Reklam Bannerı

ıos androıd (satış)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yavuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yavuz

Keşifçi
piyasada ıphone telefon satmak daha karlı iken androıd telefona 20-40 k verip (çöp fiyata satmaktansa) ıphone 50 60 k vermek mantıklı değilmi,sırf bunun icin ıphone alınmaz mı (hiç ıos cihaz kullanmadım)

Yani sırf yüksek fiyattan satmak için IOS a geçmeli misin bilmiyorum. IOS kullanıyorum bende ama öyle kesinlikle Iphone kullanın diyemem kimseye. Çok da bir farkı yok Androidlerden.

Telefonu ticaret için almıyoruz.
5 yıl kullandıktan sonra (ki günümüzdeki herhangi bir orta seviye telefon 5 yıldan uzun süre kullanılabilir) telefonu biraz daha fazla fiyata satmak için iphone almaya gerek yok zaten enflasyon ortamında ikisinide değeri yok.
Bu yüzden önceliğimiz kullanışlık.
30k ya aldığın bir android genel itibari ile 60k ya aldığın iphone ile aynı derecede yada fazlası ile deneyim sunar. sen 0 30k yı gider başka birşey yaparsan ( döviz olur altın olur ) çok daha karlı çıkarsın.

piyasada ıphone telefon satmak daha karlı iken androıd telefona 20-40 k verip (çöp fiyata satmaktansa) ıphone 50 60 k vermek mantıklı değilmi,sırf bunun icin ıphone alınmaz mı (hiç ıos cihaz kullanmadım)
Bende mesela S24 Ultra var şuan. Min. 5-6 yıl kullanacağımdan dolayı satma tarafını düşünmüyorum.

5 yıl kullandıktan sonra (ki günümüzdeki herhangi bir orta seviye telefon 5 yıldan uzun süre kullanılabilir) telefonu biraz daha fazla fiyata satmak için iphone almaya gerek yok zaten enflasyon ortamında ikisinide değeri yok.
30k ya aldığın bir android genel itibari ile 60k ya aldığın iphone ile aynı derecede yada fazlası ile deneyim sunar. sen 0 30k yı gider başka birşey yaparsan ( döviz olur altın olur ) çok daha karlı çıkarsın.
Kesinlikle katılıyorum.

Ytd ekleseniz iyi olur son kısma

hocam sorun şu ki mesela 2020 yılında çıkan samsung s serisinin ultra sı ile ıphone 12 ikinci el fiyatlar aynımı .şuanda da mesela s24 ultra ile ıphone 15 için 5 6 yıl sonra sattığımızda hangisi daha karlı olur bide ıphone hala türkiyede çok satılmasıda tuhaf değilmi fiyatlar uçuk denildiği ortamda

hocam sorun şu ki mesela 2020 yılında çıkan samsung s serisinin ultra sı ile ıphone 12 ikinci el fiyatlar aynımı .şuanda da mesela s24 ultra ile ıphone 15 için 5 6 yıl sonra sattığımızda hangisi daha karlı olur bide ıphone hala türkiyede çok satılmasıda tuhaf değilmi fiyatlar uçuk denildiği ortamda
Teorik olarak iphone daha karlı ancak pratikte bunun hiçbir önemi yok.
Üstte yazdığımı okursanız zaten gerekli cevabı verdim.
Son kısım için ise şunları diyebilirim
Türkiye halkı sazan bir millet olduğu için zaten 3 kuruş olan parasını gider marka (apple) telefona verir.
Zaten tek yanlış verdiği kararda bu değil.

Birde ekliyeyim 2020 de çıkan ultra modeller note 20 ultra veya s20 ultra iphone 12 yi hem performans hemde kamera olarak tokatlar. (snapdragon tarafı en azından exynos biraz şüpheli) yani sen iphone 12 yi satmak zorunda kalırken note 20 ultra çalışmaya devam edecek.

Eğer çöpe atıcak kadar paran yoksa iphone alma sana nacizane tavsiyem.

Bu konuyu aslında bayağı konuştuk başka bir başlıkta, ikinci el olarak satıp yeni bir Samsung almak istediğin zaman her türlü Samsung telefona daha az para ödüyorsun daha uygun fiyata satıldığı için. Başka android markaları bilmiyorum. iPhone çok para etse de güncel modelleri çok pahalı olduğu için daha fazla para ödüyorsun bir manası kalmıyor yani değerini korumasının.

