Büyük ihtimalle bu cihazı kullanan birisi forumda yoktur. Kâğıt üstünde gözüken özelliklerinden fikirlerimi söyleyeyim.
Ekran özellikleri bayağı bir dolu fiyatını kesinlikle hak eder. Ekran oranı 19.8:9 biraz tuhaf geldi bana sadece.
Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3 görünürde güçlü bir işlemci ama testlerine bakıp araştırmanız gerekir. İşlemci odaklı seçim yapacak olsaydım bu fiyata 8s Gen 3, 8 Gen 2 ya da Dimensity 9200+ ya da Exynos 2400e (s24 fe artı özelliklerinden dolayı) bakardım. Snapdragon 7+ Gen 3 güçlü olduğu kadar verimli ise fiyatını hak edebilir.
Snapdragon 8s Elite ve Dimensity 8400 işlemcilerini bekleme de mantıklı olabilir.
Ana kamera sensörü
Sony Lytia LYT600. Kesinlikle fiyatını hak etmeyecek
1/1.95 İnç boyutunda bir sensör. 13k’lık realme 12 4G de bile bu sensör var. Geniş açı sensörü Redmi Note 10S de bile kullanılan
Sony Sensör (IMX355). Yazılım ve güçlü işlemcisi sayesinde fotoğraf konusunda güzel işler başarıyor olabilir ama net olarak ben bu sensörlere bu parayı vermem.
Batarya kapasitesi ve hızlı şarjı fiyatına göre iyi gözüküyor. Malzeme kalitesi fiyatına ve bazı rakiplerine göre kötü.
Realme’nin GT serisi Poco’nun X ve F serisinde yaptığı gibi oyunculara yönelik cihazlar üretmek.
Bu cihazlarda işlemci, ekran ve hızlı şarj gibi konulara önem veriliyor. Malzeme kalitesi ve kamera özellikleri zayıf kalıyor.
Şu an o fiyata amiral gemisi ve amiral gemisi katili bazı cihazlar alınabildiği için 28K yı bana göre net olarak hak etmiyor.
Realme GT 6T Almanya Media Markt Fiyat 410 €
SAMSUNG Galaxy S24 FE 128 GB Almanya Media Markt 605 €
Daha ucuz ve daha pahalı fiyatlara da bulunabiliyor Media Markt üzerinde gördüğüm en ucuz fiyatlar bunlar.