Reklam Bannerı

GT 6T alınabilir bir cihaz mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emirr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim almama sebebim 30 bin liraya ana kamerasının bile düzgün olmaması, yarım bir cihaz yani aslında. Elindeki x6 prodan çok farklı çekmez kamerası. İkinci sebep bu fiyata birçok her şeyiyle tam olan telefonun bulunması. Kamerası iyi olan S24FE Honor 200 Pro 13T Pro gibi modeller varken, S24FEnin işlemcisi daha iyiyken Realmenin de yazılımı o kadar da iyi değilken; alınacak herhangi bir sebep göremiyorum. Sen hangi sebep görebiliyorsun o şaşırtıcı aslında. F6 ile çok benzer telefonlar hatta F6'nın işlemcisi bir tık daha iyi ona rağmen F6'dan çok daha pahalıya satılıyor(şu an F6'nın satışta olmadığını biliyorum ama olması gereken fiyat belli)
13t pro +1

Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3 iyi ise cihaz işlemci ve batarya konusunda iyidir diyebiliriz. Test sonuçları iyi gibi gözüküyor ama gerçek hayatta nasıldır bilmiyorum. 7+ Gen 3 maks 2.8 GHz e çıkabilen güçlü ve dengeli bir işlemciye benziyor. 8300 3.35 GHz i gördüğü için daha çok ısınması ve pilinin hızlı bitmesi normal. 8300 de maks gücü hedeflemişler ama 7+Gen 3 de güçlü ve verimli olmasını hedeflemişler. 1-2 sene önceki amiral gemisi işlemciler kadar güçlü, giriş seviyesi işlemci kadar verimli olması için çekirdek yapısını ona göre yapmışlar.
Aslında güzel batarya verimliliği ve gücün bir arada olması hoşuma gitti fakat fiyatını es geçerek nasıl bir cihaz olduğunu sormak istemiştim.

Yanlış anlaşılmasın ben bu cihazı almam ve önermem. Tek sebebi fiyatı. Bu cihazın alınabilir fiyatı 20-22 bin TL aralığında.
O fiyata bile eksiği olan bir cihaz sadece ekran, işlemci ve batarya özelliklerinden dolayı tercih edilebilir.
İyi bir cihaz olup olmadığını sadece kullanan birinden öğrenebilirsiniz.
Kağıt üstündeki özelliklerine göre cihaz seçen çoğu insanın eleyeceği bir cihaz olduğu için kullanan birini bulmak zor olacaktır. Realme arayüzünü seven ve sırf onun için alan illa birileri vardır.
Realme GT 6T 'yi size şu şekilde tarif edeyim Poco X6 pro, Poco F5 ve Poco F6 ayarında olan bir cihaz. Bu cihazlar genelde oyun oynayanlar için üretilen cihazlar. Ekran özellikleri iyi, işlemcileri fiyatlarına göre güçlü ve batarya ve hızlı şarj özellikleri iyi olup bazı noktalarından kısılan cihazlardır. Rakiplerine ve fiyatına göre kameradan ve malzeme kalitesinden ciddi kesinti var.
Poco X6 pro 18 bin TL ye sattı. Poco F6 24-23-20 bin TL civarında sattı. Poco F5 ve F5 pro ilk başlarda iyi fiyattayken tercih edildi ama şu anki F5 pro fiyatına kimse o cihazı konuşmuyor bile. Poco F6 Pro da öyle. Cihazlar iyi ama fiyatları kötü.

Realme GT 6T de sizin bakmış olduğunuz ve hoşunuza giden özellikler büyük ihtimalle.
İşlemci performansı ve thermal throttling olmaması ve ekran özelliklerinin iyi olması ve batarya performansının iyi olması ve hızlı şarj performansı.
Yani beklentiniz olan konularda iyi vaatleri olan bir telefon ama her konuda fiyatını tam olarak hak edecek bir cihaz değil.

Sonuç: Realme GT 6T 28 bin TL'ye iyi bir cihaz değil. (Fiyat performans olarak)
18-20 bin TL civarında olsa fiyat performans olarak daha iyi bir seviyede olurdu. Cihazın özellikleri kötü değil şu anki fiyatına göre özellikleri çok kötü.
Bu cevaba şuan tam net bir şey diyebilirim yani ben X6 Pro da kamera kullandığımı çok hatırlamam en çok çektiğim dert ısınma kendini çabuk kısması ve pilini çabuk bitirmesi Realme Xiaomi kadar popüler olmadığı için yazılımı nasıldır oyunda nasıl bir performans sergiler bilemediğimden sormak istemiştim fiyat konusunda benim için pekte sorun yok 28 olması beni üzmez eğer benim istediklerimi bana verebilecekse.

Bu cevaba şuan tam net bir şey diyebilirim yani ben X6 Pro da kamera kullandığımı çok hatırlamam en çok çektiğim dert ısınma kendini çabuk kısması ve pilini çabuk bitirmesi Realme Xiaomi kadar popüler olmadığı için yazılımı nasıldır oyunda nasıl bir performans sergiler bilemediğimden sormak istemiştim fiyat konusunda benim için pekte sorun yok 28 olması beni üzmez eğer benim istediklerimi bana verebilecekse.
Aslında cihazda gücün fazla olmasının yanı sıra, eğer ki ortalama üstü bir güç iyi bir soğutmada olursa uzun süreli ve belirli periyottaki bir performans görülebilir. GT 6T de bu tanıma uyuyor lakin bu kıstas tek veya özel olarak geçerliyse mantıklı oluyor cihaz. Daha ileriye dönük ve çoklu kullanım için ideal olması açısından S24 FE mantıklı oluyor ayrıca oyun durumu da kısa süreli olursa cihazın ekran ve pil ömrü konusunda artısı kalıyor sadece. İleride değişecek alışkanlıklar olmayacaksa veya oyun konusu önem arz ediyorsa cihaz belirtildiği gibi zaten. Realme'nin günlük kullanımı ve oyunlardaki performansı da iyi görünüyor. Snapdragon 888'i ve Snapdragon 8 Gen 1'i bir yere kadar götürebiliyorsa, Snapdragon 7+ Gen 3'ü de hayli hayli taşır elbet.

Aslında cihazda gücün fazla olmasının yanı sıra, eğer ki ortalama üstü bir güç iyi bir soğutmada olursa uzun süreli ve belirli periyottaki bir performans görülebilir. GT 6T de bu tanıma uyuyor lakin bu kıstas tek veya özel olarak geçerliyse mantıklı oluyor cihaz. Daha ileriye dönük ve çoklu kullanım için ideal olması açısından S24 FE mantıklı oluyor ayrıca oyun durumu da kısa süreli olursa cihazın ekran ve pil ömrü konusunda artısı kalıyor sadece. İleride değişecek alışkanlıklar olmayacaksa veya oyun konusu önem arz ediyorsa cihaz belirtildiği gibi zaten. Realme'nin günlük kullanımı ve oyunlardaki performansı da iyi görünüyor. Snapdragon 888'i ve Snapdragon 8 Gen 1'i bir yere kadar götürebiliyorsa, Snapdragon 7+ Gen 3'ü de hayli hayli taşır elbet.
Pek değişeceğini sanmıyorum oyun alışkanlığının ki 4 sene kullanırım maksimum sonra değiştiririm cihazı ona göre de düşünmek istiyorum

Geri