Reklam Bannerı

Üniversite ve dersler için laptop tavsiyesi

tugraa4234

Keşifçi
İyi günler dilerim
Discorddan sonra forum açtığınızı yeni öğrendim
Bu sene itibariyle hibrit ve elektrikli araçlar teknoloji bölümü kazandım
Bir laptop almam gerekli
Bölümde okuyanlar zaten halihazırda okullarda eğitim için pclerin olduğunu ve elde 8 ram tarzı basit bir laptop olsa da yeterli olacağını söyledi
Bende liseden kalma bir 4 ramli model var değiştirmek istiyorum
Hedefim dgs ile eem bölümüne geçmek(diğer mühendisliklere nazaran ennaz sistem gereksinimleri gerektiriyor diye biliyorum)
Pek fazla bütçem yok
Max 20/25bin civarına lütfen 25 civarına fazla çıkmadan mümkünse daha ucuza
Bana ram seviyesi 16 olan ve artabilecek ramli
512 ssd
Ekran kartı en azından 1050/2060 seviyelerinde beni sıkmadan rahatça kullanacağım önerilerinizi bekliyorum
@Keymey @OKN
Forumda benzer konular vardı ama farklılıklarımdan dolayı tekrar açtım t
yardımcı olursanız sevinirim

Acer ya da Lenovo da seçenekler var. HP nin 30K ya yakın RTX 4050'li sorunlu laptopları var. Onlar da riskli ürünler.
Lenovo tarafında da anakart yakma sorunu var. Bu model de var mı bilmiyorum.
Belki bu ürünler olabilir.

Son düzenleme:
Acer ya da Lenovo da seçenekler var. HP nin 30K ya yakın RTX 4050'li sorunlu laptopları var. Onlar da riskli ürünler.
Lenovo tarafında da anakart yakma sorunu var. Bu model de var mı bilmiyorum.
Belki bu ürünler olabilir.

hp victuslarda sensörden kaynaklı kapanma sorunlarını duydum fiyat ve sundukları açısından tam bana uyuyor ama güvenemedim açıkcası loq serisi içinde dediğiniz gibi kart yakma sorunu var ne yapsam bilemedim
Eskiden monsterlar uygun fiyatlıydı şimdi onlarda uçmuş

hp victuslarda sensörden kaynaklı kapanma sorunlarını duydum fiyat ve sundukları açısından tam bana uyuyor ama güvenemedim açıkcası loq serisi içinde dediğiniz gibi kart yakma sorunu var ne yapsam bilemedim
Eskiden monsterlar uygun fiyatlıydı şimdi onlarda uçmuş
@Keymey @OKN
Hocalarım iyi akşamlar
Sizden sonra epeyce baktım
Loq serisinde ciddi bir anakart sıkıntısı var ondan vazgeçtim
Şu modellerede bakar mısınız
Bu 3lüden attığınız acerde dahil hangisini almalıyım
Hp geçmişte kullandım ve memnunum ama victus için aynı şeyler söylenmiyo gibi

Thin/Cyborg tercih edilmemeli. Gücü, performansı düşüktür, termal performansı iyi değildir, marka imajıyla satılan serilerdir. İki bağlantı da aynı.

Victus 15/16 serilerinde hall sensör sorunu yaşama ihtimalî var, AMD ekran kartlı modeller şu an avantajlı fiyata satılmıyor. Nvidia ekran kartlı modellere göre sundukları artı da yok.

Nitro V 15 RTX 3050 6 GB modellerine bakılabilir.

Pil ömrü gerekli değilse R5 6600H işlemcili model alınabilir.

Son düzenleme:
Kurumsal satıcılar haricinde satan satıcılar sonradan cihaza ekleme yapabiliyor, bu modelin diğer versiyonunda öyle. Sonradan ekleme yapılan cihazlar da garanti dışı bırakılıyor. Servise göndermek gerekirse, göndermeden önce RAM'in sökülmesi gerek.

NH.QSHEY.00: Kodun bu şekilde yazması gerekiyor. -16/-32 şeklinde yazıyorsa sorun oluşturabilir.

Pil süresi değişken bir konu. Kullanıma göre 6 saat üstü alınabilir.

Kurumsal satıcılar haricinde satan satıcılar sonradan cihaza ekleme yapabiliyor, bu modelin diğer versiyonunda öyle. Sonradan ekleme yapılan cihazlar da garanti dışı bırakılıyor. Servise göndermek gerekirse, göndermeden önce RAM'in sökülmesi gerek.

NH.QSHEY.00: Kodun bu şekilde yazması gerekiyor. -16/-32 şeklinde yazıyorsa sorun oluşturabilir.

