mbps yüklemeHocam internet hızın ne kadar peki? Paket olarak
Bu modem hızın mı internet altyapının hızı mı yoksa satın aldığın paketin hızı mı?63.12 Mbps indirme ve 2.4 Mbps yükleme
Bu modem hızın mı internet altyapının hızı mı yoksa satın aldığın paketin hızı mı?
Tamam işte ben de onu soruyorum aldığın internet paketi 100mbps mi, altyapın ne kadar bir sorgula turktelekomdan yada türknettenBu hız, modemimle yaptığım hız testi sonucunda ölçülen hız. Ancak, internet altyapısının ve satın aldığım paketin hızları farklı olabilir. Modemimin sağladığı hız, bağlantı kalitesine, altyapıya ve paketime bağlı olarak değişebilir.
Bulunduğun yerden en fazla alabileceğin internet hızı şu an sahip olduğun hız olduğu anlamına geliyor. Yükleme hızın biraz düşük onun dışında 63 mbps den fazla internet hızı alamazsın, fiber altyapısı yok orada belli ki.Türknet'ten sorguladım şöyle diyor:Vdls altyapınızın desteklediği hız 62 mbps 15 mbps ye kadar upload bu ne anlama geliyor
Elinizdeki modem cihazı rahat rahat 100mbps sağlıyordur zaten. Sizin altyapınız yetersiz olduğu için alamıyorsunuz o hızı. Eğer internet hattı yakınsa belki talep edebilirsiniz. Sanırım VDSL daha yüksek hızlı internet sağlıyordu. Şu an sizin internetiniz ADSL yani telefon hattı üzerinden sağlanıyor.Nasıl yani istesemde 100 veya daha yüksek mbps hızında bir modeme sahip olamazmıyım hiçbir yolu yokmu
Peki kısacası ne yapmam gerekiyorElinizdeki modem cihazı rahat rahat 100mbps sağlıyordur zaten. Sizin altyapınız yetersiz olduğu için alamıyorsunuz o hızı. Eğer internet hattı yakınsa belki talep edebilirsiniz. Sanırım VDSL daha yüksek hızlı internet sağlıyordu. Şu an sizin internetiniz ADSL yani telefon hattı üzerinden sağlanıyor.
![]()
İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
goknet.com.tr
Şu linkten altyapını sorgulayıp adresin gözükmeyecek şekilde SS atar mısın bana daha sonra çıkan sonucu?gö
Bir de türktelekomdan sorgula bakalım orada ne diyor?Türknet'ten sorguladım şöyle diyor:Vdls altyapınızın desteklediği hız 62 mbps 15 mbps ye kadar upload bu ne anlama geliyor
Acaba binanın önüne kadar getirdiler de dairelere mi bağlamadılar? Öyle bişey olabilir mi? Şu anki internet sağlayıcını arayıp bu durumu konuşabilirsin. Bağlıyorlar çünkü bazı markalarBu arada yaşadığım binanın girişinde şöyle bir yazı var:çok şanslısınız binanızda 1.000 mbps hızında internet var
Evet haklısın dairelere bağlamamış olabilirlerAcaba binanın önüne kadar getirdiler de dairelere mi bağlamadılar? Öyle bişey olabilir mi? Şu anki internet sağlayıcını arayıp bu durumu konuşabilirsin. Bağlıyorlar çünkü bazı markalar
Bu arada sorguladım bu lokasyonda hipernet kullanılabilir gibi birşey yazıyorduBir de türktelekomdan sorgula bakalım orada ne diyor?
hız olarak ne diyordu ve sen hangi markadan internet alıyorsunBu arada sorguladım bu lokasyonda hipernet kullanılabilir gibi birşey yazıyordu
Hız olarak birşey yazmıyordu intarnet aldığım marka ise Vodafonehız olarak ne diyordu ve sen hangi markadan internet alıyorsun