1k fazla verip 256gb modelini almanızı tavsiye ederim.13.200 e bulunabiliyor. Alınır mı? Snapdragon işlemci olması ilk tercih sebebim. Bilinen kronik bir problemi var mıdır? 128 yeterli. Kamera çok önemli değil. Tabi ki yakın fiyat alternatifi varsa öğrenmek isterim.
En büyük rakibi Samsung Galaxy A35. Güncelleme sorun değilse A35 den daha iyi kamera, daha iyi gövde malzemesine sahip. İlle de Samsung olmasın diyenler için güzel bir seçenek. Kamera, malzeme kalitesi, arayüz için bakılabilir. Nothing markası bizim ülkede çok fazla tercih edilmiyor ve arada kalıyor. Samsung ve Xiaomi varken öncelik olmuyor. Farklı cihaz denemek isteyenlerin listesine giriyor. Honor 200, Poco X6 Pro ve A55 bütçesine çıktığı için çoğu kişi es geçiyor.
Snapdragon işlemci öncelikse Poco X6 (7s Gen2) S21 Fe (888) ve Poco F5 (7+ Gen 2) e kadar rakibi yok.
Qualcomm Snapdragon 860-865-870-888 eski nesil amiral gemisi işlemcilerin artık orta segment seviyesinde kaldığını düşünüyorum. İyi fiyata dolu bir cihaza olursa olur (S21 Fe – S22 Gibi) ama sadece işlemci veren cihaz için alınmamalı.
Poco F4’te bir rakip ama sadece işlemci yönünden.
Şahsen ben Max 14-15K bütçe ile ilk tercih olarak A35’ten sonra Nothing Phone 1’e bakardım.
Hocam bu arada orada bulunan Geekbench sonuçları Exynos 1380 için yanlış. Ben A54 cihazimda 35-36 derecelerdeyken bile 2800'ü geciyorum.Ekli dosyayı görüntüle 227Ekli dosyayı görüntüle 228Ekli dosyayı görüntüle 229
A35'in F4'ten üstün yönü ne tam olarak, 8gb ram haricinde
Karşılaştırma siteleri arasında baz alınabilecek site olarak NanoReview öneriliyordu ancak sanırım bu sitede de ufak tefek yanlışlıklar var. Bazı işlemcilerin güç tüketim değerlerinin farklı yazıldığından da bahsedilmişti. Cihazları en kötü koşullarda deniyorlar veya ortalama değer alıyorlar gibi.Hocam bu arada orada bulunan Geekbench sonuçları Exynos 1380 için yanlış. Ben A54 cihazimda 35-36 derecelerdeyken bile 2800'ü geciyorum.
Aslında o biraz da üretici ve test belirsizliginden kaynaklaniyor. Mesela 8 Elite'e 8,2W TDP degeri vermisler. Genshin Impact'i 6K'da oynattığında 18W cekiyor. Birbirinden cok uzak degerler. Ben CPU ve GPU bilgilerine bakmak icin kullaniyorum cogunlukla. Versus gibi sitelerden daha kolay kullanima sahip.Bazı işlemcilerin güç tüketim değerlerinin farklı yazıldığından da bahsedilmişti.
Hocam genshin impact 6k nerde oynatacak düz kullanıcısı düşük çözünürlüklü oynatıyor o da 5w falan mesela hangisini yazarsa doğru sayılırAslında o biraz da üretici ve test belirsizliginden kaynaklaniyor. Mesela 8 Elite'e 8,2W TDP degeri vermisler. Genshin Impact'i 6K'da oynattığında 18W cekiyor. Birbirinden cok uzak degerler. Ben CPU ve GPU bilgilerine bakmak icin kullaniyorum cogunlukla. Versus gibi sitelerden daha kolay kullanima sahip.
Bu 870'in 1380'den daha güçlü bir işlemci olduğu gerçeğini değişmiyorHocam bu arada orada bulunan Geekbench sonuçları Exynos 1380 için yanlış. Ben A54 cihazimda 35-36 derecelerdeyken bile 2800'ü geciyorum.
Hocam 6K cozunurlugu yanlış hatirlamiyorsam RedMagic 10 Pro+'da denemislerdi. Amac 8 Elite'in ne kadar guclu oldugunu gostermekti zaten. Testte GPU yuku hep %100'dü. CPU yuku de %20-30 civarındaydi ortalama olarak. Hala tam TDP degeri bile sayilmaz; CPU yuku %100 olmamis, NPU kullanilmiyor. Bunun icin yapilan uygulama Burnout Benchmark var. Ayni anda CPU'yu, GPU'yu, NPU'yu sozde %100 yuke sokarak yonganın toplam TDP'ini bulmaya calisiyor ama telefon ureticileri kernel uzerinde cok yuksek guc tuketimi olusmasin diye tam gucun kullanilmasini engelliyor. Yani mobil yongalarda TDP degeri bence ureticiye bagli.Hocam genshin impact 6k nerde oynatacak düz kullanıcısı düşük çözünürlüklü oynatıyor o da 5w falan mesela hangisini yazarsa doğru sayılır
Aksini iddia etmedim zaten. Ha ben yine de 3,4 GHz'de calisan Cortex-A77 CPU'lu bir yonga almazdim. Zamaninin ust segmenti cunku, tolere edilmesi 1380'den daha zor.Bu 870'in 1380'den daha güçlü bir işlemci olduğu gerçeğini değişmiyor
Genel olarak güzel fakat hafiften eskiyor. Güneş altında ekran parlaklığı şikayetini dillendiren birkaç arkadaş vardı ama yine de alınır gibi.13.200 e bulunabiliyor. Alınır mı? Snapdragon işlemci olması ilk tercih sebebim. Bilinen kronik bir problemi var mıdır? 128 yeterli. Kamera çok önemli değil. Tabi ki yakın fiyat alternatifi varsa öğrenmek isterim.
Açıkçası bende 256 GB'lık versiyonu almanızı tavsiye ederim. Bende bir Samsung sever olarak A35'e kıyasla güncelleme dışında Nothing benim de çok ilgimi çekti.13.200 e bulunabiliyor. Alınır mı? Snapdragon işlemci olması ilk tercih sebebim. Bilinen kronik bir problemi var mıdır? 128 yeterli. Kamera çok önemli değil. Tabi ki yakın fiyat alternatifi varsa öğrenmek isterim.