Reklam Bannerı

Dxomark güvenilir mi?

Aybars

Yeni Başlayan
Yakın zamanda s25fe almayı planlıyordum. Telefonun kamerası konusunda incelemelere göz attım ve dxomark sitesinde araştırdım. Dxomark sitesinde ilk baktığımda daha telefon test edilmemişti bende s24fe den kamera konusunda pek farkı olmadığı için s24fe nin puanını baz aldım. S24fe nin dxomark puanı 133 dü. İnceleme videolarında da kamerası gayet güzeldi s24fe den çok farkı yoktu fakat yakın zamanda dxomark testi yapılmış ve s25fe 118 puan almış. Buna cidden şaşırdım çünkü eski olan modelden daha fazla yada aynı puanı almasını bekliyordum. Şuan da s24fe dxomark puanında s25fe den önde. Sizce dxomark güvenilir mi? Bende kamerayı dikkate alarak bir telefon alacağım s24fe yi mi tercih etmeliyim?

Dxomark 'ta puanlama sistemi değişti. O yüzden S25 FE, S24 FE'den düşük puan aldı. Yeni puanlama sistemi V6 olarak geçiyor. Yanlarında V6 yazanlar yeni sisteme göre puanlama yapılmış cihazlar.

Eski sistemde Fotoğraf, Bokeh, Önizleme, Zoom ve Video olarak 5 başlıkta puanlama yapılıyordu. Yeni puanlama sisteminde Fotoğraf ve Video başlığı altında tüm arka kamera paketi puanlanıyor. Eski sistemde ana kamera puanlamada çok önemliydi. Yeni sistemde arka kamera paketi önemli. S25 FE'deki geniş açı kamerası ve 3X optik zoom kamerası yıllardır değişmeyen rakiplerine göre kötü sensörler olduğu için puanını düşürüyor. S24 FE de video puanı 125, S25 Fe de 98 video puanı daha düşük olduğu için temel puanı da düşürüyor.

S24 FE.webp
S25 FE.webp

Dxomark'ta genel puana bakarak cihazı değerlendirmek mantıklı değil. Eski ve yeni sistem birlikte sıralandığı için. İnceleme detaylarına bakılabilir ama.

her zaman huawei ürünleri 1. olduğu için güvenmiyorum ayrıca puanlama sistemleri zırt pırt değiştiği için ben çözemedim en iyisi merak ettiğiniz cihazla yan yana çeklimiş görüntüleri incelemek olur gibi zor iş ayrıca çok cihaz var

Yakın zamanda s25fe almayı planlıyordum. Telefonun kamerası konusunda incelemelere göz attım ve dxomark sitesinde araştırdım. Dxomark sitesinde ilk baktığımda daha telefon test edilmemişti bende s24fe den kamera konusunda pek farkı olmadığı için s24fe nin puanını baz aldım. S24fe nin dxomark puanı 133 dü. İnceleme videolarında da kamerası gayet güzeldi s24fe den çok farkı yoktu fakat yakın zamanda dxomark testi yapılmış ve s25fe 118 puan almış. Buna cidden şaşırdım çünkü eski olan modelden daha fazla yada aynı puanı almasını bekliyordum. Şuan da s24fe dxomark puanında s25fe den önde. Sizce dxomark güvenilir mi? Bende kamerayı dikkate alarak bir telefon alacağım s24fe yi mi tercih etmeliyim?
dxomarka bakarak tercih yapılmamalı telefonları samsung bayisinde gidip bi görün bence

Geri