Reklam Bannerı

Macbook Air m4 15 inç mi Macbook pro m3 14 inç mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lafleur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lafleur

Yeni Başlayan
Masaüstümü sattım ve Macbook almak istiyorum fakat ikisi arasında kaldım.

Kullanım alanim:
Biraz Office işleri,
Çoğunlukla film ve dizi,
Biraz Photoshop,

Biraz YouTube

İkisi arasında öneriniz ne olur?

@muratburç

Son düzenleme:
Macbook Pro 14"'ten kasıt M4se direkt hiç düşünmeden Macbook Pro 14" M4
Hayır, Macbook pro M3 ile Macbook Air M4 arasında kaldım hocam, sadece Air 15 inç olan versiyon( fiyat aşağı yukarı aynı diye.

Hatta şöyle yapayım:

İle

Arasında seçim yapmak istiyorum.

Hayır, Macbook pro M3 ile Macbook Air M4 arasında kaldım hocam, sadece Air 15 inç olan versiyon( fiyat aşağı yukarı aynı diye.
Ben yine de Macbook Pro 14" M3'ü alırdım. Aktif soğutma var. Ekran daha iyi, genel olarak daha kaliteli.

Hepsiburadadan alacaksanız satış ortaklığı bağlantısı atabilirim.

Ben yine de Macbook Pro 14" M3'ü alırdım. Aktif soğutma var. Ekran daha iyi, genel olarak daha kaliteli.

Hepsiburadadan alacaksanız satış ortaklığı bağlantısı atabilirim.

Size faydasi olması adına almak isterim fakat 10k kadar daha ucuz n11'de şu an,
Başka ürünlerde mutlaka size faydasi olmasi için alirim

Hatta şöyle yapayım:

İle

Arasında seçim yapmak istiyorum.
O 8 GB RAM detayı olmadı. 8 GB RAM'li Macbook alınmaz.

Peki iki link arasında, büyük bir edit yapmayacaksam hangisi?
Macbook Prolar gerçekten çok güzel cihazlar ama ben 50 bin küsür verip 8 GB RAM almam. Macde 8 GB RAM devri bitti. M2 ve üstünde aslında 8 GB RAM'li Macbook artık üretilmiyor. Bunlar elde kalanlar.

Ciddi bir edit işiniz yoksa, sürekli ağır yük yüklemeyecekseniz M4 Macbook Air 15" olabilir. Normalde Pro, Pro'dur ama 8 GB RAM olmaz.

Neden 15 inç arıyorsunuz? 14 inç macbook air m4 40 bin lira bandında satılıyor ona da bakılabilir bence taşınabilir bişey aranıyorsa, bir de macbook airlerin pili yük altında mesela photoshop işlemi yaparken prolara göre daha fazla gidiyor pro daha performanslı olduğu için. Tabi bunların dışında windows yeni verimli işlemcili laptoplara da bakılabilir, yük altında bataryası macbooktan daha hızlı gitse bile video izlemek gibi işlerde macbook kadar ekran süresi verebiliyorlar. Ayrıca ekran OLED 120hz olması ve ramın 24-32 olması gibi avantajları da var. Photoshop gibi işleri yaparken dahili GPU ram kullanır bu yüzden RAM'ın 8 GB olması bu işlerinizin olması gerekenden daha yavaş bitmesine sebep olur. Windows olan modelin linkini bırakayım inceleyebilirsin.

Geri