Reklam Bannerı

Mac mini m4

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan storal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

storal

Paylaşımcı
Muhtemelen +8gb ram ekleyip alacağım depolamayı ise taşınabilir ssd ile yapmayı düşünüyorum.

Sizce mantıklı bir kararmı yada farkı düşünceleriniz varsa belirtin.

Bilgisayar kullanımız ne üzerine? Neden 16 GB ramın yetmeyeceğini düşünüyorsunuz?

Bilgisayar kullanımız ne üzerine? Neden 16 GB ramın yetmeyeceğini düşünüyorsunuz?
Genelde günlük/iş için ve çok basit birkaç oyun oynarım.

Şuanlık 16 gb yeterli olsada uzun yıllar kullanacağım sonrasında sıkıntı çıkarabilir sonuçta apple denen ucube yapı sonradan ram eklememize izin vermiyor.

Ekstra belirtmem gerekirse çok yoğun tarayıcı kullanıyorum yerine göre 40 aktif sekmeyi aşıyor ram çok önemli benim için.

Şuanlık 16 gb yeterli olsada uzun yıllar kullanacağım sonrasında sıkıntı çıkarabilir sonuçta apple denen ucube yapı sonradan ram eklememize izin vermiyor.

Ekstra belirtmem gerekirse çok yoğun tarayıcı kullanıyorum yerine göre 40 aktif sekmeyi aşıyor ram çok önemli benim için.
Oynayacağınız oyunlar macOS'ta var mı? RAM fazla almak iyidir tabi ama ne kadara alıyorsunuz bu 24 GB mac miniyi

Oyunlar var.

Öğrenci indirimi ile 33k ya denk geliyor 24gb versiyonu.
Windows tarafında daha ucuza toplayabilirsiniz daha performanslı sistemi. Hatta istediğiniz kadar ram yükseltmesi de yapabilirsiniz. Apple kullanmak istiyorum diyorsanız uygun bu fiyat.

Windows tarafında daha ucuza toplayabilirsiniz daha performanslı sistemi. Hatta istediğiniz kadar ram yükseltmesi de yapabilirsiniz. Apple kullanmak istiyorum diyorsanız uygun bu fiyat.
Apple nekadar sevmesemde bu ürünün kullanım kolaylığı benim için önemli.
Boyut ve perfomansı itibari ile gözüme güzel gözüktü.
Açıkcası biraz macos kullanmaktan korkuyorum alışmak vs zaman alcak gibi gönül ister windows bir pc ancak dediğim gibi bu ürün hem küçük hemde m4 benim işimi fazlasıyla görür.

Eğer fikrim değişmesse bundan devam.

Oynayacağınız oyunlar ağır değilse mac alınabilir bir tercih bence. Özellikle ekosistem kuruyorsanız. Ama bana sorarsanız Winciyim ben.

Açıkcası biraz macos kullanmaktan korkuyorum alışmak vs zaman alcak gibi gönül ister windows bir pc ancak dediğim gibi bu ürün hem küçük hemde m4 benim işimi fazlasıyla görür.

Windows tarafında da mini PC'ler var bakabilirsin istersen

Macos kullanamam diye bende düşünüyordum. Maksimum 1 haftada alışıyorsun. Sadece @ yaparken uygulamaları kapatıyorsun alışrıken :D. AltGR ile Q ya basında Macosda geçerli olan Command + Q yapılmış oluyor ve bu da Alt f4 ün macosdaki versiyonu.

Macos kullanamam diye bende düşünüyordum. Maksimum 1 haftada alışıyorsun. Sadece @ yaparken uygulamaları kapatıyorsun alışrıken :D. AltGR ile Q ya basında Macosda geçerli olan Command + Q yapılmış oluyor ve bu da Alt f4 ün macosdaki versiyonu.
Bakıcaz artık

Muhtemelen +8gb ram ekleyip alacağım depolamayı ise taşınabilir ssd ile yapmayı düşünüyorum.

Sizce mantıklı bir kararmı yada farkı düşünceleriniz varsa belirtin.
16 ram muhtemelen bi' 5 yıl götürür. Ayrıca şuan en alinabilicek mac kendisi bence alın derim.

Bu doğru fakat arkadaş küçük birşey istemiş, ayrıca bu küçüklükte herhangi bir win PC nin bu mac miniyle yarışır olduğunu sanmıyorum hocam. Her ne kadar bende win/linuxcu olsam da bu alet benimde beynimi kurcalıyor arada.

16 ram muhtemelen bi' 5 yıl götürür. Ayrıca şuan en alinabilicek mac kendisi bence alın derim.
24k ya geliyor 16gb ram ile namussuzlar 9k istiyor 8gb için az bir fiyat değil daha iyi değerlendirilebilir sanki .
Alırkenki düşünceme bırakıyorum kararı.

Piyasada windows tarafından birşeyler olduğu bilmiyordum.
Attığınız ürün üzerinden inceleme yapıp muadillerine bakacağım umarım alınabilir
birşeyler bulurum .
Mac den kurtulurum umarım.
30-35 bin civarına hem AMD Ryzen 9 yada 14. Nesil i7 işlemcileri falan bulabiliyorsun ram ve depolama miktarları da böyle oluyor genelde. Mini PC diye arat güzel seçenekler var. Mini PC soğutmaları ne kadar düzgün bilmiyorum ama AMD almanı tavsiye edebilirim bayağı verimliler ve GPUları da Intellerden daha güçlü

Geri