Hem maliyeti düşürmek hem de aynı malın bir daha alınmasını sağlamak. Çünkü bizim bir ürünü 10 yıl kullanmamız üreticinin işine yaramıyor tüketicinin işine yarıyor. Ama şirketler uzun vadeli düşünmeyi bırakmışlar belli ki, çünkü bir süre sonra hepsine karşı memnuniyetsizlik oluşmaya başlayacak. Bu memnuniyetsizliği reklamla vesaireyle önlemeye çalışıyorlar.Her şeyde diyemesem de birçok farklı sektördeki farklı ürünlerde bunu gözlemliyorum ben de. Maliyeti düşürmek adına yapılıyor bu, üzücü.
Dönüp dolaşıp tek bir yere varıyor aslında sonuç. Artan maliyetin yanı sıra artan denetimsizlik de zaten düşük olan kaliteyi çeşitli yerlerden iyice düşürüyor. Önceden fiyatı ortalama olan bir ürün yıllarca, fiyatı yüksek olan bir ürün de ömürlük gidiyordu ancak artık fiyatı yüksek olsa da sorun çıkartıyor ihtimaller dahilinde. Maliyetlerden ötürü işini iyi yapanlar da ülkeden çekilince veya üretimi durdurunca iş iyice kalitesizlere kalıyor. Bunlar da tutturabildiğine ne kadar tutturabilirse.Her şeyde diyemesem de birçok farklı sektördeki farklı ürünlerde bunu gözlemliyorum ben de. Maliyeti düşürmek adına yapılıyor bu, üzücü.
Yolda açık lokanta olur da sadece bir kere uğrarsın, kötü olsa bile o adama fark etmez çünkü sürekli müşterisi değişir ya şirketlerin mantığı da aynı herhalde. İyi tanıtımla bu tüketim çağında bir kere yoldan geçen herkese aldırsalar yetiyor zaten, reklamlar kullanıcı deneyiminden daha önemli olduğu için eskiden olduğunun tersine, bunu yapması daha kolay oluyorDönüp dolaşıp tek bir yere varıyor aslında sonuç. Artan maliyetin yanı sıra artan denetimsizlik de zaten düşük olan kaliteyi çeşitli yerlerden iyice düşürüyor. Önceden fiyatı ortalama olan bir ürün yıllarca, fiyatı yüksek olan bir ürün de ömürlük gidiyordu ancak artık fiyatı yüksek olsa da sorun çıkartıyor ihtimaller dahilinde. Maliyetlerden ötürü işini iyi yapanlar da ülkeden çekilince veya üretimi durdurunca iş iyice kalitesizlere kalıyor. Bunlar da tutturabildiğine ne kadar tutturabilirse.