Reklam Bannerı

12700H Casper Notebook 17.799 TL

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Keymey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Keymey

Usta Yardımcı
Yönetici
Bir önceki neslin aksine 65w adaptör ile beraber geliyor, bir önceki nesil 45w diye alınmaz demiştim. Bataryası 54wh, DDR4 16GB ram, IPS ekran, çift ram tek SSD slotu var. 12700H performansını yine tam anlamıyla vermez fakat alınabilir bir bilgisayar olduğunu düşünüyorum.

1738737983653.webp

Bu arada tasarımı lenovodan kopya çekmişler, tuş tarzı hoparlör yerleşimi yoga serisine benziyor

Adaptörü ve bataryayı artırmaları iyi olmuş ancak; acaba işlemci ne denli stabilitede ve ne denli performanslı kullanabiliyor, bu da önemli markadan ötürü. Umarım işlemcinin gücü ve stabilitesine uygun havalandırma sistemi de koyulmuştur. SSD'nin de 250 GB olması biraz sıkıntı şayet bellek sorun olsaydı ek slot varsa kolayca halledilebilirdi ancak SSD sorun olduğunda, genelde (ve bunda da öyle görünüyor) tek slot olduğundan ek araç veya farklı SSD'nin ana depolama yapılması gerekiyor. İşlemcinin gücüne bakınca da depolama boyutu yine garip durmuş. Belleğin 16 GB koyulması da iyi olmuş. Ekranı IPS olarak ilerletmeleri de en azından bir düşüş yaşatmadıklarından pozitif ilerleme.

Adaptörü ve bataryayı artırmaları iyi olmuş ancak; acaba işlemci ne denli stabilitede ve ne denli performanslı kullanabiliyor, bu da önemli markadan ötürü. Umarım işlemcinin gücü ve stabilitesine uygun havalandırma sistemi de koyulmuştur. SSD'nin de 250 GB olması biraz sıkıntı şayet bellek sorun olsaydı ek slot varsa kolayca halledilebilirdi ancak SSD sorun olduğunda, genelde (ve bunda da öyle görünüyor) tek slot olduğundan ek araç veya farklı SSD'nin ana depolama yapılması gerekiyor. İşlemcinin gücüne bakınca da depolama boyutu yine garip durmuş. Belleğin 16 GB koyulması da iyi olmuş. Ekranı IPS olarak ilerletmeleri de en azından bir düşüş yaşatmadıklarından pozitif ilerleme.
İşlemcinin tdp 45w'tır ya bence, zaten sınırlama olmazsa 115w'a kadar yolu var hyperthread ile. Soğutma çok iyi olmaz diye tahmin ediyorum, internette de testini bulamadım X600 12700H yeni gelmiş sanırım. Başka işlemcili x600 incelemeleri var ama 12700H yok.
Bu bütçede belki 7730u HP alınabilir. https://www.hepsiburada.com/hp-15-f...rada&utm_source=pc&utm_medium=epey&wt_pc=epey

İşlemcinin tdp 45w'tır ya bence, zaten sınırlama olmazsa 115w'a kadar yolu var hyperthread ile. Soğutma çok iyi olmaz diye tahmin ediyorum, internette de testini bulamadım X600 12700H yeni gelmiş sanırım. Başka işlemcili x600 incelemeleri var ama 12700H yok.
Bu bütçede belki 7730u HP alınabilir. https://www.hepsiburada.com/hp-15-f...rada&utm_source=pc&utm_medium=epey&wt_pc=epey
AMD Ryzen 5 7430U 8/250 olan farklı bir versiyonu da var, Intel Core i5-1235U 8/500 olan farklı hali de veya bunun 16/500 olan seçeneği de. Bunların da farkı Intel'de 40 W adaptörle 45.6 Wh batarya, AMD'de 40 W adaptörle 38 Wh bataryaları. Ekranları aynı görünüyor. 200 g ufak fark var i5-1235U modelinde ve bu modelde 2.5'' SATA slotu olduğu da belirtilmiş fazladan. Bunlar daha olumlu sonuçlar veriyor da olabilir en azından stabilite bakımından. i7-12700H'yi diğer markalar ne kadar iyi dizginliyor ki Casper konuşulacak bu da var tabii. HP seçeneği de 17.5k olmuş olsa da enflasyona ve diğerlerine göre halen sayılı alternatiflerden.

Geri