Reklam Bannerı

20 bin altı hangisi mantikli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emre Mat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre Mat

Keşifçi
S21fe
S22
Honor200
X6pro
A55
Lise Ogrencisiyim. Daha dengeli bir cihaz arıyorum. Ağir oyun oynamam. Genel olarak güç 1 tık ileride ama en onemlisi uzun omurlu olmasi. Boyle dusununce x6 pro 12 512 mantikli geliyor ama 3 sorun var.
1 işletim sistemi pek hoş gelmiyor ayarlarda reklam falan cıkıyor.
2 Kamera iyi degil ama yeterli de olabilir emin degilim.
3 poco cihazlarin sicili pek iyi değil. Forumlarda fp yapıcaz diye lehimleri kotü yapiyorlar ve diger cihazlara gore erken bozuluyor gibi duyumlar aldim. Uzun omur benim icin onemi oldugu icin emin olamadim.

Dengeli cihaz arıyorsan bence aradığın cihaz kesinlikle honor 200 eksik bir kısmı yok denebilir bulunduğu fiyat bandında, kamerası ile özellikle öne çıkıyor

X6 Pro ise işlemciye ve performansa yönelik bir cihaz. Kamerası dengeli bir cihaz olmaktan uzak. Ve ayarlarda reklam çıkmaz başka yerlerde çıkabilir.

Honor 200 de 12 512 gereksiz pahali alirsam 8 256 alirim ama onun da islemcisi gucsüz bence 2,3 yıl sonra kasms donma yapabilir. kamera ihtiyacim da oyle pek fazla değil

Honor 200 de 12 512 gereksiz pahali alirsam 8 256 alirim ama onun da islemcisi gucsüz bence 2,3 yıl sonra kasms donma yapabilir. kamera ihtiyacim da oyle pek fazla değil
2-3 yıl sonra oyunlarda belki düşük performans verebilir onun dışında CPUda 8300 ile 7 gen 3 arasında yüzde 25'lik bir fark var eğer 7 gen 3 2-3 sene sonra kasma donma yaparsa, 8300 3 sene sonra kasabilir. Ki öyle bir durum yok

Dengeli cihaz arıyorsan bence aradığın cihaz kesinlikle honor 200 eksik bir kısmı yok denebilir bulunduğu fiyat bandında, kamerası ile özellikle öne çıkıyor

X6 Pro ise işlemciye ve performansa yönelik bir cihaz. Kamerası dengeli bir cihaz olmaktan uzak. Ve ayarlarda reklam çıkmaz başka yerlerde çıkabilir.
Yorumun için tesekkur ederim bu arada

S21fe
S22
Honor200
X6pro
A55
Lise Ogrencisiyim. Daha dengeli bir cihaz arıyorum. Ağir oyun oynamam. Genel olarak güç 1 tık ileride ama en onemlisi uzun omurlu olmasi. Boyle dusununce x6 pro 12 512 mantikli geliyor ama 3 sorun var.
3 poco cihazlarin sicili pek iyi değil. Forumlarda fp yapıcaz diye lehimleri kotü yapiyorlar ve diger cihazlara gore erken bozuluyor gibi duyumlar aldim. Uzun omur benim icin onemi oldugu icin emin olamadim.
Yazılım sorun etmeseydi x6 pro olabilirdi ama honor 200 daha mantıklı bir seçim.12/512 alman iyi tercih olur.

@Alickk %50 daha guclu GPU, daha yuksek cozunurluk ve daha parlak ekran, sarj hizi, %5 daha ince bezeller, telefoto kamerasi olmasi gibi sayisiz artisi var. Ozetle ekran, batarya, SoC ve kamera paketi komple 200 lehine. Maliyetten kismak icin sertifika almiyorlar. A55 karsisinda tek belirgin zayifliklari plastik cerceve ve guncelleme omrunun belli olmamasi. Yukaridaki onca farka bunu secenin de A55'e ozel ilgisi vardir sadece.

