Magic 7 Pro'nun dezavantajları
- İkinci el konusunda en ufak bir beklentiniz olmamalı. Çöp parası vereceklerdir. Ben S22 model cihazımı bile çöp parasına satamıyorum. Eğer S serisi Ultra değilse ya da iPhone değilse ikinci elde anroidler maalesef eriyor.
- Teknik servis olarak kvkk bakıyor ve çöp. Şikayetvar.com'a baktığımda ekranı kıran kişiler bir aya kadar parça bekliyor. Bu konuda Samsung çok ciddi avantajlı. Kendi servisi ağı her şehirde yaygın ve kvkk ile kıyaslanmaz.
- Kamera yazılımı gerçekten çok yapay. Vatan'da inceledim ve çok fazla global yabancı kanalların incelemelerini izledim. Magic 7 Pro gerçekten çok yapay ve kontrastlı çekiyor. Ben şahsen sevmedim ama siz yüksek kontrast seviyorsanız sizin için sorun olmayabilir.
- Güncelleme desteği 7 yıl dediler ama yüksek ihtimalle Honor 400'de olduğu gibi onu 4 yıla kırpacaklar.
S25 Plus'ın dezavantajları ise
- 4900mah ve 45w şarj desteği cidden yetersiz geliyor 2025 yılında.
- S22'den bu yana aynı arka kamera dizilimi, rakiplerine göre donanım olarak çok zayıf. Ama yazılım sayesinde videolarda Honor'dan daha iyi sonuç verebilir, test edilmesi gerek.
Ben şahsen S25 Plus'ın daha fazla artısı olduğunu düşünüyorum. 7 yıl kesin güncelleme garantisi önemli bir artı. İki gün sonra telefon satılma ihtiyacı doğabilir, ya da değiştirilmek istendiğinden ikinci elinin iyi olması önemli bir avantaj. Kendi servis ağı var, Samsung bu konuda bence iyi bir marka. Bu gibi durumlar alıcının içini rahatlatıyor. En kötü beğenmezsem üç beş bin altına satarım diye düşünebiliyorsunuz. Bir de Honora 53 bin verince insanların sinir bozucu bakış ve sözlerine maruz kalacaksınız. Samsung'da da böyle düşünüyorlar aslında da neyse

Batarya birincil öncelik değilse S25 Plus daha iyi bir seçenek bence. Magic 7 Pro'nun Hepsiburadadaki 8 binlik takas desteği de gayet güzel bu arada. S24 Ultra 256gb modelinin fiyatının düşmesi de beklenebilir ayrıca. Kasım ayında Samsung her yıl fiyat kırıyor, beklenebilir.