Evet e posta ile geliyor giris hareketlerime bakiyorum sadece benim cihazim gözüküyor açık oturum olarakMesaj e-posta ile mi geliyor? Instagram üzerinde herhangi bir giriş uyarısı yoksa oltalama olabilir. Dolandırıcı olma olasılığı yüksek bu yüzden herhangi bir bağlantıya veya linke tıklamayın. E-posta adresinize bir şeklide ulaşmış olmalılar. Tarayıcıdan girip gönderen e-posta adresine bakabilirsiniz.
Bazen facebookdan bildirm geliyor mesela atiyorum 333 654 bu kodu kimseyle paylasmayin diye kredi kartımdami para falan çalına bilirmi ? Yoks sadece hesab'mı çalınır ?Mesaj e-posta ile mi geliyor? Instagram üzerinde herhangi bir giriş uyarısı yoksa oltalama olabilir. Dolandırıcı olma olasılığı yüksek bu yüzden herhangi bir bağlantıya veya linke tıklamayın. E-posta adresinize bir şeklide ulaşmış olmalılar. Tarayıcıdan girip gönderen e-posta adresine bakabilirsiniz.
Bakin bu fotoğrafta benim giris yaptığım gösteriliyor ve evet bu doğru sifreyi değiştirmiştim alt kisimda bölgeyi Azərbaycan olarak gösteriyor amma bundan once attığım foroğrafta bölgeyi hindistan olarak gösteriyorMesaj e-posta ile mi geliyor? Instagram üzerinde herhangi bir giriş uyarısı yoksa oltalama olabilir. Dolandırıcı olma olasılığı yüksek bu yüzden herhangi bir bağlantıya veya linke tıklamayın. E-posta adresinize bir şeklide ulaşmış olmalılar. Tarayıcıdan girip gönderen e-posta adresine bakabilirsiniz.
E posta adresinize internet tarayıcısı üzerinden girerek iki e postayı gönderen aynı mı diye bakabilirsiniz. Farklı ise dolandırıcı olabilir. Instagram hesabınızı çalıp daha sonra arkadaşlarınıza hediye kazandınız, para kazanmak için tıklayın, ücretsiz devlet desteği gibi mesaj atıyorlar ve bu şekilde telefon faturası üzerinden dolandırıyorlar. Bizzat arkadaşımın başına geldi, pandemi desteği diye Instagram üzerinde vurgun yaptılar. Aynı oltalama şekli olma ihtimali var gibi geldi ama emin değilim sadece tahmin ediyorum.Me
Bakin bu fotoğrafta benim giris yaptığım gösteriliyor ve evet bu doğru sifreyi değiştirmiştim alt kisimda bölgeyi Azərbaycan olarak gösteriyor amma bundan once attığım foroğrafta bölgeyi hindistan olarak gösteriyor
Her şifre değiştirme işleminde e-posta adresine ya da telefon numarasına kod gider. Hesabınızı doğrulama yöntemlerinden biri budur. Siz herhangi bir hesapta şifre değiştirme işlemi yaptığınızda kod gelmesi normal. Mesaj kendi kendine geliyorsa şüpheli davranmak gerekir. Telefona uzaktan erişim sağlayacak yazılım yüklenirse banka hesabınızı o şekilde çalabilirler.Me
Bakin bu fotoğrafta benim giris yaptığım gösteriliyor ve evet bu doğru sifreyi değiştirmiştim alt kisimda bölgeyi Azərbaycan olarak gösteriyor amma bundan once attığım foroğrafta bölgeyi hindistan olarak gösteriyor
En basta soylediğinizi nasil yapacagim? biraz ayrıntılı bir şekilde anlatirsaniz sevinirim.E posta adresinize internet tarayıcısı üzerinden girerek iki e postayı gönderen aynı mı diye bakabilirsiniz. Farklı ise dolandırıcı olabilir. Instagram hesabınızı çalıp daha sonra arkadaşlarınıza hediye kazandınız, para kazanmak için tıklayın, ücretsiz devlet desteği gibi mesaj atıyorlar ve bu şekilde telefon faturası üzerinden dolandırıyorlar. Bizzat arkadaşımın başına geldi, pandemi desteği diye Instagram üzerinde vurgun yaptılar. Aynı oltalama şekli olma ihtimali var gibi geldi ama emin değilim sadece tahmin ediyorum.
Hesabima giris yapan kisinin telefonun modelini gösteriyor Instagram bende direk a55 yazıyor amma hesabıma giris yapmak isteyen kisinjn telefonunu kod ile gösteriyor kodu google'da taratdiğimda redmi 9a modeli çıkıyor karşıma yani bu demektir ki hesabıma gerçekten'de baska birisi giris yapmak istiyor ve iki faktörlü giris doğrulaması bende açıkMail uygulamasında gönderen e-posta adreslerini karşılaştırın. Azerbaycan ve Hindistan konumunda giriş e postaları aynı yerden mi gelmiş ona bakın. Farklı yer ise dolandırıcı olabilir onu dikkate almayın.
Uygulamada göremezseniz bilgisayar ya da telefondan Google Chrome gibi bir tarayıcıda e posta hesabınıza giriş yapıp o şekilde de bakabilirsiniz.
İnstagramda şifre ve güvenlik kısmından iki faktörlü doğrulama kullanın.
Ikisinede baktım ikiside instagram üzerinden gönderilmiş instagram security yazıyor simdi ne yapmam gerek nasil bir önlem alabilirim ? Sms uygulamasidan geliyor kodGiriş yaparken telefon numaranızı kod geliyor ise başkası size gelen kodu öğrenmedikten sonra giriş yapamaz.
Demek istediğim bu değildi size bu e postalar aynı e posta adresinden mi geliyor onu karşılaştırın demiştim. E posta da gönderen ve alıcı olur. Alıcı sizin e posta hesabınız ama gönderen e posta adresi ne ona bakın demiştim. Her ikisini de Instagramın gerçek hesabı mı gönderiyor yoksa biri sahte mi diye kontrol edin demiştim. İkisi de gerçek ise Hindistandaki giriş denemesi olabilir.
Evet 5 kez sifre degistirdim ve her seferinde yine doğrulama kodu ve giris uyarisi geldi hepside Hindistan üzerinden ve ayni cihazdanGiriş denemesi olabilir gibi o zaman dikkate almayın. İki faktörlü doğrulamada giriş kodu sms ile gelir zaten. Hem e posta hem de SMS ile güvenlik önlemi alınmış olur. İki faktörlü doğrulama açık ise sorun olacağını sanmıyorum.
Şifrenizi değiştirdikten sonra tekrar geldi mi Hindistan dan giriş e postası?
Ismimi degistirdim vaktinizi ayirdiğiniz icin teşekkürlerO konuda bir fikrim yok. Meta (Instagram) kaynaklı bir hata da olabilir. Kullanıcı adını değiştirin olmadı. İki faktörlü doğrulama açık ise endişelenmeyin.