Reklam Bannerı

Macbook Şarj Aleti S25 Ultra Şarj Eder Mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Furkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam düzeltmek gibi olacak ama 25W destekleseydi süper hızlı şarj yazardı. %25-100 1 saat 8 dakika ise %5-100 1 saat 30-40 dakika civarında dolar diye düşünüyorum. Bu da 15-20W gibi maks görüyor olabilir.

Zaten 25W PPS destekli adaptör ile bile her zaman 25W maks vermiyor.

Samsung 25W + Mcdodo 100W Kablo S23 Şarj Testi (1 saat 15 dakika)

Saat 16.21 S23 %5 – 21-22W (1 saat 12 dakika)
Saat 16.31 S23 %25 – 16W (1 saat)
Saat 16.41 S23 %42 – 16W (51 dakika)
Saat 16.51 S23 %57 – 16-17W (41 dakika)
Saat 17.01 S23 %71 – 13W (33 dakika)
Saat 17.11 S23 %83 – 13W (25 dakika)
Saat 17.21 S23 %93 – 7-8W (13 dakika)
Saat 17.31 S23 %98 – 4-5W (3 dakika)
Saat 17.36 S23 %100 – şarj oldu.

Samsung EP-TA800 25W şarj adaptörü ile bataryanın dolmasına göre watt değişimi.

Sonuç olarak en mantıklısı S25 Ultra alınca içinden çıkan şarj kablosu ya da Apple'ın kablosu ile deneyin. Hızlı şarj yazıyor ve dolma süresi sizin için sorun değilse şarj edebilirsiniz. Sonra PPS destekli 45W ve üzeri bir adaptör alırsınız.
Her türlü orijinal almak lazım zaten

Basta threade baslatirken unuttum belirtmeyi. samsung s8+ bile macbook pro adaptörüm (61 watt) takinca hizli sarj yaziyordu.. ama tabiki super fast charging 2.0 özelliginden faydalanmak icin samsungun orijinal adaptörü 45 watt alacagim. Telefonu ön siparis verdim. Gelince kargo sarj süresini paylasirim sizlerle.

Basta threade baslatirken unuttum belirtmeyi. samsung s8+ bile macbook pro adaptörüm (61 watt) takinca hizli sarj yaziyordu.. ama tabiki super fast charging 2.0 özelliginden faydalanmak icin samsungun orijinal adaptörü 45 watt alacagim. Telefonu ön siparis verdim. Gelince kargo sarj süresini paylasirim sizlerle.
S8+ maksimum 15w olduğu için şarj etmesi normal

Güncelleme: S25 ultramda macbook sarj adaptörü ile sadece hizli sarj yaziyordu. Samsung orijinal 45 watt adaptörüde almistim. Onda Super fast charging 2.0. yazdi. Yani dediginiz aynen cikti. Tesekkürler. Samsungun orijinal adaptörünü kullanacagim bu sonuca göre.

Hayırlı olsun. Birkaç sorum olacak diğer insanlara da faydalı olur belki.
Samsung 45W adaptörü nereden satın aldınız? Şu an piyasada güvenilir satıcı yok gibi. 45W adaptör kıtlığı var ve fiyatlar da yüksek.
Apple 61W ve Samsung 45W adaptör ile şarj olma süreleri arasında kaç dakika fark var test edebilir misiniz? Telefon %10-%20 civarında iken sırasıyla tek tek şarja takıp deneyince tahmini dolma süreleri çok fazla fark ediyor mu?
İki adaptör ile ayrı ayrı şarj edip de test edebilirsiniz ama o daha zahmetli olur.
PD destekli bir adaptör ile hızlı şarj olduğunda fazla fark olmaz gibi geliyor. 20-25 dakika fark olabilir diye tahmin ediyorum.
Acil şarj ihtiyacı olduğunda 20 dakika bile önemli oluyor bazen.

Samsung 45W adaptörü nereden satın aldınız? Şu an piyasada güvenilir satıcı yok gibi. 45W adaptör kıtlığı var ve fiyatlar da yüksek.
Apple 61W ve Samsung 45W adaptör ile şarj olma süreleri arasında kaç dakika fark var test edebilir misiniz? Telefon %10-%20 civarında iken sırasıyla tek tek şarja takıp deneyince tahmini dolma süreleri çok fazla fark ediyor mu?
İki adaptör ile ayrı ayrı şarj edip de test edebilirsiniz ama o daha zahmetli olur.
PD destekli bir adaptör ile hızlı şarj olduğunda fazla fark olmaz gibi geliyor. 20-25 dakika fark olabilir diye tahmin ediyorum.
Kesinlikle Samsung bu konuda çok saçma davranıyor. Hem kutuya koymuyor hem de piyasada çok fazla bulunmuyor.

