Hocam şimdiki exynosların eskilerden çok farklı olduğunu biliyorum ama mediatek dimenstynin daha iyi olduğu aşikarO fiyat bandında iki tane seçeneğin var birisi S24+ birisi 14T Pro. Her ikisini de alabilirsin. 14T Pro donanım açısından daha kuvvetli; kamera sensörleri, 512 GB depolama kapasitesi, 120w hızlı şarjı önde olduğu kısımlar. S24+ da buna yakın performans gösteriyor özellikle kamera yazılımı bana göre Xiaomiden daha iyi. Tabi bu her fotoğrafta daha iyi çekeceği anlamına gelmiyor 14T Pro geceleri çoğunlukla daha iyi çekecektir. Reklam sorunu bana göre çok büyük sorun teşkil etmiyor, kapatılabilen şeyler. Reklamdan daha çok arayüzün geneli sana uymuyorsa Xiaomi yada Samsung arayüzü uymuyorsa Samsung almaman daha iyi olur. Bana göre bu ikisi arasındaki en büyük fark arayüz. Diğer özellikler birbirine yakın.
Bana sorarsan buraya kadar çıkacaksam ben samsung tercih ettiğim için S24+ alırdım, fakat S24+ ile S24FE arasında 13-14 bin liraya değer bir fark olmadığından S24FE tercih ederdim. Genel olarak her ikisi de alınabilir. Bu ikisinden başka tercih edilecek telefon yok bence 40 bine.
Hocam o reklam mevzusunu dns.adguard.com ile kapatabiliyorsunuz büyük bir eksi değilHocam şimdiki exynosların eskilerden çok farklı olduğunu biliyorum ama mediatek dimenstynin daha iyi olduğu aşikar
14tpro aslında hemen alıp geçeceğim bir cihazdı ama reklam sorunu var deniyor bu her zaman gelen bir şey mi örneğin sosyal medyada geziyorum tak diye çıkıyor mu ayrıca hyper 2.0da kalkacak deniyordu ne oldu o durum
S24 plus almak konusunda dediğiniz gibi s24fe bile yeterli olacaktır
Aralarında ne gibi farklar var bariz denebilecek
@Keymey
Tak diye çıkma ne anlamadım. O bazı sistem uygulamalarında çıkan bir şey, tam olarak reklam bile denemez genelde öneri olarak çıkıyor. 9300 ile 2400'ün farkı gpuda yani oyun oynamayacaksan birebir aynı güçteler. Biri diğerinden çok daha güçlü diyeceğimiz bir durum yok. 14T Pronun termal performansı ve daha geç throttle yemesi oyunlarda uzun süreli daha fazla FPS vermesine sebep olur. Normal kullanımda arada ne uzun vadede ne kısa vadede hız farkı olmaz.Hocam şimdiki exynosların eskilerden çok farklı olduğunu biliyorum ama mediatek dimenstynin daha iyi olduğu aşikar
14tpro aslında hemen alıp geçeceğim bir cihazdı ama reklam sorunu var deniyor bu her zaman gelen bir şey mi örneğin sosyal medyada geziyorum tak diye çıkıyor mu ayrıca hyper 2.0da kalkacak deniyordu ne oldu o durum
@Keymey
Hocam 14t pro almak yerine biraz daha bütçeyi kısmam gerektiği için 13t pro almayı düşünüyorum model için yorumlarınız nedir ?Tak diye çıkma ne anlamadım. O bazı sistem uygulamalarında çıkan bir şey, tam olarak reklam bile denemez genelde öneri olarak çıkıyor. 9300 ile 2400'ün farkı gpuda yani oyun oynamayacaksan birebir aynı güçteler. Biri diğerinden çok daha güçlü diyeceğimiz bir durum yok. 14T Pronun termal performansı ve daha geç throttle yemesi oyunlarda uzun süreli daha fazla FPS vermesine sebep olur. Normal kullanımda arada ne uzun vadede ne kısa vadede hız farkı olmaz.
Reklam konusu ben poco X3 Pro kullanıyorum. Kendi uygulamalarının çoğunu kullanmıyorum, reklam da görmüyorum açıkçası hiç. Kafanıza takacağınız bir durum değil bence.
