Merhaba max 2500-3000 tl ye kadar f/p yazıcı önerebilir misiniz? Evde kullanmak için istiyorum, çok olmasa da arada bir ihtiyacım oluyor. Teşekkürler
Çok teşekkür ederim cevabınız için fakat renkli çıktı ihtiyacımda olacak, makineyi inceledim sadece siyah isteyen biri için çok mantıklıymış. Tanklı modelleri gördüm 2 model arasında kaldım canon g3430 modeli veya brother t420w arasında hangisini önerirsiniz ?2021'de 700 liraya pantum almıştım bir tane en ucuz lazer yazıcı diye hem kaliteli hem hızlı hem de toneri de 50-60 lira gibi bir ücrete değişmişti 1500 sayfalık. Wifiden kontrol edilebildiği için epey kullanışlıydı bişey yazdırması telefondan vs. Yazıcı ile çok işiniz yoksa wifili almanızı tavsiye ederim. Bir de toner fiyatı çok önemli bazı yazıcıların tonerleri yazıcının fiyatının yarısı kadar oluyor. pantum orijinal toneri 400 liraydı yazıcıyı 700 liraya almışken, çünkü tüm mekanizmayı değiştiriyorlardı tonerle beraber. Sadece dolum yapması çok daha uyguna denk geliyor.
![]()
Pantum P2500W Yazıcı
Pantum P2500W Yazıcı detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Hocam renkli çıktı ihtiyacımda olacak hatta geçen oldu dışarıda 200 tl verdim, ondan sonra yazıcı almak daha mantıklı dedimYazıcı alırken tahmini kullanma sıklığınıza ve sarf malzemelerinin fiyatına dikkat ederek seçim yapmalısınız. Lazer yazıcılar 1 sene çıktı almasanız bile tıkır tıkır çalışır. Mürekkep tanklı yazıcılar kullanılmadığında püskürtme kafalarında mürekkep donabiliyor. Siyah beyaz ve çok sık olmayacak şekilde çıktı alacaksanız lazer yazıcı bakmalısınız. Uzun ömürlü olur. HP’nin lazer yazıcılarında çip bulunmakta muadil toner kullanmak imkânsız değil ama uğraştırıcı. Brother, pantum ve Xerox muadil toner konusunda daha avantajlı. Toner dolumu yaptırabileceğiniz bir modele bakın derim. Kartuş üzerinde çip var mı alırken buna dikkat edin.
Bende EPSON’un mürekkep tanklı renkli yazıcısı var. Siyah beyaz çıktı sık sık alıyorum. Renkli çıktı bir ay falan almadığımda püskürtme başlığında mürekkep donuyor. Kafa temizleme ile çözülüyor ama boşuna mürekkep harcıyorsun. 3-4 kere üst üste kafa temizleme yaptım anca kanallar açıldı. Çok sık çıktı alanlar için Epson EcoTank L32XX serisini öneririm.
Sizin bütçenizde lazer yazıcı yok ama Keymey’inde tavsiye ettiği Pantum P2500W (muadil toner dolumu oluyorsa) buna bakabilirsiniz. HP DeskJet Ink modelleri var ama orijinal kartuş makinenin yarı fiyatı tutuyor.
Çok teşekkür ederim cevabınız için fakat renkli çıktı ihtiyacımda olacak, makineyi inceledim sadece siyah isteyen biri için çok mantıklıymış. Tanklı modelleri gördüm 2 model arasında kaldım canon g3430 modeli veya brother t420w arasında hangisini önerirsiniz ?
