Reklam Bannerı

İOS 26

utkubck

Keşifçi
İos 26 nın 1. Geliştirici betasını dün akşam düz iphone 14 cihazıma yükledim ve yaklaşık 1 günden biraz fazla bir süreden beri kullanmaktayım. Belli başlı sorunlar hariç ben yeni sürümü beğendim.
Beğendiklerim:
+cam tasarım bence güzel olmuş
+uyarı kutuları güzel olmuş
+pil şarj süresi gelmiş (detaylı test etmedim ama ön testime göre şimdilik pek doğru çalışmıyor gibi)
+ekran resmi alma güzel olmuş
+uzamsal fotoğraf olayını beğendim duvar kağıdı yapıldığında bana eski ioslardaki perspektif seçeneğini hatırlattı
+safari çok sade çok güzel olmuş bence
Beğenmediklerim:
-sistem şu an çok ağır normal modda ısınıyor düşük güç modunda kasıyor umarım tam sürüme kadar düzeltirler
-denetim merkezi fazla şeffaf açınca her şey birbirine giriyor
-pil grafiği zaten kötüydü artık saat saat bakılmıyor sadece tüketilen toplam yüzdeyi gösteriyor daha da kötü olmuş (süreleride bir takım bölgelerinden atıyor gibi)
-şu anda animasyonlar çok ağır fazla yük bindiriyor umarım beta olduğu içindir
-ios da fazla yenilik yok tema giydirilmiş ios 18 gibi

Buglar fazlasıyla var özellikle yeni gelen games uygulaması aşırı derecede buglu ama ilk beta olduğu için eksiye yazmadım tam sürümde düzelmeyen buglar eksi haneye yazılır. Ekstradan buglar demişlen pil yüzdesi açıkken şarj 100 iken şarjdan çektiğimizde pilin ucunun yeşil kalması bugu çözülmüş.
Sisteme başka bir klavye gelmiş notlardaki ss de gözüküyor, şu anda sistem uygulamalarında safaride falan çalışıyor 3. Parti uygulamalarda hala eski klavye var.

Pil ömrü: benim cihazın pil sağlığı %86 düşük güç modu açıkken wifi mobil veri karışık 4.5 saat ekran süresiyle %55 tüketti normal modda daha test etmedim

Soru varsa cevaplarım gelişme olursa yine yazarım

Ekli dosyalar

• IMG_2383.webp
    IMG_2383.webp
    51.4 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_2396.webp
    IMG_2396.webp
    156.5 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2408.webp
    IMG_2408.webp
    77.5 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2410.webp
    IMG_2410.webp
    69.7 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2413.webp
    IMG_2413.webp
    73.6 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_2424.webp
    IMG_2424.webp
    41.6 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_2442.webp
    IMG_2442.webp
    69.2 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_2445.webp
    IMG_2445.webp
    107.5 KB · Görüntüleme: 10
Şunu fark ettim bildirim paneli cihaz yatayken fazla aşağıdan açılıyor şu anda youtube da tam ekran videoyu üstten çekerek küçültürken bildirim paneli de açılıyor

Ekran süresini kaldırmanın ne gibi bir faydası var merak ediyorum, kim kaldıralım diyor acaba arayüzü oluştururken. Xiaominin de eski arayüzlerinde vardı yeni birçok arayüzünde yok. Bir de pil yüzden fazla düşmüş gibi geldi. Neden ios 19 yerine 26

Ekran süresini kaldırmanın ne gibi bir faydası var merak ediyorum, kim kaldıralım diyor acaba arayüzü oluştururken. Xiaominin de eski arayüzlerinde vardı yeni birçok arayüzünde yok. Bir de pil yüzden fazla düşmüş gibi geldi. Neden ios 19 yerine 26
Sadece baktığımız süreyi gösteren ekran süresi ios13-18 le aynı şekilde duruyor pil kısmındada süre gösteriyor ama detayı yok sadece fotoğraftaki gibi gün gün gösteriyor saatlik bakılmıyor. Pil yüzdesi önceden çok hızlı 87 olmuştu evet ama %87-86 bayadır duruyor. 1 saat kullanımda %13-14 eksiliyor. Neden 19 değil de 26 sorusuna gelecek olursak apple bu sene bütün yazılımlarının numaralarını eşitledi mac os, tv os, watch os, vision os ne kadar apple yazılımı varsa hepsi 26 oldu karışıklık olmasın diye ki bence iyi oldu ben apple ı o kadar iyi bilmeme takip etmeme rağmen bendede karışıyordu bazen watch os kaç vardı mac os kaç vardı. 26 sayısıda 2025 sonu çıkıp 2026 da kullanılacağı için diyorlar.

Ekli dosyalar

• IMG_2456.webp
    IMG_2456.webp
    74.1 KB · Görüntüleme: 6
Pil normal modda wifi 5 saat mobil veri 3.5 saat gidiyor gibi rezalet ayrıca kesinlikle kullanım süreleri yanlış ama şarj süresini 20w şarj aletiyle %80 e kadar test ettiğimde dakikası dakikasına doğru ölçtü %80 den sonrasını test etmedim.

Ekli dosyalar

• IMG_2525.webp
    IMG_2525.webp
    66 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_2526.webp
    IMG_2526.webp
    65.5 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_2527.webp
    IMG_2527.webp
    64.4 KB · Görüntüleme: 4
Geri