Reklam Bannerı

Laptop tavsiyesi

srkncm34

Keşifçi
Herkese iyi akşamlar
Eski laptopumun artık dayanma gücü kalmadı ve yeni bir laptop alacağım
Max 20 bin bütçeye(eğer olanaklıysa daha ucuza)
Asus lenovo(mümkünse lenovo)
Gündelik işlerde kullanacağım bir laptop arıyorum
Ayrıca 2 yıllık elektrikli ve hibrit taşıtlar teknolojisi okuyacağım tasarım yapma işlerini okuldaki pclerden yapacağız ancak yinede okul işleri için(tasarım program dışında)kullanacağım stabil bir laptop arıyorum
Bilgisayar terimlerinden pek anlamam
Mümlünse en az 5 yıl götürecek
Seri kullanımı olan
Mümkünse 16 ramli
Ssd yüksek
İşlemcisi i5 ryzen 5 (bu fiyata varsa)
Önerilerinizi bekliyorum
Murat abi ayrıca seninde desteğin önemli @Murat Burç

Zaten bu konu ile alakalı bir bilgisayar var. Bu senin isteklerini karşılıyor.

Zaten bu konu ile alakalı bir bilgisayar var. Bu senin isteklerini karşılıyor.

Hocam acer markasına güvenmiyorum(tabiki önyargılı davranıyorum) ama başka önerin var mı en azından dediğim markalardan

2 yılını doldurmak üzere olan Acer Nitro 5 serisinden 3070TI laptopa sahibim. Eğer ki Acer'in baktığınız serisinde adı çıkmış herhangi bir sorun yoksa Acer almanızı %100 tavsiye ederim.

2 yılını doldurmak üzere olan Acer Nitro 5 serisinden 3070TI laptopa sahibim. Eğer ki Acer'in baktığınız serisinde adı çıkmış herhangi bir sorun yoksa Acer almanızı %100 tavsiye ederim.
Hocam aslında ön yargılı olmamın nedeni bir marka pr'ı+ mahalleden bi arkadaşımda vardı(tabiki bu daha iyi özelliklere sahip olduğundan farklıdır ) ancak malzeme kalitesi açısından pek tatminkar değildi
Dediğim gibi diğer markalardan öneriniz yok mudur?

Asus için belki bu modele bakılabilir. Lenovo tarafında ideapad slim 3 serisinden bir model olabilir. Ama en f/p modeli diğer arkadaşlar daha iyi bilir.

Epey de birisi bu laptop hakkında değerlendirme yapmış.

Son düzenleme:
Hocam acer markasına güvenmiyorum(tabiki önyargılı davranıyorum) ama başka önerin var mı en azından dediğim markalardan
Var ama bu kadar güçlü bir seçenek değil, özellikle işlemcisini bulamazsın bu fiyata. Yine de bakmak istersen şu seçenek güzel.

Birkaç hafta önce 13 bin lira civarına satılıyordu o yüzden daha yüksek konfigürasyonlarını tavsiye etmem, kendin eklersin sonradan. Bunun ekranı kasası işlemcisi belirli bir kalitede. Ekran boyutu olarak ne düşünüyorsun?

Aynı laptopun ekranının 14 inç olduğu hali, başka değişen bir şey yok, değerlendirilebilir gibi duruyor.

Yine aynı laptopun sadece bataryasının 10wh düşük hali. 60wh yerine 50wh batarya kullanılmış onun dışında bir fark yok. Ekran boyutunu seçmek kalıyor sana

Var ama bu kadar güçlü bir seçenek değil, özellikle işlemcisini bulamazsın bu fiyata. Yine de bakmak istersen şu seçenek güzel.

Birkaç hafta önce 13 bin lira civarına satılıyordu o yüzden daha yüksek konfigürasyonlarını tavsiye etmem, kendin eklersin sonradan. Bunun ekranı kasası işlemcisi belirli bir kalitede. Ekran boyutu olarak ne düşünüyorsun?

Aynı laptopun ekranının 14 inç olduğu hali, başka değişen bir şey yok, değerlendirilebilir gibi duruyor.