Aylık tahmini ne kadar çıktı alacaksınız siyah-beyaz ve renkli? Eğer 150-200’den fazla sayfa çıktı alacaksanız tanklı modeller daha mantıklı. Canon’u daha önce araştırmıştım ama Brother hakkında fikrim yok. Fotokopi ve tarayıcı özelliklerini kullanacak mısınız? Fotoğraf kâğıdı alıp baskı alacak mısınız? Max bütçeniz ne kadar? Yazıcılarda taksit imkânı var.Hocam renkli çıktı ihtiyacımda olacak hatta geçen oldu dışarıda 200 tl verdim, ondan sonra yazıcı almak daha mantıklı dedimtanklı modellere baktım, epson bütçemi çok fazla aşıyor, canon g3430 ve brother t420w modelleri var bütçemi yine biraz aşıyor ama oraya kadar çıkacağım sanırım. Sizce hangisini tavsiye edersiniz?
Aylık çıktı miktarı değişken olacak ama aldığım aylarda da 200 sayfayı bulur çünkü akademik yayın ve makale çıktıları alacağım, bir taraftan e ticaret yapacağım, örneğin kargo için çıktı gerecek sanırım ona kullanacağım. Fotokopi çok olmasa da tarayıcı özelliğini kullanırım çünkü kaşe imza yaptığım evrakları pdf haline almam için gerekecek. Fotoğrar baskısı normalde aramıyorum fakat olursa onu da kullanırım. Max bütçeyi 4500 e kadar çıkarabilirim. Canon'u 4000e, brotheri 4500e buldum n11de. N11de geçerli sıfır faiz 9 taksit yapabiliyorum.Aylık tahmini ne kadar çıktı alacaksınız siyah-beyaz ve renkli? Eğer 150-200’den fazla sayfa çıktı alacaksanız tanklı modeller daha mantıklı. Canon’u daha önce araştırmıştım ama Brother hakkında fikrim yok. Fotokopi ve tarayıcı özelliklerini kullanacak mısınız? Fotoğraf kâğıdı alıp baskı alacak mısınız? Max bütçeniz ne kadar? Yazıcılarda taksit imkânı var.
Brother markası nasıldır peki, servis desteği hangisinin daha iyidir? Açıkçası brotheri yeni duydum yazıcı araştırırken, tabi ki çok önceden vardır fakat denk gelmedim daha önce.Ekli dosyayı görüntüle 213
Brother
Ekli dosyayı görüntüle 214
Canon
Canonda fotoğraf baskısı kumaş baskı özellikleri vs falan da var ama brotherin baskı hem baskı hem de tarayıcı çözünürlüğü daha yüksek.
Gerçekten çok kararsız kaldım, canon baskı kafaları ortalama 1000 tl, ikisi 2000 tl. Brother için bulamadım. Canon baskı kafaları ne kadar gider sizce? donmaması için haftada illaki 1 kere baskı alırım. Orijinal mürekkep kullanırım zaten. Mürekkep fiyatları da hemen hemen aynı.Brother DCP-T420W ve Canon Pixma G3430
İki model de özellik bakımından iyi görünüyor. Canon’u araştırmıştım biraz Epson’u almadan önce. Tanklı modellerde EPSON, HP VE CANON başı çekiyor. Benim aldığım dönemde BROTHER’ın tanklı modelleri yoktu galiba.
Canon’un modellerinde baskı kafası değişiyor. Canonlarda değiştirmesi kolay son kullanıcı değiştirebiliyor. Baskı kafasının belli bir ömrü oluyor. Karar vermeden önce baskı kafası ömrünü araştırın. Yazıcı fiyatı ucuz olabilir ama size sonradan maliyet çıkarıyorsa almadan önce düşünün.
Brother’daki yazıcı kafasını son kullanıcı değiştiremiyor galiba. Makinenin sökülmesi gerekiyor. Büyük ihtimalle daha uzun ömürlüdür.
Ayrıca Brother’da muadil mürekkep var daha avantajlı olabilir. Canon’da da muadil mürekkep var fiyatlarına bakmanız lazım. Tabi baskı kalitesini araştırmanız lazım. orijinali ile ne kadar fark eder diye. Ama muadil mürekkep kullanmanızı çok fazla tavsiye etmem baskı kafalarının ömrü orjiinaline göre daha az olabilir.
