Reklam Bannerı

Kamera öncelikli telefon önerisi rica

arashi

Yeni Başlayan
Merhabalar.
5 senedir redmi note 8 64gb kullanıyorum artık kasma donma yapmaya başladı. hafızası çok yetersiz ve gece video performansından hiç memnun değilim.
Buna istinaden kamera kalitesi ortalamanın üstü 4-5 sene idare edebilecek telefon araştırıyorum 30-35k arası fakat kararsızım.

honor 200 pro kamerası çok hoş fakat güncelleme konusunda sıkıntılı( bu çok önemli mi bilmiyorum)
samsung s 24fe ram çok az geldi ama video konusunda iddialı diye okudum çoğu yerde.
xiaomi 14t güzel gibi ama kameranın video konusunda ne kadar geliştirdiler kullanan varsa yorum yaparsa sevinirim.
xiaomi 13t pro eskidi mi hala gideri var mı? kullanan varsa destek olursa sevinirim.

Bu modeller dışında aklınıza gelen, kullandığınız memnun olduğunuz cihaz varsa yazarsanız sevinirim.
sağlıklı mutlu günler :)

Güncelleme konusu çok önemli olmayan bir konu bana sorarsan, gelecek sürümde önemli güncellemeler gelmiyor çoğu telefona. Video ve fotoğraf çekmek istiyorum dersen S24FE bu saydıklarının içinden en iyisi genel olarak değerlendirirsek. İşlemci olarak da en güçlüsü. RAM miktarı önemli evet ama 8 GB ram yeterli şu an. Bence 8300 olan 14T kesinlikle listeden elenmesi lazım. Hem en ucuz olduğu için bunların arasından hem de işlemcisi daha güçlü olduğu için S24FE alırdım. Güncelleme her ne kadar önemli olmasa da sonuç olarak 6 sene sonra bile güncel bir telefon kullanıyor olacaksın S24FE kullanırken. Redmi Note 8'i 5 sene kullandıysan S24FE'yi 10 sene kullanırsın herhalde

Bütçe 35k olabiliyorsa S24+ da bir seçenek olarak düşünülebilir. Kısa süre önce 36.5k fiyata satıldı, şu an da 40k fiyatı mevcut olsa da tekrar anlık bir indirim olabilir. 35-36k bütçe için de mantıklı denebilir. Ekran asıl fark, batarya/hızlı şarj ve güç olarak da fark mevcut ancak daha az. S24+ yerine de alternatif yukarıda yazıldığı gibi. Aradaki 10k farkın değeceği konusu da imkana ve kullanım şekline göre mantıklı olabilir.

Xiaomi 13T Pro, Honor 200 Pro, Samsung Galaxy S24 FE

Ben olsam bu üçlüden gider yine Samsung alırdım.
S24 FE de rahatsız olduğum iki nokta var birincisi ekran çerçeveleri, ikincisi ise S20 FE den beri aynı yardımcı kameraları kullanması.
Ayrıca Kerem Enginar’ın son videosuna da bakabilirsiniz.
Aynı yardımcı kameralar var telefoto harici çünkü telefoto yenilendi, fakat performansları S23FE'den bile çok farklı.

14T Pro'nun fiyatı bazı yerlerde 37'lere sarmış. Çıkabiliyorsan S24 Plus seçeneği de var ama ana kamera olarak düz S24'ün üzerine bir şey koymuyor.

Not: Satış ortaklığı bağlantısıdır. Bu bağlantıdan Hepsiburada uygulamasına gidip uygulamadan alışveriş yaparsan komisyon kazanırım.

Buraya çıkıyorsan olabilir.

S23 - S24 - S24 Plus ve S24 FE'nin ana kameralar aynı. Bildiğin aynı. S24 serisinin işlemci ve yazılımdan ötürü biraz öne gittiğini söyleyebiliriz o kadar. Bir de S24 FE'nin yardımcı kameralar diğer ana modellerden(düz, Plus) farklı.

Kamera konusunda bu fiyat bandına çıkıp da rahatsız olacağını düşünmüyorum.

S23 eskidiyse 13T Pro da eskimiştir. S23 eskimediğine göre 13T Pro'yu da eskimedi kabul edebiliriz bence.

s24+ çok iyiymiş 11 11 de 32500 e kadar düşmüş şimdi 41000lerde beni çok aşar :(

s24+ çok iyiymiş 11 11 de 32500 e kadar düşmüş şimdi 41000lerde beni çok aşar :(
S24 ve S24 FE'nin ana kameraları S24 Plusla aynı.
S24'ün bütün kamera paketi S24 Plusla aynı.
S23'ün de keza aynı donanım. 256 GB olsun dersen S23 256 GB alır geçersin.
13T Pro ve diğer saydığın cihazlar da olabilir ben olmaz demiyorum ama tek kriterin kamera mı?

14T Pro'nun fiyatı bazı yerlerde 37'lere sarmış. Çıkabiliyorsan S24 Plus seçeneği de var ama ana kamera olarak düz S24'ün üzerine bir şey koymuyor.

Not: Satış ortaklığı bağlantısıdır. Bu bağlantıdan Hepsiburada uygulamasına gidip uygulamadan alışveriş yaparsan komisyon kazanırım.

Buraya çıkıyorsan olabilir.

S23 - S24 - S24 Plus ve S24 FE'nin ana kameralar aynı. Bildiğin aynı. S24 serisinin işlemci ve yazılımdan ötürü biraz öne gittiğini söyleyebiliriz o kadar. Bir de S24 FE'nin yardımcı kameralar diğer ana modellerden(düz, Plus) farklı.

