Reklam Bannerı

Acer Aspire Lite 1235U

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Shun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Shun

Keşifçi
İlk izlenimlerim ekranı fiyatına göre çok başarılı ve aşırı hızlı bir ssd koymuşlar içine sadece fan açmaya biraz meyilli bir cihaz olmuş bir video oynatiyorum hemen fan açıyor, pili bence güzel daha detaylı test edemedim zaten kendime de almadım ama 14.000 tl için ideal bence beni en çok şaşırtan şey ssd hızı oldu

Ekli dosyalar

• 20250329_111140.webp
    20250329_111140.webp
    1,002.8 KB · Görüntüleme: 19
  • 20250329_112703.webp
    20250329_112703.webp
    754 KB · Görüntüleme: 17
Acerin fan profilini ayarlayamaya yarayan programı varsa oradan ayarlamak lazım. Hem ekranı hem de ekran görünüşü fiyatının üstünde duruyor. Cinebench R23 testi yapılabilir yapmak istersen. Onun dışında klavyesi falan nasıl ben resimlerinden klavyesini beğenmedim.

Acerin fan profilini ayarlayamaya yarayan programı varsa oradan ayarlamak lazım. Hem ekranı hem de ekran görünüşü fiyatının üstünde duruyor. Cinebench R23 testi yapılabilir yapmak istersen. Onun dışında klavyesi falan nasıl ben resimlerinden klavyesini beğenmedim.
Klavyede ışık yok alirken bakmadım vardıe diye bu üzdü biraz kendi laptobuma kıyasla klavye hissiyatı ve hoparlörünü kötü buldum

Dizi ve film izlemek için ekran, ses ve pil performansı fiyatına göre iyi mi?

Klavyede ışık yok alirken bakmadım vardıe diye bu üzdü biraz kendi laptobuma kıyasla klavye hissiyatı ve hoparlörünü kötü buldum
O fiyatta klavyesi ışıklı olan tek laptop var sanırım acerin 14 inç olan 5500u laptopu o da. Başka modellerde yok diye biliyorum fiyatının üstünde bir istek. Klavyesi fazla ucuz duruyor bende eski modellerinden birisi vardı elinde kalacak gibi hissettiriyor. Hoparlörün de kötü olması normal cızırtı falan yapmasın yeter.

Hocam hoparlörü kötü son seste cızırtı var ekran güzel pili de birkaç ayarlamadan sonra güzel hale geldi ekstra hoparlör almak şart film dizi için
Cızırtı var derken hoparlörün kendinden mi yoksa klavyeden veya kasadan mı geliyor?

Cızırtı var derken hoparlörün kendinden mi yoksa klavyeden veya kasadan mı geliyor?
Hocam video açiyorum mesela lenovo idapad 3 gaming ile kıyaslayinca benimki bang&olufsen gibi bu laptopta cızırtı sorunu var sesi %60 dan yukarı açtigimda cızırdıyor ve kalitesi de kötü ses kalitesi arayanın almaması gereken bir model

Hocam video açiyorum mesela lenovo idapad 3 gaming ile kıyaslayinca benimki bang&olufsen gibi bu laptopta cızırtı sorunu var sesi %60 dan yukarı açtigimda cızırdıyor ve kalitesi de kötü ses kalitesi arayanın almaması gereken bir model
Ses driverları güncel mi acaba, o yönden bir sıkıntı olabilir mi? Sorduğum soru cızırtının bir parçadan mı yoksa hoparlörün kendisinden mi geldiğiydi. Yoksa Ben de hiç bir hoparlörü beğenmiyorum benimkinden sonra ama sonuçta benim laptop premium segment bu laptoplar alabileceğin en ucuz laptoplar piyasadaki

Ses driverları güncel mi acaba, o yönden bir sıkıntı olabilir mi? Sorduğum soru cızırtının bir parçadan mı yoksa hoparlörün kendisinden mi geldiğiydi. Yoksa Ben de hiç bir hoparlörü beğenmiyorum benimkinden sonra ama sonuçta benim laptop premium segment bu laptoplar alabileceğin en ucuz laptoplar piyasadaki
Sesi açınca cızırtı başlıyor ve şunu anladım alt butcede 2. El almak lazım işçiliği falan da pek hoş değil fakat iş görüyor gunun sonunda cihaz hızlı ekranı güzel bu paraya zaten bunlar oluyor maksimum

Sesi açınca cızırtı başlıyor ve şunu anladım alt butcede 2. El almak lazım işçiliği falan da pek hoş değil fakat iş görüyor gunun sonunda cihaz hızlı ekranı güzel bu paraya zaten bunlar oluyor maksimum
Aldığın cihaz 300 dolar bile değil fiyatına göre konuşmak lazım tabiki. 15 bin lirayı geçmeyecek şekilde alacağın herhangi bir cihaz bundan daha iyi olmayacak ikinci el de dahil. Built quality iyi olmasa bile birincisi ekran ikincisi ddr5 ram üçüncüsü pci4 ssd dördüncü olarak da 58wh batarya var ki built quality iyi olan cihazlarda bile bunların bazıları yok

15K altında bu üç laptoptan hangisini almak daha mantıklı? Neden? Daha iyi önerileriniz var mı? Bu modeli tavsiye eder misiniz?
Kullanım amacı ofis, tarayıcı, youtube ve diz&film izleme. Ips ekran, bataryası iyi giden ve işlemcisi de fiyatına göre iyi olan en güçlü işlemci olmasına gere yok. Pili verimli olsa daha iyi. Ses konusunda eksikleri olsa da sorun olmaz. Bluetooth hoparlör ile çözerim.
1)Acer TravelMate P4 NX.VZTEY.002 i5 1335U 8/512G - 15.199 TL (Amazon)
2)Acer Aspire Lite AL16-51P-580H NX.KWZEY.001 i5 1235U 8/512GB - 13.399 TL
3) Acer Aspire 5 NX.KN3EY.002 i5 12450H 8/512GB - 13.999 TL
(Bir ara 11.8K ya bu ürünün parmak izi okuyuculu modeli satılıyordu almadığıma pişman oldum)
1 fiyatına göre kaliteli, 2 büyük ekran ve 3 çok sattığı için almak mantıklı gibi. Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? 15K altında AMD işlemcili ve IPS ekranlı kaliteli bir model var mı?