Yazıcıların yanında verdikleri mürekkepler ile vaat ettikleri baskı sayısına ve kullandığı mürekkeplerin fiyatına bakın.
Brother da yazıcı konusunda iyi bir marka lazer yazıcıları daha çok popüler. Ben de arada kaldım ikisi de iyi gözüküyor. Canon da yedek mürekkepler çıkıyor, baskı kafasını değiştirebiliyorsunuz. Brother ‘a göre daha çok satmıştır ülkemizde.
MÜREKKEP TANKLI YAZICILARDA ÇIKAN MASRAFLARGerçekten çok kararsız kaldım, canon baskı kafaları ortalama 1000 tl, ikisi 2000 tl. Brother için bulamadım. Canon baskı kafaları ne kadar gider sizce? donmaması için haftada illaki 1 kere baskı alırım. Orijinal mürekkep kullanırım zaten. Mürekkep fiyatları da hemen hemen aynı.
Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim, çok kapsamlı bir yazı olmuş. Brotherda atık pedi var sanırım aratınca o çıktı. Fotoğraf baskısında brother daha iyi iş çıkarır değil mi? Orijinal kağıda vesikalık baskı alabilir miyim mesela?MÜREKKEP TANKLI YAZICILARDA ÇIKAN MASRAFLAR
2 ve 3 numaralı masraflar ile kullanım senaryonuza göre 1-2 yıl içinde karşılaşabilirsiniz. Düzenli kullandığınız sürece baskı kafası hemen sorun çıkarmaz.
- Yazıcının Fiyatı
- Mürekkep Şişesi (1 Siyah ve 3 Renkli)
- Atık Mürekkep Tankı – Bakım Kutusu
- Baskı Kafası
DCP-T420W - Canon Pixma G3430 (Özelliklerine Resmi Sitelerinden Bakabilirsiniz)
(Baskı kafalarının belli bir ömrü oluyor. Kullanım şeklinize göre bu maliyet 3-4 yılda çıkabilir. Bilemediniz makine ömrünü tamamlasa bile çıkmayabilir. Benim aldığım EPSON ECOTANK L3550 modelinde 50.000 sayfa garantisi var.) Canon ve Brother da baskı kafasının yazdırma ömrü hakkında vaat verilmemiş gibi ben karşılaşmadım. (Canon da baskı kafasını son kullanıcı değiştirebiliyor ama diğer markalarda genelde yazıcının sökülmesi gerekiyor. Ayrıca baskı kafası siyah ve renkli olarak iki adet oluyor. Karşılaşılan en büyük sorun baskı kafasında mürekkep donuyor ve kafa temizleme ile temizlenmezse değiştirmek zorunda kalabiliyorsunuz. 5-6 ay hiç çıktı almazsanız böyle bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz var. Haftalık ya da 10 günde bir çıktı alan biri için bu sorunla karşılaşmanız düşük bir ihtimal.)
Ayrıca bende sadece sarı renk dondu. Renkli çıktı alırken rengarenk bir şey çıkarttın. Haftada bir alsanız sorun olmaz.
Renkli çıktı çok fazla almazsan renkliler bitmeden siyah biter ilk başta sadece siyah mürekkep masrafın olur. Mürekkeplerin daha ucuz satıldığı güvenilir yerler var. Yanında verilen mürekkepler normal kullanımda 1-2 yıl idare edebilir.
Ne kadar çok kafa temizleme yaparsan bakım tankı o kadar ömrünü azaltır. Canon da bakım tankı fiyatları çıkıyor ama Brother da fiyatları bulamadım daha doğrusu makinenin kullandığı bakım kutusunu göremedim. Atık tankı ya da bakım kutusu (tankı) olarak geçiyor. Atık tankı 2-3 yıl dert etmemen bir konu. DCP-T420W bu model ile ilgili bilgi bulamadım atık kutusu konusunda.
