Reklam Bannerı

Tablet tavsiye

Muhsin93

Keşifçi
Yaklaşık 3 yıl önce bi yakınıma iPad 9. Nesil-wifi(64 GB) aldık. O zaman için fiyatının uygunluğu ve gücü itibariyle nerdeyse rakipsizdi.
Şu sıralar tekrar tablet bakıyoruz yakınıma. 64 GB yetmiyor çünkü.
128 de kesinlikle yetmez. 256 GB lik tablet bakıyoruz.
Fiyat olarak da 20.000 TL yi pek geçemeyeceğiz.
Tavsiye olarak ne dersiniz? Yine iPad mi alınmalı yoksa Samsung vb. iyi bir alternatif var mı?
*Pubg mobile oynuyor oyun olarak...

Apple ve Samsung tarafında tablet konusunda 20K altında 256 GB depolamaya sahip iPad 9 dan güçlü doğru düzgün tablet yok gibi. iPad 10. Nesil var ama ona da 256 GB olanına 20K verilmez.
256 GB depolamayı genellikle Çinli üreticiler (Huawei ve Xiaomi) düşük bütçede bile koyuyor. Samsung ve Apple da depolama arttıkça fiyat uçuyor.

Xiaomi Pad 7 serisi beklenebilir.

Maalesef 128 GB ve 20-25K arasında bana göre bu iki seçenek var.
Samsung Galaxy Tab S9 128 GB
iPad Air 6. Nesil Wi-Fi 128 GB 11"

25K üstünde Samsung Tab S10+ ya da Air 6 256 GB bakılabilir.

Ben olsam bunu alırdım. Tablette 128 GB yeter diye düşünüyorum fotoğraf ve video çekilmediği için.

Son düzenleme:
256GB olan düzgün tablet yok sanırım bu bütçede. iPad 10. nesil iPad Mini 6. nesil falan var iPad 9 ile 10 arasında da çok bir fark yok A14 var içinde 20 bin lira vermeye değmez bence.

Apple ve Samsung tarafında tablet konusunda 20K altında 256 GB depolamaya sahip iPad 9 dan güçlü tablet yok gibi. iPad 10. Nesil var ama ona da 20K verilmez.
256 GB depolamayı genellikle Çinli üreticiler (Huawei ve Xiaomi) düşük bütçede bile koyuyor. Samsung ve Apple da depolama arttıkça fiyat uçuyor.

Samsung Galaxy Tab S9 Wi-Fi Tablet (8 GB / 128 GB)
iPad Air mantıklı

Apple ve Samsung tarafında tablet konusunda 20K altında 256 GB depolamaya sahip iPad 9 dan güçlü doğru düzgün tablet yok gibi. iPad 10. Nesil var ama ona da 256 GB olanına 20K verilmez.

Samsung Galaxy Tab S9 128 GB

25K üstünde Samsung Tab S10+ ya da Air 6 256 GB bakılabilir.

Ben olsam bunu alırdım. Tablette 128 GB yeter diye düşünüyorum fotoğraf ve video çekilmediği için.
Evet 23.250 TL ve M2 işlemcili iPad Air, gerçekten düşünmeye değer.
256 ligina baktım. 27.000 e çıkıyor.
Biraz daha kritigini yapalım depolamanin.

iPad Air 6 da belki öğrenci indirimi falan da olabilir araştırmak gerekiyor.

iPad 9. Nesilin 256 lığı da 14.000 TL imiş.
Kafa karışıklığı yaptı bütün bu rakamlar.
10. Nesilin ki 20.000 TL.
128 lik yeterli olur mu?
Soru çok ??

