Reklam Bannerı

ModArt Intel i3 13100F RTX 4060 sistem alınır mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BSS 19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BSS 19

Yeni Başlayan
Arkadaşlar ModArt'ta şöyle bir sistem var:

Intel i3 13100F Sistem
Sizce bu sistem 25 bine uygun mu yoksa aynı fiyata daha iyi başka kasa alınabilir mi? Bilgisayarı web geliştirme, Blender'da modelleme ve video edit işleri için kullanacağım.

Bir de aynı fiyata şöyle bir sistem var:
AMD Ryzen 5 5500 Sistem
Sizce bunlardan hangisini almalıyım? Bunlar işimi görür mü veya bu fiyata alabileceğim başka daha iyi sistemler var mı?

Intel i3 13100F Sistem
Sizce bu sistem 25 bine uygun mu yoksa aynı fiyata daha iyi başka kasa alınabilir mi? Bilgisayarı web geliştirme, Blender'da modelleme ve video edit işleri için kullanacağım.

AMD Ryzen 5 5500 Sistem
Sizce bunlardan hangisini almalıyım? Bunlar işimi görür mü veya bu fiyata alabileceğim başka daha iyi sistemler var mı?
Bütçe tam olarak nedir acaba?

Intel i3 13100F Sistem

AMD Ryzen 5 5500 Sistem
Hocam 5500 içeren sistem için daha bilindik Kasa ve PSU içeren bir marka ve 500 Gb yerine 1Tb SSD içeren bir sistem bile aynı paraya toplanıyor.

Hocam 5500 içeren sistem için daha bilindik Kasa ve PSU içeren bir marka ve 500 Gb yerine 1Tb SSD içeren bir sistem bile aynı paraya toplanıyor.
Düşük bütçede sistem toplamak kârlı olmayabilir ancak daha farklı ve mantıklı sistemler de vardır elbet. Bütçeye göre RTX 4060 Ti'li sistem bile bulunabilir belki.

Düşük bütçede sistem toplamak kârlı olmayabilir ancak daha farklı ve mantıklı sistemler de vardır elbet. Bütçeye göre RTX 4060 Ti'li sistem bile bulunabilir belki.
24-25 bin liraya 4060ti DDR5 12400F sistemler vardı diye hatırlıyorum yakın zamana kadar, video beklemek lazım sponsorsuz uygun kasa çıkmıyor

24-25 bin liraya 4060ti DDR5 12400F sistemler vardı diye hatırlıyorum yakın zamana kadar, video beklemek lazım sponsorsuz uygun kasa çıkmıyor
25.5k fiyatla Vatan Bilgisayar, RTX 4060 Ti sistemini satışa çıkarmıştı yaklaşık 10-15 gün önce. Arayıp bulmak isteyene sistemler her daim var, yok değil.

Hocam taksitle almayı düşünüyorum ve ayda en fazla 3000 verebilirim.
AMD R5 5600 - RTX 4060 8 GB OC - A520M-K - 500 GB SSD - 16 GB RAM

Eray Şirin v2 | AMD Ryzen 5 7500F | 16 GB DDR5 | Colorful RTX 4060 8 GB | 500 GB SSD

Bahsedilen sistemlerin fiyatlarına göre olan seçenekler bu şekilde. İlk sistem RTX 4060 ve R5 5600 kombinasyonuna göre biraz pahalı aslında ancak kampanya veya indirim olmadığından dolayı. R5 8400F olacak şekilde DDR5 sistemler de alınabiliyor lakin fazla fark olmayacağından ötürü R5 7500F'e yönelmek aradaki fiyat farkına da değecek şekilde daha iyidir. 2. sistemdeki kasa/PSU; VG18A 650 W yapılırsa daha sağlıklı olur, baz gelen model risk teşkil ediyor çünkü. Bellek de Viper Venom 16 GB 5200 MHz CL 36 yapılabilir. Intel de şu anlık şaibeli olduğundan şahsen beklenmesi gerekiyor.

Bahsettiğin işlemlerde işlemcinin kullanımı yüzde kaç? Ona göre seçmek lazım, işlemci önemliyse 7500F alınabilir

30k bütçe yakınında RTX 4060 Ti/R5 7500F sistemlerin ara sıra çıktığı düşünülürse akıldaki bu sistem içinde az çok sonuç elde edilebilir.
Hocam hazır sistemler yerine tüm parçaları kendim toplamaya kalksam ciddi fiyat farkı olur mu? Ben de hazır sistem almaya daha yakınım ama teker teker alma da aklımı kurcalıyor.

Hocam hazır sistemler yerine tüm parçaları kendim toplamaya kalksam ciddi fiyat farkı olur mu? Ben de hazır sistem almaya daha yakınım ama teker teker alma da aklımı kurcalıyor.
Fiyatına değecek şekilde kaliteli parçalarla daha pahalıya geliyor şu an da. Aynı fiyata geldiği vakit de parça kalitesi daha düşük oluyor. Bu sistemler kampanyasız olduğu halde böyle bu arada. İndirim olduğunda bu fark iyice açılıyor.

Fiyatına değecek şekilde kaliteli parçalarla daha pahalıya geliyor şu an da. Aynı fiyata geldiği vakit de parça kalitesi daha düşük oluyor. Bu sistemler kampanyasız olduğu halde böyle bu arada. İndirim olduğunda bu fark iyice açılıyor.
Anladım hocam, o zaman indirim bekleyeyim, cumaları ince hesapta fırsat sistemler oluyor mu? Öyle demişlerdi

Render yine çok fark etmiyor ama blenderde kesinlikle nvidia daha iyi

1738788571130.webp
1738788159585.webp
1738788168870.webp
1738788218927.webp
1738788524042.webp
1738788539591.webp

Geri