Reklam Bannerı

Bilgisayarın açık kalması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Shun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Shun

Keşifçi
Bilgisayarı gün içinde uzun süre açık bırakmanın zararı var mıdır? İşim bitse de açık dursun tekrar bakacağımda direkt bakarım diyerek bilgisayarı kapatamıyorum 12 saat falan açık duruyor yarisibdan fazlası boşta kaptmak gerekir mi?

Eğer ısınmıyorsa kapağı kapalıyken falan 7/24 açık bıraksan bir şey olmaz. Benim bilgisayar sadece geceleri kapalı duruyor

Eskime yönünden diyorsanız ekran dışında sorun olmaz. Ekranda bir görüntü hep sabit kaldığında yanmaya sebep olabiliyor.

Bilgisayarı gün içinde uzun süre açık bırakmanın zararı var mıdır? İşim bitse de açık dursun tekrar bakacağımda direkt bakarım diyerek bilgisayarı kapatamıyorum 12 saat falan açık duruyor yarisibdan fazlası boşta kaptmak gerekir mi?
Boşa giden elektriği ve bilgisayarın daha hızlı eskiyeceğini göz ardı edersek bir zararı olmaz. Arada bir yeniden başlat yeter.

Son düzenleme:
Kapalı halde açık bırakınca zamanla yavaşlar falan diye görmüştüm birkaç yerde ama doğru olmayabilir bir de kapalı halde açık taşınmaması öneriliyor genelde
Yok hocam öyle bir şey. Sadece ekranı açık bırakırsan uzun vadede ömrü azalır :D

Ek olarak hangi işletimi olursa olsun buna mobil cihazların işletim sistemi de dahil aralıklar ile cihazı yeniden başlatın. Sistem kendini toparlasın. Tüm işletim sistemlerinde açılırken yapılan otomatik işlemler var.

Örnek olarak, bir işletim sistemi yeniden başlatıldığında uygulamalarda yaşanan bellek sızıntıları temizlenir.

Farklı bir örnek olarak yeni gelen işletim sisteminin patch'i kurulabilir. Bazı güncellemeler habersiz ve küçük şekilde dağıtılmakta.

Geçici dosyalar silinir.

Aralıklarla işletim sistemini yeniden başlatılmanız önerilir fakat şart değildir. İşletim sisteminiz Cloudlinux gibi ticari bir sunucu işletim sistemi değilse kernel güncellemeleri yapılamaz.

Aga peki hep acık ya hareketli parçalar ne durumda mesela benim PC de çok fan var ayrıca HDD de hep çalışıyor 2. Disk olarak

Aga peki hep acık ya hareketli parçalar ne durumda mesela benim PC de çok fan var ayrıca HDD de hep çalışıyor 2. Disk olarak
Fanlarda toz oluşabilir ama zaten bilgisayar yükte değilse fanlar düşük hizda çalışacak. HDD'ye de dururken veri yazmazsan fazla etkisi olmaz.

Geri