Reklam Bannerı

Samsung pazarlama yönetiminin başarısı

Muhsin93

Keşifçi
Eskiden hatırlarım. Cep telefonları tavsiye ederken çevremize, Xiaomi ve Huawei(Google 'lı) markalı cihazlar ön planda olurdu. Çünkü Samsung olanlar işlemci anlamında zayıftı. Güncelleme az alırdı. One UI öncesi yazılımı çok iyi değildi. Tavsiye edemezdik pek Samsung cihaz.
Sonra nasıl olduysa( bunda Huawei nin saf dışı bırakılması önemli bence) Samsung daha elle tutulur donanımlı cihazlar piyasaya sürmeye başladı. Güncelleme süreleri arttı. Kamera ve yazılımı gelişti.
Şu an nerdeyse her segmentte Samsung domine ediyor sektörü.
Giriş orta da A35, orta seviye A55, orta üst S24 FE gibi. Üst seviyede zaten S(düz,plus,ultra) serisi klasini hep devam ettirdi.
Tebrik ediyorum gerçekten Samsung pazarlama stratejistlerini...
* 30-35 bin civarında bi boşluk var yine de bence Samsung açısından. S24 FE den yukarı biraz çıkayım desen S24 plus ya da S23 ultra geliyor akla. Fiyat farkı çok. Arada konumlanan model yok.
* Eskiler bilir, zamanında Huawei nin Mate ve mate lite serisi, P serisi çok iyiydi.
Mate 10, mate 10 pro, mate 10 lite. Sonra mate 20 serisi. P20 serisi. Sanırım en son Google li olan P30 proydu. Çok iyi cihazlardı hem üst hem orta düzeyde...

Eskiden kötü işlemciler vardı şimdi neredeyse hiç kötü işlemci kalmadı alt segmentte bile. G99 bile alsan idare edebiliyor, orta segment işlemcilerin de CPU bakımından bir eksiği kalmadı. Yani kötü bir işlemci koyma şansı kalmadı aslında Samsung'un, asıl başarısı kendi döktüğü işlemcilerin verimini artırabilmesi oldu. Eski Samsung döküm ve güçlü olan işlemciler 990, 888, 8 gen 1, 2200 gibi insanları çektirdi maalesef. Başarısı düzgün 1330, 1380, 1480 ve daha da önemlisi 2400'ün CPU bakımında çıktığı yılki amiral gemisi işlemci olan 8 gen 3 ile aynı güce sahip olmasıydı. Sorunsuz işlemci yapmak güçlü işlemci yapmaktan daha önemli.

Huawei Google olmadığı için kesildi evet, Xiaomi'nin önerilme sebebi aşırı ucuz ve yüksek donanımlı olmasıydı. Xiaomi'nin arayüzü şu an bile bana göre Samsung'a yetişecek kadar iyi değil, o zaman daha da kötüydü. Şimdi Xiaomi markasının türkiyede en çok tercih edilen cihazı 14T serisi ve genel olarak T serileri. Huawei işlemci olarak çok geride.

Samsung şu an amiral segmentte çok kötü durumda. 5 yıllık donanımla işini görmeye çalışıyor. Orta segmentte de yenilik yapmıyor sadece işlemci değiştirip devam ediyor. Eğer bu şekilde devam ederse durumu kötü.

Genel olarak yorumunuza katilsam da S serisi Samsunglarin(S24 plus, ultra, S25 serisi) çok kötü durumda olduğunu belirtmenizi tam anlamlandiramadim. iPhone larin % 30 kadar daha ucuzuna, oldukça güçlü ve iyi telefonlar denemez mi? İyi bir alternatif bence.

Genel olarak yorumunuza katilsam da S serisi Samsunglarin(S24 plus, ultra, S25 serisi) çok kötü durumda olduğunu belirtmenizi tam anlamlandiramadim. iPhone larin % 30 kadar daha ucuzuna, oldukça güçlü ve iyi telefonlar denemez mi? İyi bir alternatif bence.
Türkiye için değil de Dünya satış oranlarına bakmanı öneririm. Neredeyse iPhone'lardan daha pahalı veya yakın parada satıyorlar.

Kamera sensörü, kötü termal performans kötü, batarya kapasitesi ve hızlı şarj kötü. Özellikle kamera konusunda aymazlık yapıyorlar artık 5 senedir neredeyse aynı sensör kullanılıyor. Düz S serisinde de durum farklı değil tüm sensörler neredeyse S22 ile aynı. Kamera konusunda bir gerilik söz konusu. Dahası ileriye gitmek için hamle yapmıyorlar herhangi bir alanda. Tutturmuşlar bir AI gidiyorlar. Telefonda AI kullanımı kamera kullanımından daha mı önemli? Araüyüzün yavaş olması problemi var bir de düşük segment telefonlarda yavaş çalışıyor. Ya optimize değil ya da ağır. Apple ile karşılaştırmıyorum onların elle tutulur herhangi bir yanı yok zaten. S24 Plus iyiydi sadece o da 40 bin liranın altındayken. S24 Ultra overpriced bana göre 65 bin lirayaç S25 Ultra da aynı şekilde.

