İos 26 nın 1. Geliştirici betasını dün akşam düz iphone 14 cihazıma yükledim ve yaklaşık 1 günden biraz fazla bir süreden beri kullanmaktayım. Belli başlı sorunlar hariç ben yeni sürümü beğendim.
Beğendiklerim:
+cam tasarım bence güzel olmuş
+uyarı kutuları güzel olmuş
+pil şarj süresi gelmiş (detaylı test etmedim ama ön testime göre şimdilik pek doğru çalışmıyor gibi)
+ekran resmi alma güzel olmuş
+uzamsal fotoğraf olayını beğendim duvar kağıdı yapıldığında bana eski ioslardaki perspektif seçeneğini hatırlattı
+safari çok sade çok güzel olmuş bence
Beğenmediklerim:
-sistem şu an çok ağır normal modda ısınıyor düşük güç modunda kasıyor umarım tam sürüme kadar düzeltirler
-denetim merkezi fazla şeffaf açınca her şey birbirine giriyor
-pil grafiği zaten kötüydü artık saat saat bakılmıyor sadece tüketilen toplam yüzdeyi gösteriyor daha da kötü olmuş (süreleride bir takım bölgelerinden atıyor gibi)
-şu anda animasyonlar çok ağır fazla yük bindiriyor umarım beta olduğu içindir
-ios da fazla yenilik yok tema giydirilmiş ios 18 gibi
Buglar fazlasıyla var özellikle yeni gelen games uygulaması aşırı derecede buglu ama ilk beta olduğu için eksiye yazmadım tam sürümde düzelmeyen buglar eksi haneye yazılır. Ekstradan buglar demişlen pil yüzdesi açıkken şarj 100 iken şarjdan çektiğimizde pilin ucunun yeşil kalması bugu çözülmüş.
Sisteme başka bir klavye gelmiş notlardaki ss de gözüküyor, şu anda sistem uygulamalarında safaride falan çalışıyor 3. Parti uygulamalarda hala eski klavye var.
Pil ömrü: benim cihazın pil sağlığı %86 düşük güç modu açıkken wifi mobil veri karışık 4.5 saat ekran süresiyle %55 tüketti normal modda daha test etmedim
Soru varsa cevaplarım gelişme olursa yine yazarım
Beğendiklerim:
+cam tasarım bence güzel olmuş
+uyarı kutuları güzel olmuş
+pil şarj süresi gelmiş (detaylı test etmedim ama ön testime göre şimdilik pek doğru çalışmıyor gibi)
+ekran resmi alma güzel olmuş
+uzamsal fotoğraf olayını beğendim duvar kağıdı yapıldığında bana eski ioslardaki perspektif seçeneğini hatırlattı
+safari çok sade çok güzel olmuş bence
Beğenmediklerim:
-sistem şu an çok ağır normal modda ısınıyor düşük güç modunda kasıyor umarım tam sürüme kadar düzeltirler
-denetim merkezi fazla şeffaf açınca her şey birbirine giriyor
-pil grafiği zaten kötüydü artık saat saat bakılmıyor sadece tüketilen toplam yüzdeyi gösteriyor daha da kötü olmuş (süreleride bir takım bölgelerinden atıyor gibi)
-şu anda animasyonlar çok ağır fazla yük bindiriyor umarım beta olduğu içindir
-ios da fazla yenilik yok tema giydirilmiş ios 18 gibi
Buglar fazlasıyla var özellikle yeni gelen games uygulaması aşırı derecede buglu ama ilk beta olduğu için eksiye yazmadım tam sürümde düzelmeyen buglar eksi haneye yazılır. Ekstradan buglar demişlen pil yüzdesi açıkken şarj 100 iken şarjdan çektiğimizde pilin ucunun yeşil kalması bugu çözülmüş.
Sisteme başka bir klavye gelmiş notlardaki ss de gözüküyor, şu anda sistem uygulamalarında safaride falan çalışıyor 3. Parti uygulamalarda hala eski klavye var.
Pil ömrü: benim cihazın pil sağlığı %86 düşük güç modu açıkken wifi mobil veri karışık 4.5 saat ekran süresiyle %55 tüketti normal modda daha test etmedim
Soru varsa cevaplarım gelişme olursa yine yazarım
Ekli dosyalar
-
IMG_2383.webp51.4 KB · Görüntüleme: 10
-
IMG_2396.webp156.5 KB · Görüntüleme: 13
-
IMG_2408.webp77.5 KB · Görüntüleme: 13
-
IMG_2410.webp69.7 KB · Görüntüleme: 13
-
IMG_2413.webp73.6 KB · Görüntüleme: 10