Yeni bir telefon almayı düşündüğüm için bir süredir araştırma yapıyorum. Benim için en uygun olabilecek üç seçenek var: Samsung S24 FE, Poco X7 Pro ve Realme GT6. Öncelikle Samsung S24 FE'yi kendi açımdan değerlendireceğim.
Samsung S24 FE’nin Eksileri:
1. Ekran PPI değeri, şu an kullandığım Samsung A31’den bile düşük. Ayrıca, sosyal medyada gördüğüm kadarıyla siyahları tam siyah olarak göstermiyor.
2. Tasarımı benim açımdan pek iyi değil, özellikle ekran çerçevesi rahatsız edici. (Telefonu Teknosa’da inceledim, kasası beni çok rahatsız etmedi.)
3. Depolama kapasitesi yetersiz. Ayrıca, 8 GB RAM’in ortalama 5 yıl boyunca yeterli olacağını sanmıyorum.
Poco X7 Pro’nun Eksileri:
1. HyperOS yeni bir arayüz olduğu için bazı hatalar (buglar) olduğu söyleniyor. Ayrıca, reklam gösteren bir arayüz. Bazı yerlerde bu reklamların kapatılabildiği belirtilse de emin değilim.
2. İç malzeme kalitesi, YouTube'daki teardown videolarında pek iyi görünmüyor.
3. Poco markası son zamanlarda çok eleştirildiği için güven vermiyor.
Realme GT6’nın Eksileri:
Antutu ve Geekbench testlerinde işlemcisinin, S24 FE ve X7 Pro’ya kıyasla biraz daha düşük performans göstermesi dışında büyük bir eksisi yok.
Yaklaşık 11-12 yıldır Samsung kullanıyorum ve OneUI’ı seviyorum, ancak bazı kısıtlamalar nedeniyle daha özelleştirilebilir bir arayüze sahip bir telefon istiyorum. Bu yüzden Realme GT6'ya yöneldim. Peki bu konu hakkında sizin düşünceleriniz neler?
(Yanlışım varsa şimdiden kusura bakmayın...)