Evet o sertifikayi maliyet sebebiyle almiyor honor markasi bir yerde ip55 seviyesinde koruma dagliyor diye duymustum ama kesin bilgi degil

Hayır Galaxy A55 Daha Dengeli Bir Ürün Honor 200'de Daha Suya Dayanıklılık Bile Yok
A55'in telefoto kamerası yok. Hızlı şarjı yok. CPUda 7 gen 3 ile aynı GPU'da / gen 3 yüzde 50 daha güçlü. A55'in önde olduğu kısım belki malzeme kalitesi olabilir, bir de güncelleme.

Evet baktığın sitede Geekbench yani CPU ölçen test %25 fark olduğunu söylüyor multi ve single ortalamasında. Ben de bunun tersini söylemedim
Hocam bir islemcinin performansi genel olarak oyunla olculmezmi o linke gaming performance da nerdeyse 2 kat fark var bu bence baya buyuk bir deger. Bu sebeple bana honor 200 pek uzun omurlu olmaz gibi geliyor. Sonucta islemcisi gucsuz oldugu icin daha cok isinicak ve pil de daha cabuk bozulucak.(uzun ömür derken bahsettigim pil omru degil genel telefonun ömrü ama pil ömrü bir ornek sadece)

Hocam bir islemcinin performansi genel olarak oyunla olculmezmi o linke gaming performance da nerdeyse 2 kat fark var bu bence baya buyuk bir deger. Bu sebeple bana honor 200 pek uzun omurlu olmaz gibi geliyor. Sonucta islemcisi gucsuz oldugu icin daha cok isinicak ve pil de daha cabuk bozulucak.(uzun ömür derken bahsettigim pil omru degil genel telefonun ömrü ama pil ömrü bir ornek sadece)
İşlemcinin performansı CPU ve GPU ayrı olarak ölçülür. GPU harcamayan işlerde GPU'nun bir görevi yok. Günlük hayatta genelde CPU kullanılacağı için cihazın ömrünü oyun harici CPU belirler. Isınma mevzusu ayrı bir konu işlemci güçsüz olduğu için ısınmaz verimsiz olduğu için ısınır. 8300'ün 7 gen 3'ten daha çok ısınacağına eminim. Pil konusunda bu durumun tam tersi geçerli 8300 daha güçlü olduğu için daha yüksek güç çekecek bu da pilin daha hızlı eskimesine yol açacak. Oyun oynuyorsan X6 Pro alabilirsin, dengeli cihaz yazdığın için honor 200 tavsiye ettim çünkü X6 Pro kamerası yetersiz.

S21fe
S22
Honor200
X6pro
A55
Standart bir kullanıcıysan oyun oynamayacaksan bunları uzun süre kullanırsın.
S22 ve S21 FE pili çok iyi değil. S21 FE iyice eskidi.

Bütçe arttırıp 30 bin bandına yaklaşırsan çok daha mantıklı bir iş yapmış olursun uzun vade için.

Oyun performansının içine yazılım da giriyor. Exynos 1480 ile 7 Gen 3'ün CPU'su yakın guce sahip ama ne kadar tukettigi belirsiz. GPU tamamen 7 Gen 3 lehine. XClipse 540 zaten saf güçte Adreno 720'den geride, bir de daha nasil calistigi belirsiz RDNA mimarisi var. Birisi Samsung 4LPP üretimi digeri TSMC N4P üretimi. Samsung'un agresif GOS'u da baska dezavantaj. Honor 200 hakkinda ne internette ne Youtube'da dogru duzgun test yok. MagicOS sıcaklık yönetimi konusunda One UI'a kıyasla daha sakin çalışıyor. Ve ayrica ısınma ile hasar görebilecek batarya ve panel var. Günümüz panelleri sıcaklık konusunda gecmise kiyasla daha dayanikli. Pilde de sorun edilecek sicakliga gelindiginde zaten yazılım engelliyor.

Geri