Reklam Bannerı

Mediamarkt ve Trendyol

standartbirisi

Keşifçi
Merhabalar,
Samsung S25 plus almayı düşünüyorumda mediamarktda 60 bin ama trendyolda satıcı mediamartkt 51 bin bu nasıl oluyor ve neden bilgisi olan varmı.?

Mağaza fiyatı ile internet sitesinde fiyat farkının oluşmasında başlıca nedenler, mağazadaki çalışan masrafları ve mağaza kirası ve diğer giderlerin olması. Ayrıca kendi sitesinde mağaza ile aynı fiyatı koymak zorunda kalıyor. Aynı fiyat olmasaydı mağazalardan kimse satın almazdı. Online satışlarda ürün masrafları azaldığı için başka aracı satıcı ile daha uygun fiyata satabiliyorlar. Online satışlarda genelde bir ürün belli bir noktadan gönderilir bu yüzden taşıma depolama, rafa dizme, satış danışmanı gibi masraflar olmaz. Trendyol ve Hepsiburada gibi pazar yerleri müşteri çekmek için bazı ürünleri minimum kar ile çok fazla satma yoluna giderler. Çok satıldığı için sürümden kazanırlar. Media Markt gibi satıcılarla özel anlaşmalar yapıp ürünü en uygun fiyata sunabilir. Online satışlarda telefonun ham fiyatı düşmüyor daha doğrusu satış maliyeti minimum tutuluyor.

Son düzenleme:
Bı kuşku oluşturdu bendede acaba ürünlerde problem mi var diye ondan sormak istedim
Kendi sitesinde (genelde) fiziksel mağaza fiyatıyla aynı fiyata satıyor. Bu tarz trendyol hepsiburada gibi yerlerde online fiyat üstüne satıyor. Bir problem yok alınabilir. Hepsiburada daha ucuza satıyor zaten güvenmiyorsan Hepsiburadadan alabilirsin.

Ek olarak xiaomi 15, s23 ultra ve honor magic 7 proya da bakılabilir o fiyatta

Renkten dolayı fark edebiliyor, satıcı kendi sitesinde daha fiyatı değiştirmemiş olabiliyor. Sadece bu ürün özelinde değil, bazı ürünlerin satışında platformla anlaşma olduğunu yazanlar oluyor ya da MediaMarkt böyle istemiş olabilir kısaca.

Kendi sitesinde (genelde) fiziksel mağaza fiyatıyla aynı fiyata satıyor. Bu tarz trendyol hepsiburada gibi yerlerde online fiyat üstüne satıyor. Bir problem yok alınabilir. Hepsiburada daha ucuza satıyor zaten güvenmiyorsan Hepsiburadadan alabilirsin.

Ek olarak xiaomi 15, s23 ultra ve honor magic 7 proya da bakılabilir o fiyatta
S24 plus ve S25 plus arasındaki 10 bin kiralık farkı vermeye değer mi sence .?

S24 plus ve S25 plus arasındaki 10 bin kiralık farkı vermeye değer mi sence .?
Senin isteklerine bağlı bir olay bu. Daha iyi kamera istiyorsan mesela aradaki farkı vermeye değmez çünkü her ikisinin de kamerası aynı. Daha iyi performans istersen alabilirsin, bir de biraz daha iyi batarya performansı. Ben daha fazla para verecek olsam 12/512 s23 ultra alırdım. Hiç olmazsa kamerası daha iyi S24ten

Senin isteklerine bağlı bir olay bu. Daha iyi kamera istiyorsan mesela aradaki farkı vermeye değmez çünkü her ikisinin de kamerası aynı. Daha iyi performans istersen alabilirsin, bir de biraz daha iyi batarya performansı. Ben daha fazla para verecek olsam 12/512 s23 ultra alırdım. Hiç olmazsa kamerası daha iyi S24ten
Tek istediğim iyi bir batarya ve 4 yıl civarı rahat kullanım.

Sence ne kadar fark eder batarya performansı.? Yüzde 20 leri bulur mu fark mesela .?
Bu teste göre oyun oynarsan arada fark var fakat webde gezinme ve video izleme gibi yerlerde fark yok. Yüzde 20 fark olmaz büyük ihtimal ama kesin bir testini bulamadım.
1748458827933.webp

S24 plus 40 bin kulaklık hediyeli
S25 plus 50 bin
Bir şey değişmiyor bana göre S25+ almak için bir sebep yok, oyun oynamıyorsan hiç gerek yok. 50 bine çok iyi cihazlar var S25+ aralarında düşük kalıyor ana almama sebebi de o. Kamerası neredeyse S22 ile aynı olan cihazı 50 bine almayı tavsiye etmesi zor.

Geri