Reklam Bannerı

Nothing Phone 2a/plus vs Samsung A56

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adolian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

adolian

Yeni Başlayan
Merhabalar 2 hafta boyunca honor 400 kullandım ve yazılım anlamında yetersiz buldum gerek özelleştirme gerek buglar olsun o yüzden cihazı iade ettim. Şu an ki seçeneklerim Nothing Phone 2A/Plus ve A56. Aslında bütçeyi zorlayıp S24 Fe ye de çıkabilirim ama fazla para harcamak istemiyorum. Telefondan beklentim kamerası iyi olsun bataryası günü idare etsin ısınma sorunu yaşatmasın ve 3-4 yıl civarı sorunsuz kullanayım istiyorum. Oyun ya da ağır işlem gerektirecek şeyler yapmam. Sizce A56 ve NP2A dan hangisi daha iyi olur yoksa direkt S24FE zorlayayım mı?

Android tarafının en güçlü arayüzü Samsung'da. Eğer Honor beğenmediyseniz Samsung'u denemek mantıklı olabilir. S24FE'ye zorlamanıza gerek yok, fakat zorlarsanız da pişman olmazsınız. Arada sırada 25 bin civarına düşüyor oradan alınabilir. En basitinden iki kat güçlü işlemci almış olursunuz.

Nothing Phone'nun yazılımı saf Android e yakın. Bomboş bir arayüz, özelleştirme seçenekleri kısıtlı. Samsung ve diğer Çinli markalar kadar özelleştirme sunmuyor. Sade arayüz ile Android'in Apple'ı olmayı hedefleyen bir marka. Fiyat konusunda da yeni çıkan modellerinde Apple gibi davranıyor. Satış ömrünü dolduran modellerini bizim gibi ülkelerde çıkış fiyatının altında bir tık uyguna satıyor. Phone 1 ve 2A gibi.
Nothing Phone 1 ve 2a/2a Plus dışında çıkan modeller fiyatını hak eden modeller değildi. Onlar da sonradan iyi fiyatlara düştü.
Nothing güncelleme konusunda bir Samsung değil. 2a Plus'da 3 yıl Android 4 yıl güvenlik güncellemesi vardı 1 sürüm yedi. Android 17 son.

Nothing arayüzünü detaylı araştırmanızı öneririm. Arayüzden memnun kalmayabilirsiniz.
Farklı olarak kendine has teması ve glhpy ışıkları var.

Son düzenleme:
8/128 lik 2a ile 12/256 lik 2a plus in arasında 6 bin TL fark var. Eğer yeterli ise 2a, 6 bine değmez sanki. İşlemci de çok yakın.

A56'da şebeke sorunu biraz beni düşündürüyor 2a plus da 22,5 bin civarında var 16,5 bin civarında da 128lik 2a var hafıza yeterli olur mu bilmiyorum bir de ekranda kronik sorunlar var diye duydum nothing kısmında ,bütçeyi max 25 bine çıkarabilrim aksesuarlar dahil 256 gblik s24 fe zor maalesef

A56'da şebeke sorunu biraz beni düşündürüyor 2a plus da 22,5 bin civarında var 16,5 bin civarında da 128lik 2a var hafıza yeterli olur mu bilmiyorum bir de ekranda kronik sorunlar var diye duydum nothing kısmında ,bütçeyi max 25 bine çıkarabilrim aksesuarlar dahil 256 gblik s24 fe zor maalesef
A56'nın kullanıcısı çok Nothing Phone 2A'nın kullanıcısı az. Herhangi bir problem varsa bile insanların fark etme olasılığı daha düşük zaten. O yüzden problem daha az gibi geliyor. A56'yı alıp dağda kullanmayacaksanız şebeke sorunu çıkmaz

A56'nın kullanıcısı çok Nothing Phone 2A'nın kullanıcısı az. Herhangi bir problem varsa bile insanların fark etme olasılığı daha düşük zaten. O yüzden problem daha az gibi geliyor. A56'yı alıp dağda kullanmayacaksanız şebeke sorunu çıkmaz
Bazı kullanıcıların bu sorunu yazdığını görmüştüm forumlarda o yüzden endişe duydum ve dediğiniz gibi A56 da daha büyük kitle var sorunları kolayca belirlenip çözülebilir

Nothing Phone 2 Beyaz 256 GB - 04.09.2024 de alınmış ve 23.500 TL fiyat istiyor. Alındığında 25.999 TL ile 26.999 TL civarında idi.
1 yıl nasıl kullanıldığı belli olmayan bir cihaza. (Pili ölü olabilir). 1 yıl kullan piyasada cihaz kalmasın neredeyse aldığın fiyata sat. Nothing markası çok fazla satılmadığı için her ilana koyan yüksek fiyattan koymuş. Apple bile daha çok değer kaybediyor. İkinci el S23 bakın daha iyi. En azından parça ve aksesuar bulunabilirliği çok daha iyi. Batarya değiştirmek isteseniz 1-2 sene sonra Nothing Phone 2 için ülkemizde batarya bile bulamazsanız belki.

