Reklam Bannerı

2025 Yılı Asgari Ücret Tutarı 22.104 TL Olarak Belirlendi

Technicer

Usta Yardımcı

Şahsen 22-23k dolaylarında olacağını birçok yerde gördükten ve en baştan bu yana düşündükten sonra 22.507 TL gibi bir tutarın belirleneceğini öngörüyordum. Sonuç da pek şaşırtmadı.

Şahsen 22-23k dolaylarında olacağını birçok yerde gördükten ve en baştan bu yana düşündükten sonra 22.507 TL gibi bir tutarın belirleneceğini öngörüyordum. Sonuç da pek şaşırtmadı.
geçmiş olsun...

Yerinde olmuş. Fazla olunca zamlar coşuyor piyasada geçen sene gördük.
Ne olursa olsun normalin üstünde görülüp abartıldığından umarım bu zam da ne kadarsa o kadar olarak görünür. Özellikle son yıllardaki ülkenin genel durumundan ötürü, asgari ücret zammının oranında genel zamları görmek mümkün değil gibi geliyor. Olduğu kadar, olmadığı kader...

Son düzenleme:
Ne olursa olsun normalin üstünde görülüp abartıldığından umarım bu zam da ne kadarsa o kadar olarak görünür. Özellikle son yıllardaki ülkenin genel durumundan ötürü asgari ücret zammının oranında genel zamları görmek mümkün değil gibi geliyor. Olduğu kadar, olmadığı kader...
Yine de geçen seneki gibi tarihi artış olmadığı için tarihi zam da görmeyiz diye düşünüyorum. Bakalım

Ülkemizde ciddi bir enflasyon varken bu rakam bana tuhaf gelmiyor.Hükümet enflasyonu düşürmediği sürece asgari ücretin artıp azalması bizler için bir anlam ifade etmez.

artık devlet zam oranlarını asgari de %30 yaptı ancak özellikle memur da %10-15 i geçmeyecek çünkü özellikle harcamayı en çok yapan ve enflasyonu yükselten kesimin özellikle karı koca evli olan çift maaşlı kesimi görüyor devlet. Bunları dizginleyip harcamaları azaltıp enflasyon oranını azaltma düşüncesinde. Zaten zanaat sahibi kesim bir şekilde gelirini artırma imkanını arar ancak memur için bu pek mümkün değil tabi rüşvet ve gayri meşruya bulaşmassa. Tabi bunlar toplumun alt kesimi için geçerli bir durum üst kastta sıkıntı yok zaten düzeni kurulmuş vaziyette para bir şekilde kendisine akıyor. Bundan sonra toplumun katmanları arasındaki fark daha da görünür olacak 2 yıl boyunca. seçime yakın biraz daha fazla zam yapar zaten ülke popülasyonu balık hafızalı olduğu için yeniden seçilir. düzen böyle işler.

Geri