Reklam Bannerı

s23 vs iphone13

şenolistatak

Yeni Başlayan
tamamen kamera odaklı bir tercih yapmak istiyorum, fotoğrafların doğal ve gerçeğe yakın olması önemli, müşterilere renk fotoğrafı gönderiyorum ve instagrama ürün fotoğrafı çekiyorum. iphone 13'ün s23'e göre eski bir cihaz olduğunun ve diğer dezavantajlarının da farkındayım fakat dengeli bir cihaz aramıyorum. 35k'ya maksimum kamera performansı alabileceğim cihaz hakkında fikirleriniz nedir acaba?

tamamen kamera odaklı bir tercih yapmak istiyorum, fotoğrafların doğal ve gerçeğe yakın olması önemli, müşterilere renk fotoğrafı gönderiyorum ve instagrama ürün fotoğrafı çekiyorum. iphone 13'ün s23'e göre eski bir cihaz olduğunun ve diğer dezavantajlarının da farkındayım fakat dengeli bir cihaz aramıyorum. 35k'ya maksimum kamera performansı alabileceğim cihaz hakkında fikirleriniz nedir acaba?
Eğer 36 ya çıkabiliyorsanız s24 256gb alabilirsiniz.
Bu bütçede en iyi kamerayı sunan cihaz.
Ayriyeten s23 bile iphone 13 den daha iyi bir kameraya sahip.

Bu iki cihaz arasından kesinlikle s23'ü tercih ederim.

Büyük ekran sorun değilse ekran kalitesi ve daha iyi pil ömrü açısından S24+ modeline de bakılabilir. iOS şartı varsa iPhone 13 tek seçenek ancak 15 Pro rakibi S24+'ı da neredeyse aynı fiyata almak mümkün bir bakıma.

Doğal çekim yapmak istiyorsan Samsungda expert raw var yani fotoğrafı hiç işlem yapmadan çekme özelliği. Bu özelliği kullanarak gerçekle birebir fotoğraflar çekebilirsin, istersen sonradan istediğin renge de getirebilirsin fotoğrafı. Sanırım samsungda sonradan renk atması ile alakalı bir derdin var, böyle bir yol izleyebilirsin ondan kaçınmak için.

İkiside doğal fotoğraf çekmiyor.Apple ın kameralarında doğal fotoğraf çekmeyen tek seri 13 serisidir.Tercihin Apple olacaksa bütçeyi arttırıp ikinci el 14 pro bak yada S23 ü tercih edip Expert Raw uygulaması ile fotoğrafları gözünle gördüğün hale getir.

Kamera için en son alınacak telefon s23 tür arkadaşlar uzak durun fotoğraf video çekmekten soğursunuz telefonu kırasınız bile gelebilir iPhone 13 kamera ve içerik üretimi için daha iyi bir seçim olur

Telefonlarda doğal fotoğraf işi yaş. Çekmesi ayrı dert bir de onu ekranında görmek ayrı dert.
İş gerçekten bu kadar renk hassasiyetine sahipse başka seçenekler düşünülebilir mi acaba diye sormak gerek.
Benim işim olsaydı ben telefondan önce kamera alırdım.

Bir de daha önemlisi şu. Müşterilerde hangi telefon var. Müşteride iPhone varsa, Samsung varsa ekran renk paleti ona göre olacaktır.
Bunun dışında illa telefonla çekeceğim deniyorsa pro modda ayar yapılıp renkler oturtulmaya çalışılabilir.

Bir de şu var siz doğru renkler istiyorsunuz da müşterinin ekranlar ne kadar doğru? Normalde renk hassas işlerde profesyonel ekranlarda doğru renk kalibre edilip orta yol tutturulmaya çalışılıyor.

Kamera için en son alınacak telefon s23 tür arkadaşlar uzak durun fotoğraf video çekmekten soğursunuz telefonu kırasınız bile gelebilir iPhone 13 kamera ve içerik üretimi için daha iyi bir seçim olur
iPhone 11 kullanıcısı olarak söylüyorum(+Tab S9).
iPhone’da pro olmayan hiçbir model ALINMAZ.

Tavsiyem S23 ama bütçeni yükseltebilirsen S24+ olabilir.