S24FE ile S24+ arasında birkaç tane fark var. İşlemci çok az daha iyi, neredeyse aynı. Kamerada telefoto ve geniş açı daha iyi ama arada çok büyük fark yok. Hızlı şarj olarak 25w yerine 45w var, ve batarya 200mah daha büyük. Ekran tarafında QHD ekran olması kimisine göre büyük artı. Bunların dışında en önemli farklardan birisi 12 GB olması olabilir, fakat 8 GB ramın yetmemesi gibi bir durum yok, o yüzden fiyatları çerçevesinde bunu eksi olarak saymıyorum. Aradaki 15 bin lirayı karşılayacak bir iyileştirme bana göre yok.
Fiyatı makul duruyor. Telefoto ve selfie kamerası kötü. İşlemcisi verimli denemez. Ekran koruması hâlâ gorilla glass 5 mesela. Ama ana kamerası gayet iyi. S24FE ile karşılaştırıldığında işlemci telefoto selfie ve yazılım güncellemesi açısından geriye kalıyor. Hızlı şarj ana kamera ve 12/512 olması ise bir artı. Bazı cihazlarda kamera buğulanması sorunu çıkabiliyor ama yaygın değil.Hocam 14t pro almak yerine biraz daha bütçeyi kısmam gerektiği için 13t pro almayı düşünüyorum model için yorumlarınız nedir ?
Bı işe yaramadı bende oHocam o reklam mevzusunu dns.adguard.com ile kapatabiliyorsunuz büyük bir eksi değil
Abi servis kalitesi yerlerde Xiaomi de onu bil ileride pil mil de bulmak kolay değil ben değişim için göndermek istedim adamlar telefonu bile açmıyor temsilcinin verdiği 2 numaraya bakmadılar bile Samsungda adamlar fiyatları yazmış ne ne kadar ama bunlarda yok ha ben takmam dersen 14 t daha güzel ama ben bu sefer Samsunga kayarım Xiaomi en ucuzuda aynı arayüz en pahalısı da ve global rom tamamen çöplük kendi uygulamaları var kendi kendine uyg indiriyo hemde kurulmumdan sonra da değil 2 sene sonra bile indiriyo Samsung da indiriyo ama başlangıçda sonrasında da indiriyo Xiaomi mi video gibi bı dayatması var video oynatmamıyorum bugda kalıyor çıkıp tekrar başlatıyorum buda yeni olmaya başladıHocam şimdiki exynosların eskilerden çok farklı olduğunu biliyorum ama mediatek dimenstynin daha iyi olduğu aşikar
@Keymey
Sistem uygulamaları Samsung'a göre ciddi kalitesiz. Samsungda sistem uygulamalarını kullanırken Xiaomide farklı uygulamaları kullanmak zorunda kalıyorsun. Mesela video uygulamasına giriyorsun karşına tiktok çıkıyor her ne alâkaysa. Sistemin kendi video uygulamalarında tiktok var.Abi servis kalitesi yerlerde Xiaomi de onu bil ileride pil mil de bulmak kolay değil ben değişim için göndermek istedim adamlar telefonu bile açmıyor temsilcinin verdiği 2 numaraya bakmadılar bile Samsungda adamlar fiyatları yazmış ne ne kadar ama bunlarda yok ha ben takmam dersen 14 t daha güzel ama ben bu sefer Samsunga kayarım Xiaomi en ucuzuda aynı arayüz en pahalısı da ve global rom tamamen çöplük kendi uygulamaları var kendi kendine uyg indiriyo hemde kurulmumdan sonra da değil 2 sene sonra bile indiriyo Samsung da indiriyo ama başlangıçda sonrasında da indiriyo Xiaomi mi video gibi bı dayatması var video oynatmamıyorum bugda kalıyor çıkıp tekrar başlatıyorum buda yeni olmaya başladı
Hocam a56 inceledim bence iyi gibi yorumlarınız nedir bu cihaza s24fe'ye geçmeye değer mi bütçeyi kısmak istiyorum birazSistem uygulamaları Samsung'a göre ciddi kalitesiz. Samsungda sistem uygulamalarını kullanırken Xiaomide farklı uygulamaları kullanmak zorunda kalıyorsun. Mesela video uygulamasına giriyorsun karşına tiktok çıkıyor her ne alâkaysa. Sistemin kendi video uygulamalarında tiktok var.
