Reklam Bannerı

Macbook Şarj Aleti S25 Ultra Şarj Eder Mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Furkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Furkan

Keşifçi
Arkadaslar sizce Macbook sarj adaptörü. 61 watt ile macbookun kendi usb tpyce c kablosu ile samsunglar s25 ultra sarj olur mu yani sadece 45 watt destegi oldugun icin. o kadarini destekler degil mi? Pile her hangi bi zarari olur mu?

Macbook şarj cihazı pps desteği bulundurmadığı için 45w şarj etmez s25 ultrayı. PPS destekli bir şarj aleti alsan eder

Aşağıdaki şekilde bir açıklama buldum. Şarj edebilir ama büyük ihtimalle çok yavaş şarj eder.
Keymey'in de dediği gibi uyumlu başka bir adaptör almanız gerekir.

61 W USB-C Güç Adaptörü, aygıtınızı evde, ofiste veya yolda hızlı ve verimli bir şekilde şarj edebilmenizi sağlar. Bu güç adaptörü tüm USB-C özellikli aygıtlarla uyumludur. Ancak Apple, optimum şarj performansı için bu adaptörü Thunderbolt 3 (USB-C) bağlantı noktasına sahip 13 inç MacBook Pro’nuzla kullanmanızı önerir. USB-C Şarj Kablosu ayrı satılır.

Uyumluluk
iPad Pro 11 inç
iPad Pro 12.9 inç (3. nesil)
12 inç MacBook
Retina ekranlı 13 inç MacBook Air
13 inç MacBook Pro - Thunderbolt 3 (USB-C)

Son düzenleme:
Aşağıdaki şekilde bir açıklama buldum. Şarj edebilir ama büyük ihtimalle çok yavaş şarj eder.
Keymey'in de dediği gibi uyumlu başka bir adaptör almanız gerekir.

61 W USB-C Güç Adaptörü, aygıtınızı evde, ofiste veya yolda hızlı ve verimli bir şekilde şarj edebilmenizi sağlar. Bu güç adaptörü tüm USB-C özellikli aygıtlarla uyumludur. Ancak Apple, optimum şarj performansı için bu adaptörü Thunderbolt 3 (USB-C) bağlantı noktasına sahip 13 inç MacBook Pro’nuzla kullanmanızı önerir. USB-C Şarj Kablosu ayrı satılır.

Uyumluluk
iPad Pro 11 inç
iPad Pro 12.9 inç (3. nesil)
12 inç MacBook
Retina ekranlı 13 inç MacBook Air
13 inç MacBook Pro - Thunderbolt 3 (USB-C)
evet macbook pro 13 inch in benim zaten icinden 61 watt adaptör ve type c iki tarafli ucu cikmisti. Acaba S25 ultra alicam yakinda onun kutusuna cikan data kablosu da iki tarafli typce c. onu macbookun adaptörüne taksam yine mi ayni sorun olur? Yoksa illa samsungun 45 wattlik adaptörünü mü almam daha iyi.

evet macbook pro 13 inch in benim zaten icinden 61 watt adaptör ve type c iki tarafli ucu cikmisti. Acaba S25 ultra alicam yakinda onun kutusuna cikan data kablosu da iki tarafli typce c. onu macbookun adaptörüne taksam yine mi ayni sorun olur? Yoksa illa samsungun 45 wattlik adaptörünü mü almam daha iyi.
S25 ultra için 45w adaptör şart, diğer türlü hızlı şarj olmaz. Macbook nasıl bir sistem kullanıyor bilmiyorum ama büyük ihtimal o da yavaş şarj oluyordur şarj amper ve volt tutmadığı için Samsung şarj adaptörü ile

25W eder muhtemelen. Apple'ın şarj aleti PD destekli diyebiliyorum. 45W eder mi ona bir şey söyleyemem. Normal şartlar altında onu da etmesi lazım.

s23 kullanıyorum macbook air m1 var onun şarj aleti ile şarj oluyor.
Şarj eder ama hızlı şarj eder mi diye onu merak ediyorduk. 45W destekler mi diye. Denemek lazım ama hızlı şarj protokolleri farklı olduğu için yavaş şarj edeceğini düşünüyorum. S25U yı 15-20W civarında şarj eder diye düşünüyorum.

S23 25W Samsung adaptör ile 1 saat 15 dakika civarında %5'ten %100 oluyor. Apple'ın adaptörü S23'ü kaç saatte dolduruyor? Hesapladınız mı hiç? Apple adaptörü takınca hızlı şarj oluyor mu yoksa süper hızlı şarj oluyor mu? Hangisi yazıyor.