Pil süresi değişken bir konu. Kullanıma göre 6 saat üstü alınabilir.
Hocalarım iyi akşamlar
Artık bir neticeye varmak istiyorum bu hafta içinde aldım aldım yoksa okula laptopsuz gideceğim
Vatan bilgisayar mediamarkt teknosa(kurumsal satıcı bizzat teknosadan)
Max 25 bine söylediğim özellikler dahilinde ne önerirsiniz 2050 bile olur ekran kartı
Acerin bu modeli için ısınma ve pil sorunları olduğunu söyleyen var ne kadar oyun oynamayacak olsam da bu tereddütler beni kuşkulandırıyor
@Keymey @OKN @Technicer
Yardımınıza ihtiyacım var

Hocalarım iyi akşamlar
Artık bir neticeye varmak istiyorum bu hafta içinde aldım aldım yoksa okula laptopsuz gideceğim
Vatan bilgisayar mediamarkt teknosa(kurumsal satıcı bizzat teknosadan)
Max 25 bine söylediğim özellikler dahilinde ne önerirsiniz 2050 bile olur ekran kartı
Acerin bu modeli için ısınma ve pil sorunları olduğunu söyleyen var ne kadar oyun oynamayacak olsam da bu tereddütler beni kuşkulandırıyor
@Keymey @OKN @Technicer
Yardımınıza ihtiyacım var
Bahsettiğin satıcılarda 25 bine kadar ekran kartlı bilgisayar yok benim bildiğim

NH.QPFEY.002 koduna sahip model Hepsiburada'da satılıyor, yukarıdaki mesajda 2 ayrı ürün paylaşıldı.

Buradaki mesaj da dikkat gerektiriyor, söz konusu durum; 3. parti satıcılar için geçerli.

Herkes ayrı ayrı yazar, araştırıp test sonuçlarına bakmak kişinin elinde. 3-5 yoruma göre tedirgin olmamak gerekiyor. 25k bütçe içinde farklı modeller var ancak bu denli bir model yok.

NH.QPFEY.002 koduna sahip model Hepsiburada'da satılıyor, yukarıdaki mesajda 2 ayrı ürün paylaşıldı.

Buradaki mesaj da dikkat gerektiriyor, söz konusu durum; 3. parti satıcılar için geçerli.

Herkes ayrı ayrı yazar, araştırıp test sonuçlarına bakmak kişinin elinde. 3-5 yoruma göre tedirgin olmamak gerekiyor. 25k bütçe içinde farklı modeller var ancak bu denli bir model yok.
@Technicer hocam iyi akşamlar
Sizden sonra birkaç modele daha baktım ancak söylediğiniz gibi bu kadar kalitelisi yok sundukları açısından
Oyun oynamayacağım ama oynayanlar fan ısınma gibi sorunların başgösterdiğini söyleyip modeli kötülüyor pek emin olamadım alma konusunda birde ürünü hepsiburadadan alacağım dediğiniz koda ait ürünü bulamadım(hey.00) siz bulup atar mısınız ya da bu attığım kodda olur mu ?
Ayrıca hp daha stabil ve mantıklı göründüğünden önceki bu https://app.hb.biz/OOf9Eh1TT72d
Modele baktım tekrar
Alınır mı
Sensör arızası bunlarda da geçerli olur mu?
Ya da başka bir öneriniz var mı ?
Ek olarak

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250909_203210_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20250909_203210_Hepsiburada.webp
    254.7 KB · Görüntüleme: 13
@Technicer hocam iyi akşamlar
Sizden sonra birkaç modele daha baktım ancak söylediğiniz gibi bu kadar kalitelisi yok sundukları açısından
Oyun oynamayacağım ama oynayanlar fan ısınma gibi sorunların başgösterdiğini söyleyip modeli kötülüyor pek emin olamadım alma konusunda birde ürünü hepsiburadadan alacağım dediğiniz koda ait ürünü bulamadım(hey.00) siz bulup atar mısınız ya da bu attığım kodda olur mu ?
Ayrıca hp daha stabil ve mantıklı göründüğünden önceki bu https://app.hb.biz/OOf9Eh1TT72d
Modele baktım tekrar
Alınır mı
Sensör arızası bunlarda da geçerli olur mu?
Ya da başka bir öneriniz var mı ?
Ek olarak
6550M 2050'den bile daha kötü

Söz konusu cihaz bu. Diğer sorunların yanıtları yukarıdaki mesajda yazıldı. Fanın ısınması gibi bir saçmalığı da iyice uydurmak için uydurmuşlar açıkçası, sıcaklık hakkındaki çoğu yazılan yazı zırva olduğundan kale almıyorum. Bu modelin termal performansı da ortalama.
Bazı insanlar anlık sıcaklık olarak 95 derece falan görünce bilgisayar sıcak çalışıyor saniyrolar. Yada masaüstü gibi 50-60 derecede çalışmasını bekliyorlar laptopun. Her ikisi de yanlış 85 dereceyi geçmese yeter ortalamada. Bu sıcaklık meselesini test izlemeden anlık sıcaklıklara bakarak karar vermek doğru değil

A

Söz konusu cihaz bu. Diğer sorunların yanıtları yukarıdaki mesajda yazıldı. Fanın ısınması gibi bir saçmalığı da iyice uydurmak için uydurmuşlar açıkçası, sıcaklık hakkındaki çoğu yazılan yazı zırva olduğundan kale almıyorum. Bu modelin termal performansı da ortalama.
Affınıza sığınarak soruyorum kusura bakmayın sizi yordum hakkınızı helal edin
Bu attığınız linkteki hali sıkıntısız değil mi ona göre sipariş gireceğim

Saygı olduğu sürece sıkıntı olmayacağını varsayalım.

Bağlantıdaki versiyonu olması gereken hâli 👍.

A

Affınıza sığınarak soruyorum kusura bakmayın sizi yordum hakkınızı helal edin
Bu attığınız linkteki hali sıkıntısız değil mi ona göre sipariş gireceğim
En az sıkıntılı cihazı bulmaya çalışıyoruz bütçede, yoksa 45-50 bine kadar sıkıntısız cihaz yok. Mutlaka bir yerleri eksik oluyor.

Geri