Yine aynı laptopun sadece bataryasının 10wh düşük hali. 60wh yerine 50wh batarya kullanılmış onun dışında bir fark yok. Ekran boyutunu seçmek kalıyor sana

@OKN @Keymey
Hocalarım
biraz fazla soru sorup karamsar davranıyorum kafam karışık hakkınızı helal edin ancak dediğim gibi pek anlamıyorum pc işinden
Ben marka bazlı düşündüğümden asus lenovo dedim ancak bakıyorum da acer kadar ne hesaplı ne de özellik açısından zengin
Bu acer modeli gerçekten alınır mı
Ben pek güvenemiyorum
Ancak bu modellerden en mantıklısı asus gibi
(En azından fiyatını karşılayacak özellikler sunuyor ekran kartı da var )
Ne diyorsunuz son bi kez daha yorumlarınızı alabilir miyim?

@OKN @Keymey
Hocalarım
biraz fazla soru sorup karamsar davranıyorum kafam karışık hakkınızı helal edin ancak dediğim gibi pek anlamıyorum pc işinden
Ben marka bazlı düşündüğümden asus lenovo dedim ancak bakıyorum da acer kadar ne hesaplı ne de özellik açısından zengin
Ben pek güvenemiyorum
Hp 255 G10 3Z6C7ES Ryzen 5-7530U 16 GB 512 GB SSD 15.6" FreeDos Notebook

Laptop piyasasında şöyle bir durum var. Popüler olan markaların uygun fiyatlı modelleri en dolu pakete sahip modeller olmuyor. Hem rakiplerine göre özellikleri kötü oluyor hem fiyatları yüksek. Asus markası bariz bir şekilde böyle. Laptop piyasasında ilk akla gelen markalar
Asus, MSI, Lenovo, HP ve Dell.
Genelde laptop alacağım diyen birisi Asus, Lenovo ya da HP bakıyor. Markalar bu ürünlerin her türlü satılacağını bildiği için düşük özellikli ürünlere bile yüksek fiyat istiyorlar. Telefon sektöründe olduğu gibi her sektörde başı çeken markalar fiyatı kendi belirliyor.
Acer, Erazer, Game Garaj, Monster ve Casper gibi markalar ilk akla gelen büyük maraklar olmadığı ve az tercih edildiği için uygun fiyata dolu paket sunabiliyorlar. Monster ısınması sorunu ile, Acer kalitesiz malzemesi ile damga yemiş markalar.
Bu markaların bazı eksileri var mı var? Araştırıp en sorunsuz ve en f/p model bulmak gerekir.
Düşük bütçede en uygun fiyata en iyi özellikleri sunan markaların başında Acer var.
Laptop alırken düşük bütçede markadan çok modele dikkat etmeniz gerekir. Bu fiyata en iyi Asus bu bunu almalıyım değil, bu fiyata en dolu model bu ama markası X. Bariz bir sorunu yoksa, ayıplı bir mal değilse X markasını almak daha mantıklı.

10K üzerinde laptop alırken genelde TN panel olmamasına dikkat ediyoruz. Öncelikli olarak IPS panel tavsiye ediyoruz. TN panel çok mu kötü? Bazıları kötü bazıları da IPS e yakın seviyede. Risk almamak için IPS mümkünse %100 SRGB ekran olmasına dikkat ediyoruz. %45 NTCS paneller de tercih edilebilir. Genelde uygun fiyatlı gaming laptoplarda ekran tazeleme hızı 144Hz gibi yüksek olup %45 NTCS kullanıyor.
Attığınız modellerde TN ekran paneli var. Onları ekrandan dolayı direk eleyin. Öncelik IPS panel + güçlü işlemci.

