Reklam Bannerı

Orta seviye işlemcili telefon

Muhsin93

Keşifçi
Yaklaşık 1 ay sonra telefonu değiştireceğim.(O zaman imkanim olacak)
Yaklaşık 4-5 yıl kullanıyorum telefonu. Şu anki Realme 6.
Önceliğim işlemci ve tasarım. Bütçe ise en fazla 19 bin. Mutlaka 256 GB depolamali olsun istiyorum.
Burada en beğendiğim model olarak tasarımı öne alınca "Honor Magic 7 lite". Sonra Nothing Phone 1.
İşlemci konusu ise beni çıkmaza sürüyor. 7 lite ı almak istiyorum aslında ama 6 gen 1 yeter mi bana emin değilim. Telefonu zorlayıcı pek bişey yapmıyorum aslında ama yine de ileriki yıllarda arayüzde kasma, donma vs istemiyorum.
Aklım bi yandan mantıklı ol, A55 ya da Honor 200 al diyor. Ama gönlüme söz geciremiyorum :)
Honor 200 ün arka tasarımı kötü görünüyor, A55 inki ise oldukça klasik.
Biri bana 6 gen 1 baya iyi bi işlemci dese. Şükür diyecem. Tamam diyecem.
Nothing Phone 1 in işlemcisi de 778G+ fena değil geliyor bana. Tasarımı da güzel.
Kafam karışık baya. Çıkamıyorum işin içinden :)

6 gen 1 778G seviyesinde bir işlemci fakat fiyatı göz önünde alındığında güçsüz kalıyor. Nothing phone 1'de 778g yi kabul edilebilir kılan şey fiyatının uygun olması. Aynı fiyata 7 gen 3, exynos 1480 gibi işlemciler satılırken hem kamerası hem işlemcisi hem de segmenti daha düşük bir ürünü aynı hatta daha pahalı bir fiyata almak çok zorlama olur.

Nothing phone beğendiysen 2a modeline bir bakabilirsin, fena olmayan modellerden birisi

Önceliğim işlemci ve tasarım. Bütçe ise en fazla 19 bin. Mutlaka 256 GB depolamali olsun istiyorum.
Burada en beğendiğim model olarak tasarımı öne alınca "Honor Magic 7 lite". Sonra Nothing Phone 1.
İşlemci konusu ise beni çıkmaza sürüyor. 7 lite ı almak istiyorum aslında ama 6 gen 1 yeter mi bana emin değilim. Telefonu zorlayıcı pek bişey yapmıyorum aslında ama yine de ileriki yıllarda arayüzde kasma, donma vs istemiyorum.
Aklım bi yandan mantıklı ol, A55 ya da Honor 200 al diyor. Ama gönlüme söz geciremiyorum :)
Nothing Phone 1 in işlemcisi de 778G+ fena değil geliyor bana. Tasarımı da güzel.
20.000 TL Altında benim için 2 seçenek var Güncellik çok fazla ön planda ise Samsung A55 olur. Güç yani işlemci ön planda ise, benim tercihim olan Samsung S21 Fe (2.nesil) olur.
İşlemci güçlü olduğu için uzun süreli kullanımda sorun çıkaracağını sanmıyorum. Bana göre sadece güncelleme isteniyorsa Samsung A55 alınmalı.

Bu fiyatlarda en mantıklı tercih bence Honor 200.Uygun fiyata 100w hızlı şarj,çok iyi pil ömrü,120hz ekran gibi ciddi avantajlara sahip oluyorsun.

20.000 TL Altında benim için 2 seçenek var Güncellik çok fazla ön planda ise Samsung A55 olur. Güç yani işlemci ön planda ise, benim tercihim olan Samsung S21 Fe (2.nesil) olur.
İşlemci güçlü olduğu için uzun süreli kullanımda sorun çıkaracağını sanmıyorum. Bana göre sadece güncelleme isteniyorsa Samsung A55 alınmalı.
2. Nesil S21FE yi araştırdım biraz. Tasarımı daha iyi A55 e göre. Sadece 128 lik var. 16 bine SD 888 güçlü bi işlemci. Pili ve 128 GB olması soru işareti. Düşünücem... Teşekkürler

6 gen 1 778G seviyesinde bir işlemci fakat fiyatı göz önünde alındığında güçsüz kalıyor. Nothing phone 1'de 778g yi kabul edilebilir kılan şey fiyatının uygun olması. Aynı fiyata 7 gen 3, exynos 1480 gibi işlemciler satılırken hem kamerası hem işlemcisi hem de segmenti daha düşük bir ürünü aynı hatta daha pahalı bir fiyata almak çok zorlama olur.