Yaklaşık 3 yıl önce bi yakınıma iPad 9. Nesil-wifi(64 GB) aldık. O zaman için fiyatının uygunluğu ve gücü itibariyle nerdeyse rakipsizdi.
Tavsiye olarak ne dersiniz? Yine iPad mi alınmalı yoksa Samsung vb. iyi bir alternatif var mı?
256 gb depolamaya sahip ürünler huawei veya xiaomi tabletler var. Eğer taksitle alabilme imkanın varsa biraz daha üzerine çıkıp iPad Air 6 ya da Tab S10+ olabilir.

iPad 9. Nesilin 256 lığı da 14.000 TL imiş.
Kafa karışıklığı yaptı bütün bu rakamlar.
10. Nesilin ki 20.000 TL.
128 lik yeterli olur mu?
Soru çok ??
iPad 9 64 GB satılıp iPad 9 256 GB versiyonu da alınabilir. İşlemci, ekran ve diğer özellikleri yeterli ise. Ama uzun vade için mantıklı olmaz gibi. iPad 10 256 GB, 3K üzerine Air M2 128 GB varken mantıksız. Fotoğraf, video ve PDF depolamak için usb bellek ya da harddisk, SSD tarzı bir şey alınabilir. 128 GB da uygulama yüklemek için yeterli alan var. Video düzenleme falan yapılacak ise belki sıkıntı olabilir o da SSD ile çözülebilir belki.

iPad 9 64 GB satılıp iPad 9 256 GB versiyonu da alınabilir. İşlemci, ekran ve diğer özellikleri yeterli ise. Ama uzun vade için mantıklı olmaz gibi. iPad 10 256 GB, 3K üzerine Air M2 128 GB varken mantıksız. Fotoğraf, video ve PDF depolamak için usb bellek ya da harddisk, SSD tarzı bir şey alınabilir. 128 GB da uygulama yüklemek için yeterli alan var. Video düzenleme falan yapılacak ise belki sıkıntı olabilir o da SSD ile çözülebilir belki.
Birkaç tane oyun yükleyince depolama yetmeyebilir bayağı yüksek yer tutuyor

Birkaç tane oyun yükleyince depolama yetmeyebilir bayağı yüksek yer tutuyor
Aynen öyle. Birkaç oyunla bile doluyormuş hafıza. O yüzden 256 lik olana yönelicez görünüyor.
9. ve 10. nesil arasında, 3 ten 4 e çıkan RAM, bi nesil sonraki A14 bionic işlemci ve tasarım farkı var. Değer mi 14 bin yerine 20 bin vermek?
Aslında 27 bin verince M2 işlemcili Air 6. nesil alınıyor. Orada da işlemciden başka RAM 8 e çıkıyor. Ekran çok daha iyi.
Bu, teknoloji var ya, adamı yutar 😅

Aynen öyle. Birkaç oyunla bile doluyormuş hafıza. O yüzden 256 lik olana yönelicez görünüyor.
9. ve 10. nesil arasında, 3 ten 4 e çıkan RAM, bi nesil sonraki A14 bionic işlemci ve tasarım farkı var. Değer mi 14 bin yerine 20 bin vermek?
Aslında 27 bin verince M2 işlemcili Air 6. nesil alınıyor. Orada da işlemciden başka RAM 8 e çıkıyor. Ekran çok daha iyi.
M2 Air'e gidiyorsan alınabilir.

Xiaomi pad 7 gelecek zaman varsa bekleyebilirsin

A14 Bionic Vs M2
2 kat Antutu puanı farkı var. Çoklu çekirdekte %105, tekli çekirdekte %26 CPU performansını farkı var. Uzun vadede bu fark çok fazla hissedilir. iPad 10. Nesil 256 GB yerine Air 6.Nesil 256 GB almak daha mantıklı. Aradaki 7K farkı performans konusunda fazlasıyla veriyor. 8 GB ram da avantajı var. 60 Hz ekran sorun değilse Air 6 256 GB daha uzun ömürlü olacağı için mantıklı.
Tabletlerde taksit imkanı olduğu için almak daha kolay olabilir.

Android altarnetif:
Samsung Galaxy Tab S9 FE
Samsung Galaxy Tab S8+
ios alternatif:
iPad Air 5
iPad 10. Nesi
tercih sizin

Geri