Son düzenleme:
15K altında bu üç laptoptan hangisini almak daha mantıklı? Neden? Daha iyi önerileriniz var mı? Bu modeli tavsiye eder misiniz?
Kullanım amacı ofis, tarayıcı, youtube ve diz&film izleme. Ips ekran, bataryası iyi giden ve işlemcisi de fiyatına göre iyi olan en güçlü işlemci olmasına gere yok. Pili verimli olsa daha iyi. Ses konusunda eksikleri olsa da sorun olmaz. Bluetooth hoparlör ile çözerim.
1)Acer TravelMate P4 NX.VZTEY.002 i5 1335U 8/512G - 15.199 TL (Amazon)
2)Acer Aspire Lite AL16-51P-580H NX.KWZEY.001 i5 1235U 8/512GB - 13.399 TL
3) Acer Aspire 5 NX.KN3EY.002 i5 12450H 8/512GB - 13.999 TL
(Bir ara 11.8K ya bu ürünün parmak izi okuyuculu modeli satılıyordu almadığıma pişman oldum)
1 fiyatına göre kaliteli, 2 büyük ekran ve 3 çok sattığı için almak mantıklı gibi. Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? !5K altında AMD işlemcili ve IPS ekranlı kaliteli bir model var mı?
1. seçenek diğer ikisinden daha iyi hem ekran hem kasa hem pilde. Pil kapasitesi lite modeli ile aynı ama ekran daha küçük olduğu için daha uzun gidecektir. İşlemci daha güncel. Ekran %100 srgb, başka başlıkta açıkladığım gibi fiyatının üstünde özellikleri çok. 2 ancak büyük ekran ve daha ucuz olması isteniyorsa alınabilir. 3 de fişe takılı ve yüksek performans isteyenler için olabilir, pil performansı diğer ikisine göre hem kapasite hem de işlemci verimi olarak iyi değil.

Teşekkürler. Daha iyi bir seçenek var mı peki? Asus, HP ya da Lenovo tarafında. Düşük bütçede en iyi donanımı Acer sunuyor gibi. Malzeme kalitesi diğer markalara göre nasıl? Aspire Lite serisi en ucuz modellerinden herhalde. Modelleri hakkında bilginiz var mı? Aspire, Travel, Nitro diye mi gidiyor?
3. ve varyantları daha çok sattığı için mantıklı gibi. 1. Model çok fazla satan model değil gibi. İncelme videosu fazla yok.

Son düzenleme:
Teşekkürler. Daha iyi bir seçenek var mı peki? Asus, HP ya da Lenovo tarafında. Düşük bütçede en iyi donanımı Acer sunuyor gibi. Malzeme kalitesi diğer markalara göre nasıl? Aspire Lite serisi en ucuz modellerinden herhalde. Modelleri hakkında bilginiz var mı? Aspire, Travel, Nitro diye mi gidiyor?
3. ve varyantları daha çok sattığı için mantıklı gibi. 1. Model çok fazla satan model değil gibi. İncelme videosu fazla yok.
3. Modelde birisi Windows kuramamış pişman oldum diye shorts videosu paylaşmış.
Hocam düşük seviye acerlerin ben genel kalitesini pek beğenmedim ama yaşlı kesime almiyorsam h serisi alırım u serisi işlemciler ile fark hissediliyor biraz yine hızlı ama pilden azıcık feragat edip h serisi almak en mantıklısı

• Beğen
Tepkiler: OKN
Hocam düşük seviye acerlerin ben genel kalitesini pek beğenmedim ama yaşlı kesime almiyorsam h serisi alırım u serisi işlemciler ile fark hissediliyor biraz yine hızlı ama pilden azıcık feragat edip h serisi almak en mantıklısı
azıcık feragat etmiyorsun yalnız yarı yarıya feragat ediyorsun, 1335u ile 12450h karşılaştıracak olursak 8 verimlilik 2 performans çekirdeği var 1335u'da, 12450h ise 4 performans 4 verimlilik. Temel frekans olarak da verimlilik çekirdeklerinin arasında çok büyük fark var 600mhz gibi. Cihazı nasıl kullanacağına bağlı ama ben ofis laptopu alıp da kabloya bağlı olarak kalmaz istemezdim açıkçası.

1743539823981.webp

• Beğen
1. Modelde birisi Windows kuramamış pişman oldum diye shorts videosu paylaşmış.
1 sene kadar önce asus vivobook 16x 5600H isimli bir cihaz vardı 12000 civarına ben onu en çok beğeniyordum bu fiyatlara. Malzeme kalitesi olarak hiç biri iyi değil hepsi plastik. Acer Aspire 5'te üst kapak metaldi sanırım. HP'nin 5625u laptopları da donanım olarak fena değil fakat ekranından şikayet ediyor insanlar. Lenovonun bu fiyattaki tüm bilgisayarları TN panel o yüzden önerilmeyecek kadar kötüler. Yoksa donanım olarak 5625u 16/256 14 inç bir laptopu vardı. Ekranı TN diye önermesi zordu

• Beğen
Geri