Bunlardan ayrı demek istediğim S23 deneyiminin 3 senedir aynı düzeyde kalıp fiyatının artması. Sadece işlemci güncellemesi alıp 20-25 bin lira daha veriyorsunuz aynı modelin üstüne. Doğru düzgün bir batarya yükseltmesi bile yok. Genel olarak gelişim yok, o yüzden aynı telefonun aynı fiyatlarda kalması gerek bu fiyat da S24FE'de sağlanabiliyor, diğer modellerde yok.

Kamera sensörü, kötü termal performans kötü, batarya kapasitesi ve hızlı şarj kötü. Özellikle kamera konusunda aymazlık yapıyorlar artık 5 senedir neredeyse aynı sensör kullanılıyor. Düz S serisinde de durum farklı değil tüm sensörler neredeyse S22 ile aynı. Kamera konusunda bir gerilik söz konusu. Dahası ileriye gitmek için hamle yapmıyorlar herhangi bir alanda. Tutturmuşlar bir AI gidiyorlar. Telefonda AI kullanımı kamera kullanımından daha mı önemli? Araüyüzün yavaş olması problemi var bir de düşük segment telefonlarda yavaş çalışıyor. Ya optimize değil ya da ağır. Apple ile karşılaştırmıyorum onların elle tutulur herhangi bir yanı yok zaten. S24 Plus iyiydi sadece o da 40 bin liranın altındayken. S24 Ultra overpriced bana göre 65 bin lirayaç S25 Ultra da aynı şekilde.

Bunlardan ayrı demek istediğim S23 deneyiminin 3 senedir aynı düzeyde kalıp fiyatının artması. Sadece işlemci güncellemesi alıp 20-25 bin lira daha veriyorsunuz aynı modelin üstüne. Doğru düzgün bir batarya yükseltmesi bile yok. Genel olarak gelişim yok, o yüzden aynı telefonun aynı fiyatlarda kalması gerek bu fiyat da S24FE'de sağlanabiliyor, diğer modellerde yok.
Anladım tam olarak. Teşekkür ederim.

Hocam valla normalde S23 Ultra bile almayı düşündüm ama S25 Ultrayı sırf ergonomik tasarımdan dolayı alırım düz kenarları ve düz Ekranı dolayısı ile çünkü S23 Ultra da köşeler kıvrımlıydı yanlar sivriydi S24 Ultra da ekran düz köşeler yine sivri S25 Ultrada her ikiside yok ha S23 Ultram olsa geçermiydim maalesef telefonu çok elinde tutan biri olarak geçebilirdim ama o da sırf köşelerinden dolayı donanımda bir artış yok HP9 sensörü çinlilere satıp en iyi panelini Apple a satıp kendi de kullanabileceği atıyorum HP10 veya HPX artık ismi ne koyulursa sensör geliştirip Apple a sattığı panelin ismini değiştirip benzer kalitede panel üretip kendi cihazlarında kullansa bir sorun olmayacak şuanki panel kalitesi bile Dolby Vision,HLG,HDR10+,HDR 67 milyar renk 12 bit panel vs kullanan telefonlara 8 bit 16 milyon renk panel ile fark koyuyor bunu geliştirip üzerine katsalar kimse diğer markaların yüzüne fazla bakmaz ucuz olmaları harici yeni ceo çok rezil bir adam DJ KOH u özledik onun döneminde çıkan Exynos 9820 (S10+) ve 9825 (Note 10+) hem işlemciler hemde telefonlar şahaneydi yani o cihazlar için ben fazla heyecanlanmıştım çünkü acayip yenilik içeriyordu yeni ekran paneli Dynamic Amoled işte İnfinty-O vs isimlendirmeleri çok heyecanlandırıyordu keza aynı şekilde Note 10+ da beni çok heyecanlandırmıştı rengi tasarımı ekran büyüklüğü bataryası muhteşem bir cihazdı şuan olsa 50k ya çıksa o iki cihaz koşarak alırdım her şeyimi verip çalışır alırdım ki az kalsın Galaxy Note 9 sahibi oluyordum o da beni az heyecanlandırmamıştı muhteşem olurdu bu da bir anım olsun öyle anlatayım dedim

Geri