Nothing phone beğendiysen 2a modeline bir bakabilirsin, fena olmayan modellerden birisi
2a modeline baktım. İşlemciyi bilmiyorum. Tasarımı, 1 den biraz farklı.
12/256 sının 18.500 olması da dikkat çekici.
Biraz daha arastiricam. Teşekkürler

2a modeline baktım. İşlemciyi bilmiyorum. Tasarımı, 1 den biraz farklı.
12/256 sının 18.500 olması da dikkat çekici.
Biraz daha arastiricam. Teşekkürler
6 gen 1'den çok daha iyidir, 778G'den de. En azından düzgünce bir orta segment işlemcisi. Ve 6 gen 1 gibi Samsung döküm değil tsmc döküm

15-20K arasında tercih edeceğim modeller bunlar olurdu.
1) Poco X7 Pro 8/256 GB (19.999 TL mi.com)
2) Honor 200 8/256 GB 17-19K arasında bakılabilir
3) A55 ya da S21 Fe (Snapdragon)

Honor Magic 7 Lite hem pahalı hem de rakiplerine göre güçsüz. Ayrıca şarj adaptörü çıkmıyor.
Nothing Phone (2a) Samsung ve Honor elendiyse alınabilir.

4-5 yıl kullanım isteniyorsa 2-3 ay daha bekleyip bütçeyi arttırıp S24 FE almanızı tavsiye ederim. 25K civarında kupon ile denk gelebilir.
6 gen 1 2-3 yıl sorunsuz kullanım sağlar ama uzun vadede elinizdeki G85 gibi olur.

15K altında Samsung A35 ve Nothing Phone (1) var. A35 ve Phone 1 10K altında bütçesi olanların çıkması gereken cihazlar.
10-20K civarında bütçesi olanların çıktığında fiyatına değecek S24 Fe ve 14T var. Daha üstünde Honor 200 Pro ve Xiaomi 14T Pro.

Bu konu ile alakalı değil ama
Nothing Phone 2a ve Realme 12 Pro/Pro+ bana göre marka beklentisi alınabilecek özel istek modeller.
Herkese göre değil de kişinin isteğine göre Realme GT 6T/6 Vivo V30/V40, OnePlus Nord 3, Realme 12 Pro/Pro+, Redmi Note 14 Pro/Pro+ ve Nothing Phone (2) gibi cihazlar var ama rakiplerine göre avantajlı değiller. F/P ürünler değil ve özel istek modeller bunlar.

Ayrıca Samsung A serisi ve Poco F7 serisi beklenebilir. Ama F7 25K üstünde gelir. A36 ve A56 beklenebilir belki.

Son düzenleme:
Maks 20K bütçe ile güncelleme, malzeme kalitesi ve günlük kullanım için Samsung A55 veya A56 serisi beklenebilir.
Kamera performansı için Honor 200 veya video için S21 Fe (kupon ile S21 Fe 15.5K)
Oyun performansı için Poco X7 Pro veya X6 Pro
Saf Android'e yakın bir arayüz için Nothing Phone 2a
Amiral gemisi seviye telefon için S24 Fe alırdım.
Genel kullanıcı için en ideal ve en dengeli cihazlar A55 ve Honor 200. Bütçe artarsa S24 Fe.
Nanoreview
Exynos 2400e vs 6 gen 1
Kıyaslamak bile doğru değil ama 16-19K ya satılan cihaz ile 25-27K civarında satılan cihaz arasında 3 kattan fazla Antutu puanı farkı var.

Tasarım konusuna fazla odaklanmayın her türlü kılıf takıp kullanacaksanız. Arkasını çevirip kamera tasarımına bakmayacaksınız bile ancak lens kirlenirse silmek için bakarsınız. Tasarımdan çok malzeme kalitesi daha önemli. Honor Magic 7 Lite da kamera yok ama kamera odaklı bir tasarım yapmışlardır. Sade ve basit tasarımlar daha kullanışlı olur. Gereksiz kamera çıkıntısına ihtiyaç yok. Masada ekranı üzerine koymak zorunda kalırsınız. Magic 7 Lite'ın iddası dayanıklılık ve pil ömrü fazlası değil. Eski kamera sensörü ve güçsüz işlemci istenen fiyat bence Honor 200 varken mantıksız.

Son düzenleme:
Şu anki Realme 6.
Orta segment telefon kullanan biri yüksek ihtimalle uzun süreli ve içerik tüketimi için kullanıyordur cihazı. Diğer özelliklerin de iyi olması önemlidir elbet ancak uzun ömürlü olması açısından işlemcisi önemli doğal olarak.