Böyle düşünmenizi sağlayan görsel/fiziksel sebepler nelerdir acaba? Kamera performansından ziyade Samsung'un arayüzü ve genel işleyişi de önemli faktör mü bu konuda?

S23 yerine X3 Pro aldım ben mesela daha iyi çekiyor diye tavsiyene uyarak

Böyle düşünmenizi sağlayan görsel/fiziksel sebepler nelerdir acaba? Kamera performansından ziyade Samsung'un arayüzü ve genel işleyişi de önemli faktör mü bu konuda?
Sadece kamera için konuşuyorum hocam samsungun düz serileri bir amiral gemisi klasmanına yakışmayan performans gösteriyorlar mesela renklerin yapaylığını geçtim bazen o kadar tuhaf ki mesela bir manzara çeksen sulu boya gibi. Daha loş ışıklı iç mekanlarda ise bildiğin pastel boya karanlıkta kalan renkler detaylar birbirine girmiş halde çamur gibi çıkıyor. Yada bir evcil hayvanını, hareket eden birşeyleri çekmeye kalksan bulanık çıkıyor. Sadece renkleri tam verememesi değil yani olay kalite yönünden dengesiz. İPhone kameraları daha dengeli, tatmin edici sonuçlar veriyor fotoğraflarda abeslik görmüyorsun yada bir sürprizle karşılaşmıyorsun (video çekerken lens yansıması sorunu dışında) üstelik düz modellerin bile kameraları oldukça iyi. iPhone fanboy gibi gözükmek istemiyorum iki tarafı da geçişler yaparak kullanıyorum bugün 16 Pro yarın S25 Ultra. Bu gidişle iPhone'dan sıkılsam bile sırf kamerası için yedekte tutabilirim

Sadece kamera için konuşuyorum hocam samsungun düz serileri bir amiral gemisi klasmanına yakışmayan performans gösteriyorlar mesela renklerin yapaylığını geçtim bazen o kadar tuhaf ki mesela bir manzara çeksen sulu boya gibi. Daha loş ışıklı iç mekanlarda ise bildiğin pastel boya karanlıkta kalan renkler detaylar birbirine girmiş halde çamur gibi çıkıyor. Yada bir evcil hayvanını, hareket eden birşeyleri çekmeye kalksan bulanık çıkıyor. Sadece renkleri tam verememesi değil yani olay kalite yönünden dengesiz. İPhone kameraları daha dengeli, tatmin edici sonuçlar veriyor fotoğraflarda abeslik görmüyorsun yada bir sürprizle karşılaşmıyorsun (video çekerken lens yansıması sorunu dışında) üstelik düz modellerin bile kameraları oldukça iyi. iPhone fanboy gibi gözükmek istemiyorum iki tarafı da geçişler yaparak kullanıyorum bugün 16 Pro yarın S25 Ultra. Bu gidişle iPhone'dan sıkılsam bile sırf kamerası için yedekte tutabilirim
iPhone'un kullanım şekli daha uğraştırmayacak ve düz şekilde ancak Samsung'un kullanım şekli daha uğraşılması ve kurcalanması gereken bir şekilde diye bahsediliyordu, demek ki bu tür ufak detayları halletmek için farklı kamera modlarını denemek gerek. Sadece fotoğraf değil, video tarafında da birkaç yazılan eleştiriler vardı S23 hakkında. Kimine göre de göze batmıyor bu tür detaylar ancak kimine göre de bahsedildiği kadarıyla ve fiyatıyla kalitesini tam vermesi gerekiyor. Söz konusu fiyatı olunca da rakibi 1.5-2 katı pahalı olsa da kameradan farklı bir durum bu tabii. Samsung ve iPhone da sadece birbirlerini görüyor ancak diğer markalar da olabildiğince geliştirme çabasında. Bu rekabetin dahi, aynı sensörü yıllarca kullanmasında etkisi var. Her yıl telefon çıkartmak yerine, eklemeler ne zaman yapılır ve kusurları ne zaman göze gelmeye başlar bilinmez. iPhone 13 modeliyle bu denli kıyaslamaya girmesi de garip açıkçası.

Bu kıyas yapılıyorsa sizi zorlamamalıyız. iPhone istiyorsunuz siz, android ile bir işiniz yok. Bu iki kıyas bile sizin ne istediğnizi belirliyor.

Geri