Reklam Bannerı

Kamera Karşılaştırma Videoları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan OKN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mrwhosetheboss
S25 Ultra: 5
16 PM: 6
Not: şahsi fikrim "Camera experience" çok gerekli bir kategori değil bunu yok sayarsak Samsung 4, iPhone 6 oluyor :)

Son düzenleme:
En çok hangi modele oy verdiniz. Ben en az S25 ultrayı en fazla pixeli beğendim.

iphone 16 pronun telefotosu çok ciddi manada yerlerde. Gündüz bile kumlanma var

1738094225975.webp

beni yeni telefon değiştirmeye masrafa sokmadığı için Samsung’a teşekkür ederim :D 2025 yılında bir amiral gemisinde bu kadar kötü kamera yapmak ayrı beceri ister. ben 17 çıkana kadar 16 Pro’dan devam

Son düzenleme:
Çok açık bi renk profili farkı var S23 çok canlı kalıyor S24FE'ye göre. Siz hangisini beğendiniz? Ben çoğunlukla S24FE yi beğendim diyebilirim. S24FE'de telefotoda optik görüntü sabitleme yok sanırım

Son düzenleme:
Çok açık bi renk profili farkı var S23 çok canlı kalıyor S24FE'ye göre. Siz hangisini beğendiniz? Ben çoğunlukla S24FE yi beğendim diyebilirim

Geniş açı kamerasında S23'te öndeki kişi biraz karanlık gibi gözükse de her yere odaklanmış ama S24 Fe de öndeki kişiye odaklanmış arka bulanık kalmış. Ama 24 Fe daha iyi gözüküyor.
S23 ana kamera da daha canlı ve sıcak tonlarda çekiyor. Gereksiz doygun çekiyor. S24 FE'nin renkleri daha iyi duruyor. S24 Fe gerçeğe daha yakın renkler sunuyor. Ten renginde S23'e fark atmış S24 Fe. S23 pempe panter gibi çekiyor. S23 teki kırmızı rengin cırtlak çıkmasına ve aşırı doygun ve sıcak çekmesine hala alışamadım.

Samsung bu sıcak tonlardan biraz vazgeçti. A54 ve A55'te kamera karşılaştırmasında bariz bu fark hissediliyor. A34 ve A35 arasında da bu fark hissediliyor.
Geniş açı, ön kamera ve 3X kamare sensörleri farklı olsa da S24 Fe'nin de geri kalır yanı yok.

Şu an cihaz alacak olsam net olarak S23 yerine S24 Fe alırdım. Hem daha büyük ekran hem de benim için yeterli kamerası var. Bence S21'in renkleri S23'e göre daha iyiydi. Bu kadar cırtlak ve sıcak tonlarda değildi en azından.

Son düzenleme:
Geniş açı kamerasında S23'te öndeki kişi biraz karanlık gibi gözükse de her yere odaklanmış ama S24 Fe de öndeki kişiye odaklanmış arka bulanık kalmış. Ama 24 Fe daha iyi gözüküyor.
S23 ana kamera da daha canlı ve sıcak tonlarda çekiyor. Gereksiz doygun çekiyor. S24 FE'nin renkleri daha iyi duruyor. S24 Fe gerçeğe daha yakın renkler sunuyor. Ten renginde S23'e fark atmış S24 Fe. S23 pempe panter gibi çekiyor. S23 teki kırmızı rengin cırtlak çıkmasına ve aşırı doygun ve sıcak çekmesine hala alışamadım.

Samsung bu sıcak tonlardan biraz vazgeçti. A54 ve A55'te kamera karşılaştırmasında bariz bu fark hissediliyor. A34 ve A35 arasında da bu fark hissediliyor.
Geniş açı, ön kamera ve 3X kamare sensörleri farklı olsa da S24 Fe'nin de geri kalır yanı yok.

Şu an cihaz alacak olsam net olarak S23 yerine S24 Fe alırdım. Hem daha büyük ekran hem de benim için yeterli kamerası var. Bence S21'in renkleri S23'e göre daha iyiydi. Bu kadar cırtlak ve sıcak tonlarda değildi en azından.
Bir tek gece performasını pek beğenmedim S24FE'nin özellikle videoda netlik düşük geldi. Bir de stabilizasyonu daha kötü yapmışlar o da belli oluyor.

beni yeni telefon değiştirmeye masrafa sokmadığı için Samsung’a teşekkür ederim :D 2025 yılında bir amiral gemisinde bu kadar kötü kamera yapmak ayrı beceri ister. ben 17 çıkana kadar 16 Pro’dan devam
Samsung ezelden beridir kamerada abartılı renkler sunuyor.Bir domates fotoğrafı çekiyorsun.Koyu kırmızı ise kıpkırmızı çekiyor.Koyu yeşil bir yaprağı aşırı derecede açık yeşil yapıyor.Fotoğrafa öyle bir kontrast basıyor ki fotoğrafı fotoğraf olmaktan çıkartıyor.İPhone tarafı fotoğraf tarafında bazı noktalarda geri kalsada renk doğruluğu konusunda hâlâ tartışmasız en iyisi.

Samsung ezelden beridir kamerada abartılı renkler sunuyor.Bir domates fotoğrafı çekiyorsun.Koyu kırmızı ise kıpkırmızı çekiyor.Koyu yeşil bir yaprağı aşırı derecede açık yeşil yapıyor.Fotoğrafa öyle bir kontrast basıyor ki fotoğrafı fotoğraf olmaktan çıkartıyor.İPhone tarafı fotoğraf tarafında bazı noktalarda geri kalsada renk doğruluğu konusunda hâlâ tartışmasız en iyisi.
iPhone’dan sonra hemen hemen hiçbir telefonun kamerası memnun edemeyeceği için 16 Pro ile devam etmeye karar verdim. renk doğruluğu, netlik, pozlama, hdr herşey denge içerisinde tam kıvamında çekiyor özellikle hareketli çekimleri çok iyi yakalıyor videoyu 08:43 den itibaren bakıldığında fark inanılmaz.
video çekimi ise zaten #1 o konuyu yorumlamaya bile gerek yok.

Max Tech üçlüsünün bu sefer eşleri kör test yapmışlar. Toplamda Pixel 52 puan, iPhone 47 puan, Samsung 11 puan almış. kocalarından daha çok anlıyorlar bu işten 😂

Video işinde samsung daha iyi duruyor. Onun dışında bu çin telefonlarının genel özelliği yüz temizleme ve aşırı canlılık da var Vivoda. Selfie videosunda Vivonun bir problem var çok yumuşak görüntü. Samsungun da renkleri kötü işlediği alanlar var videoda kar mavi gözüküyor beyaz yerine. Çok düşük ışık videoda da Vivo iyi aydınlatmış.

1738760612144.webp

1738760421374.webp

1738760316786.webp

1738760154040.webp

• Beğen
Tepkiler: OKN
Bu Samsung galaxy serilerinde düz ve plus ile ultra arasında video çekiminde fark oluyor mu? Fotoğrafta kesin fark var biliyorum ama video tarafında durum nasıl bilen var mı?

Geri