"Honor Magic 7 lite".
İşlemci gücü çok daha düşük, pil ömrüne katkı sağlar ayrıca kapasite de fazla olduğundan iyice artar pil ömrü ancak almayı gerektirecek kadar özel sebep de değil pek. İçinden şarj adaptörü de çıkmıyor, bulması uğraştırabilir veya fiyatı. Direkt olarak pil ömrüne bakan kullanıcılar için özel tasarlanmış gibi bu cihaz. Diğer cihazlar da bunları sağlıyor ve diğer kısımlarda da daha iyiler. Bu yüzden arkada kalıyor.

Bütçenin ve diğer cihazların altında kalıyor biraz. Bütçe varken diğer cihazlar daha iyi olur. 13k ve altında olursa özellikle iyidir ancak 20k söz konusu olunca da 14-15k biraz altta kalıyor fiyat bakımından. SD 6 Gen 1 ile (Magic 6 Lite) karşı karşıya geliyor aşağı yukarı SD 778G. Öne çıktığı tarafı ışıkları denebilir.

Realme kullanılmış, belli ki Samsung veya marka şartı yok. Diğer cihazlar da uzun vadede daha memnun edebilir. Kamera, video performansı önemli değilse de bakılmamalı sanki. Yazılan diğer cihazlara göre Samsung'lar daha farklı klasmanda. Bir tarafta video ve fotoğraf performansı, bir tarafta da ekran ve batarya/hızlı şarj performansı daha ön planda. S21 FE de memnun etmeyebilir. Batarya performansı ve hızlı şarj değeri ortada neticede. Pili memnun etmediği takdirde de diğer önemli kısımları kapatabilir.

Kullanımda önem arz eden ve deneyimi etkileyecek unsurları topluca veriyor bu model. Güç sorun olacak olsa SD 7 Gen 3'e sahip, pil ömrü sorun olacak olsa 100 W hızlı şarjı var, çerçeve sorun olacak olsa tasarımı var, gün içinde ve uzun yıllarca kullanılacak olsa daha ön planda olan ekran kalitesi var, arayüz sorun olacak olsa sorunlu Çinli(ler)'den sıyrılıyor bu konuda. Arka kamera tasarımı kötü gelmiş olabilir ancak en fazla 3 gün kötü gelecektir yüksek ihtimalle. Cihazı kullanırken bir süreden sonra orası akıldan çıkacaktır.

Phone 1'in daha yüksek fiyatlı hali gibi. 2A+ modeli de daha ince çerçeveye, az daha güçlü işlemciye, 5 W daha yüksek hızlı şarj değerine, 4k 30 FPS ön kamera video çekimine, ufak güncelliğe sahip. Samsung'un sundukları farklı ve Çinliler ne sunuyorsa tam tersini kendine göre aynı kalitede sunabiliyor ancak Nothing'in cihazları bunların hepsini orta kararda veriyor gibi. Denemek için uyarlanmış bir marka.

Eyvallah. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Özellikle uzun uzadıya detaylı açıklama yapan arkadaşlara ayriyeten teşekkür ederim.
Kafamdaki düşünceler oldukça değişti diyebilirim. Honor 200 e yöneldi fikrim. Bakalım önümüzdeki 1 ayda farklı cihaz ya da fırsatlar çıkacak mı karşıma...

Eyvallah. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Özellikle uzun uzadıya detaylı açıklama yapan arkadaşlara ayriyeten teşekkür ederim.
Kafamdaki düşünceler oldukça değişti diyebilirim. Honor 200 e yöneldi fikrim. Bakalım önümüzdeki 1 ayda farklı cihaz ya da fırsatlar çıkacak mı karşıma...
Ne zaman global'e gelecek biliyorum, ancak Oppo Reno 13'e de bakabilirsiniz. Günlük kullanıcı için gayet iyi bir telefon, fiyat ise 21.000 TL gibi bir etikete sahip olabilir. Evet telefonu düşünürseniz bütçenizi aşıyor, ama çıkılması gereken bir kademe bence.

Ne zaman global'e gelecek biliyorum, ancak Oppo Reno 13'e de bakabilirsiniz. Günlük kullanıcı için gayet iyi bir telefon, fiyat ise 21.000 TL gibi bir etikete sahip olabilir. Evet telefonu düşünürseniz bütçenizi aşıyor, ama çıkılması gereken bir kademe bence.
İşlemcisi özellikleri nedir o telefonun merak ettim

Geri