Son düzenleme:
bende orjinal samsung adaptör yok sadece kablo var baseus hızlı şarj ile şarj ediyordum. şimdi onu babama verdim apple ile ediyorum. hızlı şarj diyor hiç süper hızlı şarj diye yazmadı benim telefonumda, bir daha sefere denediğimde buraya güncelleme yazacağım. ama bence 1.15 değil genelde 2 saate yakın süre veriyor sanki ama ben şarj olayına pek dikkat etmiyorum arabada şarj ediyorum mesela bir yere gidip gelirken öyle tam bitsin diye beklemiyorum.

bende orjinal samsung adaptör yok sadece kablo var baseus hızlı şarj ile şarj ediyordum. şimdi onu babama verdim apple ile ediyorum. hızlı şarj diyor hiç süper hızlı şarj diye yazmadı benim telefonumda, bir daha sefere denediğimde buraya güncelleme yazacağım. ama bence 1.15 değil genelde 2 saate yakın süre veriyor sanki ama ben şarj olayına pek dikkat etmiyorum arabada şarj ediyorum mesela bir yere gidip gelirken öyle tam bitsin diye beklemiyorum.
Bende S23 kullanıyorum. Samsung 25W adaptör ile 1 saat 15 dakikada şarj oluyor. Sizdeki Apple adaptör ile şarj sürelerini kıyaslamak için sormuştum. Buna göre hızlı şarjı destekliyor ama süper hızlı şarj olmuyor yani 25W vermiyor büyük ihtimalle 10-15W civarında şarj ediyordur. 2 saat biraz fazla gibi geldi belki daha düşük W da olabilir.

Son düzenleme:
2 saatte ediyorsa 15w ile falan şarj ediyor demektir maksimum. 25w etmiyor demek ki, sorumuzun cevabını da net olarak almış olduk.

tesekkürler yani samsungun kendi adaptörü ile sarj edince hizli sarj yerine süper hizli sarj mi yaziyor sizde? Dogru mu anladim?

Hocam sadece Samsung'un orijinal adaptörü olmasına gerek yok. Samsung Hızlı şarjına uygun adaptörler de süper Hızlı Şarj destekler. Anker ve spigen markasının adaptörleri var bende onlarda da süper Hızlı Şarj oluyor.

Xiaomi 22.5 W adaptör ile Samsung TA800 25W adaptör şarj testi

Xiaomi ile Hızlı Şarj oluyor Samsung ile süper Hızlı Şarj oluyor. Güç tasarrufu yazan yerin üzerinde gözüküyor. Cihaz şarja takıldığı ilk anda ekranda da gösterir. Sonra kaybolur.

1000013369.webp

1000013367.webp
1000013363.webp

Samsunglarda şarj olma hızı 3 aşamalı hocam. 5-10W adaptör ile şarj oluyor yazar. 15-20W civarında adaptör ile hızlı şarj oluyor yazar. 25W ve üzerindeki PPS destekli adaptör ile süper hızlı şarj oluyor yazar. W değerlerini tahmini verdim test edip denemedim. 3 aşamalı olduğu anlaşılması için yazdım.

Son düzenleme:
Şarj eder ama hızlı şarj eder mi diye onu merak ediyorduk. 45W destekler mi diye. Denemek lazım ama hızlı şarj protokolleri farklı olduğu için yavaş şarj edeceğini düşünüyorum. S25U yı 15-20W civarında şarj eder diye düşünüyorum.

S23 25W Samsung adaptör ile 1 saat 15 dakika civarında %5'ten %100 oluyor. Apple'ın adaptörü S23'ü kaç saatte dolduruyor? Hesapladınız mı hiç? Apple adaptörü takınca hızlı şarj oluyor mu yoksa süper hızlı şarj oluyor mu? Hangisi yazıyor.
akşam yüzde 25 şarjım varken apple m1 macbook air şarj aletini taktım 1.08 dk verdi, hızlı şarj yazdı.

• Beğen
Tepkiler: OKN
25w şarj ediyor demek ki, normal süre
Hocam düzeltmek gibi olacak ama 25W destekleseydi süper hızlı şarj yazardı. %25-100 1 saat 8 dakika ise %5-100 1 saat 30-40 dakika civarında dolar diye düşünüyorum. Bu da 15-20W gibi maks görüyor olabilir.

Zaten 25W PPS destekli adaptör ile bile her zaman 25W maks vermiyor.

Samsung 25W + Mcdodo 100W Kablo S23 Şarj Testi (1 saat 15 dakika)

Saat 16.21 S23 %5 – 21-22W (1 saat 12 dakika)
Saat 16.31 S23 %25 – 16W (1 saat)
Saat 16.41 S23 %42 – 16W (51 dakika)
Saat 16.51 S23 %57 – 16-17W (41 dakika)
Saat 17.01 S23 %71 – 13W (33 dakika)
Saat 17.11 S23 %83 – 13W (25 dakika)
Saat 17.21 S23 %93 – 7-8W (13 dakika)
Saat 17.31 S23 %98 – 4-5W (3 dakika)
Saat 17.36 S23 %100 – şarj oldu.

Samsung EP-TA800 25W şarj adaptörü ile bataryanın dolmasına göre watt değişimi.

Sonuç olarak en mantıklısı S25 Ultra alınca içinden çıkan şarj kablosu ya da Apple'ın kablosu ile deneyin. Hızlı şarj yazıyor ve dolma süresi sizin için sorun değilse şarj edebilirsiniz. Sonra PPS destekli 45W ve üzeri bir adaptör alırsınız.

Geri