Reklam Bannerı

S24 FE şaşkınlığı, diğer fiyat bantları?

Muhsin93

Keşifçi
Gerçekten uzunca bi süredir 25-27 bin TL bandında S24 FE dışında bi alternatif telefon tavsiye edildiğini görmedim. Gerçekten yok mu? Samsung sevmeyen ya da alternatif estetik görünümlü ya da farklı kılan özellikli telefon yok mu?
Örneğin ben Honor larin ince çerçeve ve ekran yapısını çok beğeniyorum. Başka farklı özellikler de(kamera, işlemci, arayüz) olabilir elbette.
Ayrıca farklı fiyat bantlarında böyle bi durum yok sanırım. Yani herkesin tavsiye ettiği tek alternatifli bi fiyat bandı. Ben bilmiyorum ya da.
Örneğin 14-15 bin, ya da 18-19 bin gibi. Daha fazlasına çıkmıyorum. Çünkü biliyorum biraz daha ekle S24FE alın denecek :)

17 bine Honor 200 8/256 bana göre en iyisi. 19'a kamera lazım değilse X7 Pro. 13 bine nothing phone 1 olabilir. 25 bine en iyisi S24FE evet, çok az daha çıkarsan 30 bine güzel telefonlar var, S24FE 30 bin liralık telefonlarla benzer özelliklere sahip olup daha uyguna satıldığı için bu kadar popüler.

SAMSUNG S24 FE VE RAKİPLERİNİN FİYATLARI

Samsung Galaxy S24 FE 8/256 GB
– Çıkış Fiyatı 32.999 TL – Güncel Fiyat 27-28K
MEDİA MARKT ALMANYA FİYATI 629 €

HONOR 200 Pro 12/512 GB
– Çıkış Fiyatı 39.999 TL – Güncel Fiyat 30K
MEDİA MARKT ALMANYA FİYATI 545 €

Xiaomi 14T 12/512 GB
– Çıkış Fiyatı 32.999 TL – Güncel Fiyat 30K
MEDİA MARKT ALMANYA FİYATI 540 €

Xiaomi 13T Pro 12/512 GB
– Çıkış Fiyatı 33.599 TL – Güncel Fiyat 30-33K
MEDİA MARKT ALMANYA FİYATI 539 €

Rakipleri var ama daha yüksek fiyattalar. Media Markt Almanya fiyatlarını ekledim linklerden bakabilirsiniz. Yurt dışı fiyatlarına göre Samsung ülkemize daha uygun fiyata getiriyor. Normalde S24 FE 256 GB 30K altına düşmese bu kadar önerilmezdi ve satılmazdı. S24 FE 128 GB olanı 23-24K dip fiyatları gördü.
Honor 200 pro ve 14T de bu fiyat aralığında yine de iyi satıyor. Farklı avantajları var çünkü.
S23 ve S24 30-35K civarlarında zaman zaman bulunduğu için direk S24 FE 30-32K üzerinde fazla tercih edilmezdi. S23 uzun süre 25-30K fiyat bandının lideriydi. Ekranı ve pili cihaz küçük olduğu için dezavantajlı haldeydi. S23 256 GB piyasa ömrünü yavaştan doldurduğu için S24 FE 256 GB büyük ekranlı olması ve amiral gemisi özellikleri ile Samsung isteyenler için avantajlı hale geldi.

Fiyat politikası ve marka etkisi çok fazla. Telefon alırken 20 bin TL fiyatın üstüne çıkıldığında genelde tüketiciler risk almadan çok satan güvendiği markalara yöneliyor. Bu markaların başında Apple, Samsung ve Xiaomi var. Eskiden Huawei de buradaydı. Onun yerine Honor devam ediyor ama diğer 3 marka kadar direkt olarak tercih edilmiyor. Honor ve Vivo son zamanlarda iyi fiyata güzel cihazlar getirdiği için pazarda yer tutmaya başladı.

Son düzenleme:
Şahsen iyi kamera beklentim olmadığı için x7 pro 12 512 aldım 22k ya. İyi kamera beklentim olsaydı alır mıydım s24fe, yine almazdım. Çünkü telefonun görüntüsünü beğenmiyorum. Özellikle o kalın çerçeveler hiç hoşuma gitmiyor. X7 pronun da kamera dışında alta kalır yanı yok zaten s24fe den. İşlemciler yakın performansta, bataryası muhtemelen daha uzun süre gidiyor x7 pronun, çok daha hızlı doluyor 90 watt ile, depolama alanı 256 ya karşın 512 ve ram 8 e karşın 12.
Kişi için kamera önemliyse ayrı.

Gerçekten uzunca bi süredir 25-27 bin TL bandında S24 FE dışında bi alternatif telefon tavsiye edildiğini görmedim. Gerçekten yok mu? Samsung sevmeyen ya da alternatif estetik görünümlü ya da farklı kılan özellikli telefon yok mu?
Örneğin ben Honor larin ince çerçeve ve ekran yapısını çok beğeniyorum. Başka farklı özellikler de(kamera, işlemci, arayüz) olabilir elbette.
Ayrıca farklı fiyat bantlarında böyle bi durum yok sanırım. Yani herkesin tavsiye ettiği tek alternatifli bi fiyat bandı. Ben bilmiyorum ya da.
Örneğin 14-15 bin, ya da 18-19 bin gibi. Daha fazlasına çıkmıyorum. Çünkü biliyorum biraz daha ekle S24FE alın denecek :)
Rakipleri 30'u zorluyor artık. Honor 200 Pro 30500 TL olmuş mesela.

15 - S24 FE bandının cihazları Honor 200 - A35 - A55 - Poco X6 Pro - Poco X7 Pro - Poco F6. Ne istediğine göre değişir tabii ki bütçene de göre.
S24 FE 256'ya ulaşabilen onu alsın.

İmzamda profil bağlantım var. Çok güncel olmasa da oradaki listelere bir bakabilirsin. Önemli not: Satış ortaklığıdır, uygulamadan yapılan alışverişlerde komisyon kazanırım.

Geri