Kamera konusunda bu fiyat bandına çıkıp da rahatsız olacağını düşünmüyorum.

S23 eskidiyse 13T Pro da eskimiştir. S23 eskimediğine göre 13T Pro'yu da eskimedi kabul edebiliriz bence.

arkadaşım 13t pro aldı kullanıyor şu anda o daha çok oyun için aldı. Benim için kamera daha önde ben neredeyse hiç oyun oynamıyorum.
benim için önemli olan 1 kamera 2 uzun soluklu olması.

arkadaşım 13t pro aldı kullanıyor şu anda o daha çok oyun için aldı. Benim için kamera daha önde ben neredeyse hiç oyun oynamıyorum.
benim için önemli olan 1 kamera 2 uzun soluklu olması.
Bu fiyatta inanılmaz yanlış bir tercih yapmazsan uzun da gider, kamerası da iyi olur.

Arkadaşının 13T Pro kamerasını bir dene. Özellikle yardımcı kameraları ve ön kamerayı.
Samsungların durumu zaten iyi.

Foruma hoşgeldin ayrıca.

Merhabalar.
5 senedir redmi note 8 64gb kullanıyorum artık kasma donma yapmaya başladı. hafızası çok yetersiz ve gece video performansından hiç memnun değilim.
Buna istinaden kamera kalitesi ortalamanın üstü 4-5 sene idare edebilecek telefon araştırıyorum 30-35k arası fakat kararsızım.

honor 200 pro kamerası çok hoş fakat güncelleme konusunda sıkıntılı( bu çok önemli mi bilmiyorum)
samsung s 24fe ram çok az geldi ama video konusunda iddialı diye okudum çoğu yerde.
xiaomi 14t güzel gibi ama kameranın video konusunda ne kadar geliştirdiler kullanan varsa yorum yaparsa sevinirim.
xiaomi 13t pro eskidi mi hala gideri var mı? kullanan varsa destek olursa sevinirim.

Bu modeller dışında aklınıza gelen, kullandığınız memnun olduğunuz cihaz varsa yazarsanız sevinirim.
sağlıklı mutlu günler :)
İkinci el 12 pro Max bak.

Zaten cihaz çıkalı 4 seneden fazla süre oldu, uzun süre de kullanacağım diyor. 5 sene sonra cihaz 9 senelik olacak pek mantıklı değil bence.
Bir iPhone un ömrü 7 yada 8 yıldır.Cihaz 4 yaşında.3-4 yıl daha gideri var.Konuyu açan video performansı demiş.Video da iPhone dan daha iyisi var mı? İllaki 12 pro Max alsın demiyorum.Baksın içine siniyorsa alsın.İçine sinmiyorsa android bir cihaz alsın.

Video da iPhone dan daha iyisi var mı? Bir şeyi eleştirirken konu sahibi ne istemiş? Ona göre eleştirmek lazım.
Merhaba hocam.
Sen elmayla elmayı, armutla armutu kıyaslamıyorsun sorun burada. iphone 12 pro max dediğin telefonun kamerası daha iyidir evet ama neyden daha iyidir? Örneğin aynı dönemin telefonu olan s20-s21 serilerine göre daha iyi olabilir. Ama arkadaşın bütçesi s24 lere yetiyor ve 5 yıllık iphone kamerası daha iyidir demek komik artık.

Bir iPhone un ömrü 7 yada 8 yıldır.Cihaz 4 yaşında.3-4 yıl daha gideri var.Konuyu açan video performansı demiş.Video da iPhone dan daha iyisi var mı? İllaki 12 pro Max alsın demiyorum.Baksın içine siniyorsa alsın.İçine sinmiyorsa android bir cihaz alsın.
Merhaba hocam.
Sen elmayla elmayı, armutla armutu kıyaslamıyorsun sorun burada. iphone 12 pro max dediğin telefonun kamerası daha iyidir evet ama neyden daha iyidir? Örneğin aynı dönemin telefonu olan s20-s21 serilerine göre daha iyi olabilir. Ama arkadaşın bütçesi s24 lere yetiyor ve 5 yıllık iphone kamerası daha iyidir demek komik artık.
aslında ahmet hocam sana cevabını vermiş ama apple yapmış bu pazarlama işini baksana adama 12 pro max ile aynı fiyat seğmentindeki yeni çıkan 7 sene güncelleme desteği olan cihazla 12 pro max kısaylıyor kafayı yersin

aslında ahmet hocam sana cevabını vermiş ama apple yapmış bu pazarlama işini baksana adama 12 pro max ile aynı fiyat seğmentindeki yeni çıkan 7 sene güncelleme desteği olan cihazla 12 pro max kısaylıyor kafayı yersin
Sen ve diğer kağıt üzeri verilerle konuşanlar acaba elinize S24 fe alıp kullandınız mı? Fotoğraf yada video çektiniz mi? Cihazı bir tanıdık aracılığıyla kullandım.Performansına lafım yok.Kamerası beş para etmez.Çektiğim fotoğraflarda aşırı filtre uyguluyor.7yıl güncelleme desteği varmış.Siz o cihazın 8gb ram ile 7 yıl performanslı çalışacağına inanıyor musunuz? Samsung’un güncelleme konusunda vukuatlı olduğunu teknolojiyi takip eden bir çok insan bilir.Hepsini geçtim bu ülkede fikir ve düşünce özgürlüğü var.Ben kendi fikrimi belirtemeyeceksem bu forum niye var? Sizlerden ricam fikirlere saygılı olun ve kağıt üzeri değil elinize alıp kullanarak bir cihaz hakkında yorum yapın.İyi forumlar.

Geri