Nothing Phone 2 12/512 - 07.12.2023 te alınmış. Garantide ön kamera yapılmış yani içi açılmış 20 aylık cihaza 21K. Bu fiyat olmaz hocam.
2023 de çıkmış 2 yıllık bir cihaz. İşlemcisi daha da eski 2022 de çıktı. 1 yıl Android, 2 yıl güvenlik güncellemesi kaldı. Nothing Phone 2 kötü cihaz değil ama çıktığında sıfır fiyatı da pahalıydı, şu an ki ikinci el fiyatları da pahalı. 15-25K arasında yokluk içinde değiliz ki sıfır çok daha iyi seçenekler var.
Nothing markasında şu an alınabilecek f/p tek model var. Nothing Phone (2a) 8/128 GB 16.5K

Media Markt Almanya Fiyatı aşağıda.

Son düzenleme:
Nothing Phone 2 Beyaz 256 GB - 04.09.2024 de alınmış ve 23.500 TL fiyat istiyor. Alındığında 25.999 TL ile 26.999 TL civarında idi.
1 yıl nasıl kullanıldığı belli olmayan bir cihaza. (Pili ölü olabilir). 1 yıl kullan piyasada cihaz kalmasın neredeyse aldığın fiyata sat. Nothing markası çok fazla satılmadığı için her ilana koyan yüksek fiyattan koymuş. Apple bile daha çok değer kaybediyor. İkinci el S23 bakın daha iyi. En azından parça ve aksesuar bulunabilirliği çok daha iyi. Batarya değiştirmek isteseniz 1-2 sene sonra Nothing Phone 2 için ülkemizde batarya bile bulamazsanız belki.

Nothing Phone 2 12/512 - 07.12.2023 te alınmış. Garantide ön kamera yapılmış yani içi açılmış 20 aylık cihaza 21K. Bu fiyat olmaz hocam.
2023 de çıkmış 2 yıllık bir cihaz. İşlemcisi daha da eski 2022 de çıktı. 1 yıl Android, 2 yıl güvenlik güncellemesi kaldı. Nothing Phone 2 kötü cihaz değil ama çıktığında sıfır fiyatı da pahalıydı, şu an ki ikinci el fiyatları da pahalı. 15-25K arasında yokluk içinde değiliz ki sıfır çok daha iyi seçenekler var.
Nothing markasında sadece alınabilecek f/p tek model var. Nothing Phone (2a) 8/128 GB 16.5K

Media Markt Almanya Fiyatı aşağıda.
Detaylı yorum ve bilgilendirme için teşekkürler 2. el zaten çok sıcak bakamıyordum yorumunuz açıklayıcı oldu benim için peki 128 gb ileride sorun olur mu uygulama ve güncellemeler ile yetersizlik yaşar mıyım ve 2a nın kamerası nasıl çok fazla fotoğrafla işim yok ama işim düştüğünde üzmesin istiyorum. Bazende güzel fotoğraflar çeksin yeterli bana.

Nothing Phone 2a'nın Ana kamera sensörü Nothing Phone 3a ile aynı. Nothing Phone 2a arka kameralar Samsung üretimi.
Samsung ISOCELL GN9 sensörü GN3 ve GN5 e benzer bir yapıda. Samsung kendi S serisinde (S FE, S ve S+) ISOCELL GN3 kullanıyor. GN 5 i ilk çıktığında başta kendisi kullandı sonra diğer çinli telefon üreticilerine satıyor. GN 9 da GN 5 gibi sadece Nothing markasına satılmak için yapılan bir model.
Genel olarak kamera sensörleri donanım olarak iyi. Yazılım ile nasıl çıktı verdiğine bakmanız gerekiyor. YouTube üzerinde inceleme ve kamera karşılaştırma videolarına bakın. Doygun ve kontrastı yüksek fotoğraflar çekiyor diye hatırlıyordum. Bu kiminin hoşuna gidiyor kiminin gitmiyor. Daha doğal fotoğraf seviyorsanız beğenmeyebilirsiniz.
  • Nothing Phone 2a Kamera Sensörleri
  • Geniş (ana) : 50 MP Samsung ISOCELL GN9 (S5KGN9) f/1.9, 1/1.56", 1.0µm, PDAF, OIS; 2160p@30fps
  • Ultra geniş açı : 50 MP Samsung ISOCELL JN1 (S5KJN1), f/2.2, 1/2.76", 0.64µm; 2160p@30fps
  • Ön kamera: 32 MP Sony IMX615, f/2.2, 1/2.74", 0.8µm; 1080p@30fps
Buradan çekilmiş fotoğraf örneklerine bakabilirsiniz.

Geri