Bu Asus modelinde dikkat etmeniz gereken bariz eksikler var.
Bu üründe de IPS panel yok. IPS'e yakın TN panel var büyük ihtimalle. Ucuz TN ekranlar kadar kötü değildir ama.
Diğer bir konu 48.0 Wh pil gücü var. İşlemci güçlü ve ekran kartı da olduğundan çok az pil süresi verir. Pil de kullanımda ne yaptığınız fark etmeksizin 1-1.30 belki 2 saat ekran süresi alırsınız.
Prize bağımlı bırakan bir model.
Ekran kartı RTX 2050 (70W). Güncel oyunları oynatmaz. İyi bir oyun performansı beklemeyin. Bu Asus modelinde hem harici RTX 2050 hem de dahili AMD radeon 66M grafik kartı var. Pil lazım olduğunda rtx 2050 yi devre dışı bırakıp kullanabilirsiniz belki.

Ekran kartı kullanacağınız programlarda lazım mı? Ekran kartı mı yoksa pil süresi mi?
Uzun pil ömrü lazım ise dahili ekran kartı olan modellerden almanızı tavsiye ederim. Acer ve lenovo modelleri o şekilde.

Son düzenleme:
@OKN @Keymey
Hocalarım
Ben pek güvenemiyorum
Sana ekran kartı lazım mı değil mi ona göre seç.

Son bi neticeye varalım
Ekran kartı kullanmayacağım(oyun oynamayacağım) ama bu fiyatlara ekran kartlı model varsa olur
Bu ilk başta söylediğiniz acer modeli
Gerek ekran süresi gerek paneli gerekse işlemci gibi özellikler yönünden optimize sıkıntısız bir cihaz mı
Yoksa lenovaya yöneleceğim
Ayrıca @Keymey hocam bu attığınız lenovo serisinden daha ucuza veya aynı fiyatlarda olan lenovo var mı
Acer gibi donanımlı olan
Yoksa bu aceri almakta fayda mı var
İşlemci açısından çok iyi çünkü bu model
Lenovonun attığım modeline tn panel dediniz lenovoda sanırsam o fiyatlara acer kadar iyi yok
@OKN
Yoksa bu acere içim sinmeye başladı

ACER TravelMate P4 TMP414-52-7232 Intel Core i7-1260P 8GB DDR4 512GB SSD 14 inç Full HD 60Hz IPS FreeDos Laptop (NX.VV1EY.001)
İnceleme Videosu

ACER TravelMate P4 TMP414-52-7232 Intel Core i7-1260P 8GB DDR4 512GB SSD 14 inç Full HD 60Hz IPS FreeDos Laptop (NX.VV1EY.001)
İnceleme Videosu
Hocam birde acer swift 3 modelini buldum aradaki farkı vermeye gerek var mı bu travelmate modeliyle
Ryzen 5 vs i7

Son düzenleme:
https://www.epey.com/laptop/acer-swift-3-sf314-43-r0ab.html
Bu model mi? Bunun işlemcisi 2021 den kalma ve ekranı IPS ama %100 SRGB değil. Biraz daha para verip Travelmate almak daha mantıklı olabilir. En düşük bütçede ofis için bakılabilecek iş görür ürünlerden bu. Bütçe maks 10-12K ise alınabilecek en iyi modellerden biri. Çok fazla önerilen modellerden biri bu. Bu üründe ana karta gömülü 8GB Ram var. Ram yükseltmesi yapılmıyor.

Son düzenleme:
https://www.epey.com/laptop/acer-swift-3-sf314-43-r0ab.html
Bu model mi? Bunun işlemcisi 2021 den kalma ve ekranı IPS ama %100 SRGB değil. Biraz daha para verip Travelmate almak daha mantıklı olabilir. En düşük bütçede ofis için bakılabilecek iş görür ürünlerden bu. Bütçe maks 10-12K ise alınabilecek en iyi modellerden biri. Çok fazla önerilen modellerden biri bu.
Hocam hem sizi yordum hemde yeterince kendi kafamı kurcaladım travelmate modeli hem ekran (işte hem srgb var lcd panel var) hem işlemci yönünden iyi stabil bir cihaz diyorsanız direkt onu alacağım zira pek fazla başım ağrısın istemiyorum 5 sene adam akıllı gitse yeter @OKN
Ama bu attığım acer modeli cidden kötü mü
Fiyatı aşırı makul geldi ryzen 5e göre

Geri