Tesekkürler Kardesim. Ben almanyda samsung sitesinden aldim burada oldugum icin. Ben telefonu samsung sitesinden aldigimda siparis sonunda kendisi sunuyordu adaptör secenegini. O da indirimliydi. 21 euro ama ben direk 26 euroya kablo ve adaptörlü halini siparis ettim. Telefon kutusundan cikan kablo cok ince ve kisa gibi biraz. Sarj adaptörün kutusundan cikan kabloyu kullaniyorum. Onu daha kalin halde yapmislar ve uzunlugu 1.8 m yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam. Gayet uzun yani.
Soruna gelecek olursak sarja taktigimda 57% felandi sarjim. Apple 61 watta daha 53 dk gibi yaziyordu full olmasi icin. Samsung 45 watt taktigimda 2.0 super fast 44 dk daha var yaziyordu full olmasi icin. Yani aradaki fark bu sekildeydi. Haa 10%-20% felan olunca sarja takinda bu fark ne kadar acilir bilmiyorum dahaca. Ama bu 9 dk lik fark belki 20 -25 dk olur gibime geliyor. Acikcasi cok acil durumlarda bu 15-20 dakikalar önemli olabilir ama evdeysen sanki hizli sarj ile süper hizli sarj arasindaki fark hic etkilemicek gibi duruyor.

Sadece PD ve PPS destekli adaptör ile (hızlı şarj ve süper hızlı şarj) dolum süresinde çok fazla fark olmadığını ve standart kullanıcı için PD destekli kaliteli bir adaptöründe yeterli olabileceğini anlamış olduk.
Galiba S25 Ultra ve diğer bütün Samsung cihazların içinden çıkan kablo 45W adaptörün yanında satılan kablo gibi kalın değil ve 25W destekliyor. 45W adaptörü kablo ile almanız daha iyi olmuş.

Sadece PD ve PPS destekli adaptör ile (hızlı şarj ve süper hızlı şarj) dolum süresinde çok fazla fark olmadığını ve standart kullanıcı için PD destekli kaliteli bir adaptöründe yeterli olabileceğini anlamış olduk.
Galiba S25 Ultra ve diğer bütün Samsung cihazların içinden çıkan kablo 45W adaptörün yanında satılan kablo gibi kalın değil ve 25W destekliyor. 45W adaptörü kablo ile almanız daha iyi olmuş.
ha bu arada. O kablo ayrimindaki kanaatin dogru olmayabilir. Cünkü kablodan ziyade adaptör önemliydi. 45 watt samsung adaptörüne macbook kablosunu da taktim denemek icin. Öyle de süper hizli sarj 2.0 yaziyordu, diger samsungun kutularindan cikan kablolarinda da ayni sekilde. Demekki adaptör olmasi burda yeterliydi. M acbook promun type c kablosunu Samsungun adaptörü ile kullaninca da ayni etkiyi yaratti.

Elinizdeki Macbook kablosu zaten 25W değil, 61W ile Mac şarj olduğu için en kötü 61W ve üzeri bir kablo. Mac kablosu kaliteli ve yüksek W değerine sahip bir kablo. Süper hızlı şarj 2.0 yazması normal. S25 ultranın içinden çıkan kablo ile 45W adaptörü deneyin. Yine Süper hızlı şarj 2.0 yazabilir ama diğer kablo ile tam şarj olma sürelerinde fark olacağını düşünüyorum. Diğer kablo 1.8M olduğu için daha fazla enerji kaybedecek ama. Belki Samsung S25U kutusuna daha yüksek W kablo koymuş olabilir. Aynı uzunlukta 25W destekli kablo ile 45W destekli kablo arasında adaptör aynı olsa bile tam dolumda fark olur. Kağıt üzerinde ne kadar fark olduğu gözükse de gerçek hayat testleri önemli tabi.

Şarj kablolarının desteklediği bir watt değeri vardır. Kablonun içindeki tel sayısı arttıkça watt değeri artar daha çok yol daha çok enerji iletimi gibi düşünülebilir. Watt değeri yüksek olan kablolar genelde daha kalın olur. Kablo adaptörün verdiği gücü iletecek kadar güçlü değilse şarj süresini etkiler. Adaptör 100W çıkış verse bile kablo kaç W iletirse o şekilde şarj olur. Ama ne kadar etkiler bilemiyorum. 25W ile 45W arasında çok fazla fark oluşmayabilir. Hatta ucuz ve kalitesiz kabloların direnci yüksek oluyor. Daha çok ısınıp daha çok enerji kaybediyorlar. Batarya sağlığı için direnci yüksek kablolar tavsiye edilmiyor.

Geri