Ekran açık halde kapalı kalması daha sıkıntı diye okudum bir yerde açık halde yanlış da olabilirEğer ısınmıyorsa kapağı kapalıyken falan 7/24 açık bıraksan bir şey olmaz. Benim bilgisayar sadece geceleri kapalı duruyor
Anlatsana hocam nasıl yanlışmış merak ettimEkran açık halde kapalı kalması daha sıkıntı diye okudum bir yerde açık halde yanlış da olabilir
Kapalı halde açık bırakınca zamanla yavaşlar falan diye görmüştüm birkaç yerde ama doğru olmayabilir bir de kapalı halde açık taşınmaması öneriliyor geneldeAnlatsana hocam nasıl yanlışmış merak ettim
Boşa giden elektriği ve bilgisayarın daha hızlı eskiyeceğini göz ardı edersek bir zararı olmaz. Arada bir yeniden başlat yeter.Bilgisayarı gün içinde uzun süre açık bırakmanın zararı var mıdır? İşim bitse de açık dursun tekrar bakacağımda direkt bakarım diyerek bilgisayarı kapatamıyorum 12 saat falan açık duruyor yarisibdan fazlası boşta kaptmak gerekir mi?
Yok hocam öyle bir şey. Sadece ekranı açık bırakırsan uzun vadede ömrü azalırKapalı halde açık bırakınca zamanla yavaşlar falan diye görmüştüm birkaç yerde ama doğru olmayabilir bir de kapalı halde açık taşınmaması öneriliyor genelde
Fanlarda toz oluşabilir ama zaten bilgisayar yükte değilse fanlar düşük hizda çalışacak. HDD'ye de dururken veri yazmazsan fazla etkisi olmaz.Aga peki hep acık ya hareketli parçalar ne durumda mesela benim PC de çok fan var ayrıca HDD de hep çalışıyor 2. Disk olarak
Açık yada hareketli olsun diye üretilmiş zaten onlar da öyle iki açık kaldı diye bozulmasın bir zahmetAga peki hep acık ya hareketli parçalar ne durumda mesela benim PC de çok fan var ayrıca HDD de hep çalışıyor 2. Disk olarak