Resim ve fotoğraf taramadıktan sonra Canon ve Brother da ki tarayıcı çözünürlüğü farkını hissetmezsiniz. Aynı şekilde fotoğraf kâğıdı alıp yüksek çözünürlüklü fotoğraf baskısı almadığınız sürece baskı çözünürlüğünü hissetmezsiniz. Zaten baskı çözünürlükleri yakın. A4 üzerinde fotoğraf basmak çok kullanışlı olmuyor.
Genel anlamda Brother özellik bakımından daha iyi ama Canon’un modeli çok fazla sattığı için çok satan bir modeli almanız ilerde mürekkep, baskı kafası, atık kutusu falan bulmakta zorlanmazsınız. Youtube üzerinde inceleme videolarına ve kurulum videolarına bakın kafanıza yatarsa Canon alın.
Fotoğraf baskısında iki cihaz da sizin için yeterli olur. Fotoğraf kâğıdı alıp çıktı almayı denemediğim için fazla tecrübem yok. Fotoğraf Kâğıdı 10x15 cm boyutunda oluyor. A4 boyutundan küçük olduğu için aradaki baskı çözünürlüğü kalitesini hisseder misiniz bilemiyorum. Desteklediği fotoğraf kağıtlarına bir bakın vesikalık için 10x15 e dört fotoğraf bastırabilirsiniz. Kalitesi fotoğrafçılardaki gibi olmaz ama yine de denemek lazım.Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim, çok kapsamlı bir yazı olmuş. Brotherda atık pedi var sanırım aratınca o çıktı. Fotoğraf baskısında brother daha iyi iş çıkarır değil mi? Orijinal kağıda vesikalık baskı alabilir miyim mesela?
Sonunda siparişi verdim, brother modelini tercih ettim. Tercih etmemde ki neden ise şikayet daha az olması ve şikayetvarda servisin dönüşü daha çoktu ve memnuniyet oranı daha fazlaydı, ayrıca bazı yorumlarda baskı kafasının epsonla aynı teknolojiyi kullandığını yazmışlar umarım öyledir, A4 kağıtların çekmecede olması ve özellik olarak daha fazla olması nedeniyle tercih ettim. n11 den incehesap satıcısından 4590 tl ye aldım, kuponda vardı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Gelince yorumlarımı yapacağım. İyi akşamlarBen Canon Pixma G3430 ve Canon Pixma G3470 modellerine bakmıştım A101 de G3430 bulabilsem alacaktım ama olduğum bölgeye az geldiğinden D&R dan Epson aldım.
Alacağınız satıcıyı iyi araştırın derim. Bazı satıcılar orijinal mürekkebi kutudan çıkarıp muadil mürekkep koyuyor ya da hiçbir şey koymuyorlar. N11 den alacaksanız saatlik kuponlar oluyor onlardan denk getirmeye çalışın ama her satıcıda indirim kuponu geçerli olmayabilir.
Canon'da ekstra mürekkep çıkmayabilir.(Youtube videolarında fazladan çıkıyor) O muhtemelen stoklar ile sınırlıydı. Diğer forumlara da göz gezdirin bi. Kullanan birini bulup sorsanız iyi olabilir. Youtube da kutu açılışı yapan ve kullanan kişilere de sorun.
ŞİKAYET VAR – DONANIM HABER
Hayırlı olsunSonunda siparişi verdim, brother modelini tercih ettim. Tercih etmemde ki neden ise şikayet daha az olması ve şikayetvarda servisin dönüşü daha çoktu ve memnuniyet oranı daha fazlaydı, ayrıca bazı yorumlarda baskı kafasının epsonla aynı teknolojiyi kullandığını yazmışlar umarım öyledir, A4 kağıtların çekmecede olması ve özellik olarak daha fazla olması nedeniyle tercih ettim. n11 den incehesap satıcısından 4590 tl ye aldım, kuponda vardı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Gelince yorumlarımı yapacağım. İyi akşamlar![]()
Çok teşekkür ederimHayırlı olsun