Reklam Bannerı

Ekran Kartı Uykuda Çalışma Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Keymey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Keymey

Usta Yardımcı
Yönetici
Windows 11 olan bilgisayarıma 23 Kasım tarihinde bir güncelleme geldi otomatik yaptı bilgisayar her zamanki gibi. Güncellemeden sonra fanlarımın sürekli çalıştığının farkına vardım sebebi de güç tüketiminin artmasıydı. Normalde laptop boşta 3w civarı cpu gücü harcarken şu an bu değer 7w civarına yükselmiş durumda. Hwinfo'dan gördüğüm kadarıyla system agent güç tüketimi bu yaklaşık 7w lık tüketimin 5.5w lık kısmını tüketiyor. Nasıl bir çözüm bulunabilir fikriniz varsa beklerim.

Ekran görüntüsü 2024-11-26 113329.webp

Son düzenleme:
Windows 11 olan bilgisayarıma 23 Kasım tarihinde bir güncelleme geldi otomatik yaptı bilgisayar her zamanki gibi. Güncellemeden sonra fanlarımın sürekli çalıştığının farkına vardım sebebi de güç tüketiminin artmasıydı. Normalde laptop boşta 3w civarı cpu gücü harcarken şu an bu değer 7w civarına yükselmiş durumda. Hwinfo'dan gördüğüm kadarıyla system agent güç tüketimi bu yaklaşık 7w lık tüketimin 5.5w lık kısmını tüketiyor. Nasıl bir çözüm bulunabilir fikriniz varsa beklerim.Ekli dosyayı görüntüle 2
Hocam benim fanlar da gereksiz çalışıyordu ben kaldırdim en son yaptigım güncellemeyi sonra birdaha geldi şu an sorun yok güncellemeri yaptigin yerden en son başka güncelleme yapmadıysan en son yapılanı kaldır tekrar kontrol et düzelmiş mi diye

Hocam benim fanlar da gereksiz çalışıyordu ben kaldırdim en son yaptigım güncellemeyi sonra birdaha geldi şu an sorun yok güncellemeri yaptigin yerden en son başka güncelleme yapmadıysan en son yapılanı kaldır tekrar kontrol et düzelmiş mi diye
Dediğin gibi kaldırdım güncellemeyi ilk başta kaldırılamadı. Daha sonra kurtarma ile ilk versiyonuna döndürdüm 22h2 yine de bir şey değişmedi. Şu an en güncel sürümde

Daha önce %60 şarj miktarı ile 3-4 saat civarı süre veriyordu şu an 1 saate düşmüş durumda. Pil süresini çok kötü etkiledi.

1732789908468.webp

Arkaplandaki servisler çabası. Belki arkadan bir şey kuruyordur. Windows'dan pil performansı beklemek saçmalık zaten.

Arkaplandaki servisler çabası. Belki arkadan bir şey kuruyordur. Windows'dan pil performansı beklemek saçmalık zaten.
Daha önceden böyle bir durum olsa farklı karşılamayacağım daha önce 5 saatten fazla gidiyordu bataryam şimdi 1.5 saat çalışıyor. Şimdi baktığımda gördüm ki GPU sürekli açık kalıyormuş CPU da o yüzden daha yüksek güç tüketiyormuş. Güncellemeyi silip yükledim yerine gelmedi bir türlü tam kapatmadım. Daha öncesinde tamamen kapanıyordu pilde yada güç tasarrufunda. Bunu nasıl sağlayabilirim şu an bilmiyorum

GPU sürücüsünü tamamen silip bir daha yükledim. İlk başlarda düşük güçte GPU çalışmaya devam ediyordu fakat şu an tamamen düzeldi(nazar değmez inşallah). Sizin de bu tarz bi sorunuz olursa GPU driverini silip yükleyin derim. Ayrıca şuna da dikkat çekmek istiyorum harici GPU çalıştığı halde görev yöneticisinde gözükmüyor çalıştığı o yüzden anlayamıyorsunuz bu tarz şeylerin sorumlusu GPU olabilir.

Sonuç: Sorun çözüldü.

Yine aynı durumu yaşıyorum ekran kartı sürücüsünü güncelledikten sonra. Ekran kartı %0 kullanımla sürekli çalışır sekilde duruyor

1738923781811.webp

Hocam bende de bazen 0 ve 6 watt şeklinde çalışıyor boşta bu neden oluyor
optimus olmadığı için dahili gpu yerine harici gpu kullanıyor, driver hatası aslında bu çünkü geçen seneki driverlarda böyle bir durum yoktu. Sadece ekran kartı gerektiren yerlerde harici gpu kullanması lazımken normal görüntüyü verirken de harici gpudan kullanıyor. driver güncelleyip yada eskisine döndürüp denemek lazım çalışıyor mu çalışmıyor mu boşta diye. nvidia driverlar düzgün olarak biliniyor ama böyle hataları çıkabiliyor işte

Sanırım bundan bahsetmeyi unutmuşum ekran kartı uykudayken bile çalışıyor, bilgisayar sürekli sıcak kalıyor uykuya aldığım zaman. Eski sürümleri yükledim fayda etmedi, hala aynı şekilde.

2024 Ekim sürücüsünü yükledim, şimdilik çözülmüş gözüküyor. İnşallah bir daha uğraştırmaz. Nvidia App'ı sildim güncelleme yapmam artık uzun süre zaten bir işe yaradığı yok yeni güncellemelerin çoğunlukla

2024 Ekim sürücüsünü yükledim, şimdilik çözülmüş gözüküyor. İnşallah bir daha uğraştırmaz. Nvidia App'ı sildim güncelleme yapmam artık uzun süre zaten bir işe yaradığı yok yeni güncellemelerin çoğunlukla
Hocam bir de şunu farkt ettim laptop hiçbir sebep yokken fazla fan açıyorsa arkada kesinlikle windows otomatik virus taraması yapıyor antimalware ile başlayan bir program 5gb yakın ram kullandigini gördüm peak noktada ve cpu da hatrısayılır şekilde kullanıyor.

Hocam bir de şunu farkt ettim laptop hiçbir sebep yokken fazla fan açıyorsa arkada kesinlikle windows otomatik virus taraması yapıyor antimalware ile başlayan bir program 5gb yakın ram kullandigini gördüm peak noktada ve cpu da hatrısayılır şekilde kullanıyor.
Evet ben bu sorunu araştırırken ilk başta antimalware sanmıştım fakat daha sonrasında ekran kartı sürücülerinden olduğunu fark ettim. Ve ekran kartı sürücüsünden dolayı olduğunu başka hiç bir forumda bulamadım. İnsanlar fark etmemiş sanırım yada aynı sorunu yaşamamışlar

Geri