S24FE'den ciddi manada işlemci ve kamera açısından düşük. Büyük ihtimalle batarya konusunda biraz daha iyi. A serisi kullananlar S serisine göre hızının daha düşük olduğunu söylüyorlar, arada bir de öyle bir fark var. Yani S24FE için 25 bine inmesini bekleyip öyle alabilirsiniz.Hocam a56 inceledim bence iyi gibi yorumlarınız nedir bu cihaza s24fe'ye geçmeye değer mi bütçeyi kısmak istiyorum biraz
Hocam bende Poco vardı valla tam çalışıyordu garipBı işe yaramadı bende o
Doğrudur valla bende yemedi zamanındaHocam bende Poco vardı valla tam çalışıyordu garip
Xiaomi honor huawei grubundan max 25 bine önereceğiniz cihazlar var mı?S24FE'den ciddi manada işlemci ve kamera açısından düşük. Büyük ihtimalle batarya konusunda biraz daha iyi. A serisi kullananlar S serisine göre hızının daha düşük olduğunu söylüyorlar, arada bir de öyle bir fark var. Yani S24FE için 25 bine inmesini bekleyip öyle alabilirsiniz.
Hocam A56'da da hızlı şarj yok onu niye almayı düşündünüz acaba? 45w hızlı şarj var yazıyor fakat tam şarjda yine 1 saatten fazla sürüyor şarj etmesi. Diğer öneriye gelirsek kamera lazım değilse X7 Pro olabilir. Kamera lazımsa Honor 200 8/256 olabilir. Bence S24FE ile aynı fiyata sırf hızlı şarjı var diye alınmaz ama 256 GB 14T bakılabilir. Bana göre Honor en mantıklısı hem telefoto kamera hem 18 bin lira olması hem de 7 gen 3 işlemcisiyle beraber.Xiaomi honor huawei grubundan max 25 bine önereceğiniz cihazlar var mı?
Hızlı şarj olması lazım birde a56 kadar gündelik işleri halledecek kadar işlemcisi olsun yeter
X7 pro sıkıntı arama problemi çok ve düzeltmiyorlar f6 daha mantıklıPoco F6 var kulaklık hediyeli. Kamera beklentiniz çok fazla yoksa bakılabilir. X7 Pro da sinyal problemleri yaşayanlar var herhalde. Bulunduğunuz konuma göre değişebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 3609
@KeymeyX7 pro sıkıntı arama problemi çok ve düzeltmiyorlar f6 daha mantıklı
Öncelikle niye zam gelecek telefonlara şu an onu anlamadım. 14T'nin eksikleri şunlar; üst segment işlemcili S24FE ile aynı fiyata ve aynı depolama seçeneği ile satılması, kamera sensörünün 13T'ye nazaran daha küçük olması, ekran korumasının gorilla glass 5 olması (orta segmentte bile artık kullanılmıyor), kablosuz şarj olmaması(yine orta segment özelliği ama fiyatı orta segment değil), 2x telefoto olması (s24fe'de 3x, honor 200 proda 2.5x daha iyi sensör var), selfie kamerasının düşük olması, video çekiminin Samsung'a nazaran daha kötü olması (genel olarak honor ve xiaomi için geçerli).@Keymey
Hocam lütfen yardımcı olun bi neticeye varalım telefon alayım artık zamlar gelmeden
Otelde çalıştığım için yoğun bir tandemim var hızlı şarj olması ve bataryasının iyi olması lazım
Fazla fotograf çekiyorum kameradan beklentim var a56 serisi kadar s24fe kadar iyi çekse yeter
İşlemci uzun yıllar götürecek mediatek sd gibi markalardan olursa iyi olur
Bütçem max 30 bin
Nedir önerilerin
14t almak mantıklı geliyor şu an eksileri nelerdir