ben aslında androıd kullanıcısıyım ama son yıllarda da artık androıd telefonlarıda fiyatları pahalı ondan dedim yani bugün s24U 60 k ya yakın onun yerine 60 70 k verip (ıphone) alıp 4 5 yıl sonra satmak daha karlı bir iş olmaz mı diye düşünüyorum. böyle düşüneceğimi hiç zannetmezdim ama son 1 2 yılda artık androıd te fiyatlandırma yükseldi

ben aslında androıd kullanıcısıyım ama son yıllarda da artık androıd telefonlarıda fiyatları pahalı ondan dedim yani bugün s24U 60 k ya yakın onun yerine 60 70 k verip (ıphone) alıp 4 5 yıl sonra satmak daha karlı bir iş olmaz mı diye düşünüyorum. böyle düşüneceğimi hiç zannetmezdim ama son 1 2 yılda artık androıd te fiyatlandırma yükseldi
Hangi telefonu almalıyım başlığını okuyun orada detaylı açıkladım. Kısaca iPhone 12 pro maxtan 16 pro max geçmek istersen 60 bin lira note 20 ultradan s24 ultraya geçmek istersen 45 bin lira ödüyorsun. Bu fiyat düz modelleri almak istersen çok daha az 15-20 bin lira. iPhone düz model almak istersen araya bi 30-40 bin lira koyman gerekebilir. İyi araştırın fiyatları çok para etmesi nakit olarak işine yarar sadece.

Screenshot_2024-12-06-12-09-33-607_com.sec.android.app.sbrowser.webp

Ki bu dediğim fark tek nesilde bile geçerli s23 ultrayı 40 bin liradan aşağı zor buluyorsunuz s24 ultra 57 bine bulunuyor. 15 pro max satıp 16 pro max'a 17 bin lira vererek biraz zor geçersiniz

İkinci elde iPhone’lar android cihazlara göre daha değerli ama iPhone sadece ikinci el için değil sosyal medya kalitesi,güçlü işlemci,uzun ömürlülük,en iyi video performansı gibi unsurlar içinde alınabilir.

Ki bu dediğim fark tek nesilde bile geçerli s23 ultrayı 40 bin liradan aşağı zor buluyorsunuz s24 ultra 57 bine bulunuyor. 15 pro max satıp 16 pro max'a 17 bin lira vererek biraz zor geçersiniz
hocam 15promax 256g 90k iken 16promax 98k var.ıphone plusları fiyat olarak daha mantıklı bir tercih gibi duruyor.samsung aslında bir tık daha fiyatlarını indirse s24plus 40k almak bana saçma geliyor hele exynos koyması soru işareti o fiyatlara çıkıncada tüketici soru işareti bile istemiyor. s24 düz seriye exynos koyup plusa snapdragon versen (ikisinede aynı işlemci vermek saçma)

İkinci elde iPhone’lar android cihazlara göre daha değerli ama iPhone sadece ikinci el için değil sosyal medya kalitesi,güçlü işlemci,uzun ömürlülük,en iyi video performansı gibi unsurlar içinde alınabilir.
Sosyal medya kalitesi diye birşey yok iki taraftda aynı sonuca ulaşıyorsunuz.
işlemci , uzun ömürlülük meselesi ise eğer çöp bir telefon almadıysanız uzun süre kullanırsınız hele iphone fiyatına aldığınız bir androidin 10 yıl gideri var.
Video performansı daha iyi diye bir söylem var herkesin ağzında (şehir efsanesidir) eğer içerik üretici değilseniz takılmamanız gereken bir konu o fiyata aldığınız her telefon mükemmel video çekiyor zaten.

Fiyat meseleside üstte açıklandı.

Sosyal medya kalitesi diye birşey yok iki taraftda aynı sonuca ulaşıyorsunuz.
işlemci , uzun ömürlülük meselesi ise eğer çöp bir telefon almadıysanız uzun süre kullanırsınız hele iphone fiyatına aldığınız bir androidin 10 yıl gideri var.
Video performansı daha iyi diye bir söylem var herkesin ağzında (şehir efsanesidir) eğer içerik üretici değilseniz takılmamanız gereken bir konu o fiyata aldığınız her telefon mükemmel video çekiyor zaten.

Fiyat meseleside üstte açıklandı.
Android bir cihaz ile çektiğin videoyu instagram storiese attığında kalite çamur gibi oluyor.İPhone videoyu mükemmel bir kalitede atıyor.İnstagram kamerası ile bir fotoğraf yada video çektiğinde android tarafı yine çamur gibi kalite sunarken iPhone mükemmel bir kalite sunuyor.Sosyal medyada iPhone ve diğerleri gerçeğini herkes kabul ediyor.Sosyal medyayı aktif kullanan bir futbolcunun yada oyuncunun elinde android bir cihaz kolay kolay göremezsin.

hocam 15promax 256g 90k iken 16promax 98k var.ıphone plusları fiyat olarak daha mantıklı bir tercih gibi duruyor.samsung aslında bir tık daha fiyatlarını indirse s24plus 40k almak bana saçma geliyor hele exynos koyması soru işareti o fiyatlara çıkıncada tüketici soru işareti bile istemiyor. s24 düz seriye exynos koyup plusa snapdragon versen (ikisinede aynı işlemci vermek saçma)
Pro olmayan herhangi bir iphone mantıklı bir tercih değildir.
Plus almanın herhangi bir anlamı yok madem proya çıkamayacak kadar paran yok niye iphone diye tuttuyorsun.
s24+ 40k saçma geliyor demişsin ancak s24+ 40k ile sana 90k lık 15pm deneyimi sunuyor. Plus ile hiç karşılaştırmaya gerek bile yok.

Geri