Reklam Bannerı

Öğrenci için laptop tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan srkn60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

srkn60

Keşifçi
İyi günler sınavımında iyi geçmesinden sonra artık birkaç planlama yapmaya başladım
Otomobil mühendisliği bölümü için bir laptop önerisi istiyorum
Bilgisayarlardan ram ssd dışında pek anlamam
Bana max 25 bin tlye(daha düşük olursa daha makbule geçer)
Uzun yıllar kullanacağım
Lenovo asus markalarından bir öneri istiyorum

Otomobil mühendisliği bölümünde ne tür uygulamalar kullanıyorsunuz? Ekran kartı olacak mı? Yoksa normal ofis bilgisayarı mı olacak

Lenovo Ideapad Slim 3 16IRH10 Intel Core I7 13620H 16GB 1tb SSD Freedos 16" Fhd Taşınabilir Bilgisayar 83K2001VTR
https://app.hb.biz/TgDtXyK31CnU

Satış ortaklığı bağlantısıdır. Uygulamadan yapacağın alışverişlerde komisyon kazanırım.

Sadece işlemci var. Harici GPU yok. Otomotiv mühendisliğinde, daha doğrusu genel olarak mühendisliklerde GPU'ya çok fazla ihtiyaç yok. Yok demek yanlış olur. Yapay zeka tarafına girersen orada Nvidia GPU gerekiyor. İş oraya gelecekse farklı şeyler konuşulur.

Hangi programları kullanacağını iyi araştır GPU gereksinimi yok/az ise bu olur.

Lenovo Ideapad Slim 3 16IRH10 Intel Core I7 13620H 16GB 1tb SSD Freedos 16" Fhd Taşınabilir Bilgisayar 83K2001VTR
https://app.hb.biz/TgDtXyK31CnU

Satış ortaklığı bağlantısıdır. Uygulamadan yapacağın alışverişlerde komisyon kazanırım.

Sadece işlemci var. Harici GPU yok. Otomotiv mühendisliğinde, daha doğrusu genel olarak mühendisliklerde GPU'ya çok fazla ihtiyaç yok. Yok demek yanlış olur. Yapay zeka tarafına girersen orada Nvidia GPU gerekiyor. İş oraya gelecekse farklı şeyler konuşulur.

Hangi programları kullanacağını iyi araştır GPU gereksinimi yok/az ise bu olur.
3d tasarım modelleme similasyon gibi uygulamalar olduğu için gpu gerekecek çıtayı biraz daha yükselttiğimde 30/35 ne önerirsiniz

3d tasarım modelleme similasyon gibi uygulamalar olduğu için gpu gerekecek çıtayı biraz daha yükselttiğimde 30/35 ne önerirsiniz
O fiyata 4060 ekran kartlı birkaç laptop var. Victuslarda kronik arıza var, Lenovo loq serisinde anakart yanma arızası kronik ve çok kişi yaşıyor, Acer nitro V15 serilerinde adaptör 135w olduğu için battery drain oluyor o yüzden erazer 4060 alınabilir. Erazer de zaten lenovonun alt markası

Bu benim aklıma gelmemişti. Orada GPU bağımlısın hem de Nvidia bağımlısın. AMD'nin ZLUDA olması lazım bu tip çözümleri var ama zaten AMD ekran kartlı laptop piyasada yok gibi bir şey.

Bu var. Erazer Deputy P60i MD62747 Intel Core i5 13420H 16GB 512GB SSD RTX4060 Freedos 15.6" FHD 144Hz Oyun Bilgisayarı

32/1TB modeli

Bunlar satış ortaklığı bağlantısıdır. Uygulamadan yapacağın alışverişlerde komisyon kazanırım.

Son düzenleme:
Bu benim aklıma gelmemişti. Orada GPU bağımlısın hem de Nvidia bağımlısın. AMD'nin ZLUDA olması lazım bu tip çözümleri var ama zaten AMD ekran kartlı laptop piyasada yok gibi bir şey.

Bu var. Erazer Deputy P60i MD62747 Intel Core i5 13420H 16GB 512GB SSD RTX4060 Freedos 15.6" FHD 144Hz Oyun Bilgisayarı

32/1TB modeli

Bunlar satış ortaklığı bağlantısıdır. Uygulamadan yapacağın alışverişlerde komisyon kazanırım.
Bu model için ileride alt marka olduğu için servis vb sorunları yaşar mıyım?
Veya başka bi sıkıntı?

Veya başka bi sıkıntı?
Türkiye'ye nispeten yeni girdiler. Kendilerine de ilgi var ancak servis için uzun vade bakımından kesin yorum yapmak zor. Tek söyleyebileceğim şey ciddi şekilde girdikleri.

Türkiye'ye nispeten yeni girdiler. Kendilerine de ilgi var ancak servis için uzun vade bakımından kesin yorum yapmak zor. Tek söyleyebileceğim şey ciddi şekilde girdikleri.
Yok gerçekten bir f/p ürünü sunduklarına göre ama uzun vadeli düşündüğüm için bi sıkıntı yaratmasın istiyorum

Veya başka bi sıkıntı?
Acer ve Asus alırsan sıkıntı yaşama ihtimalin daha yüksek. İstersen şöyle bir servis şikayetlerine bak. Örnek vermek gerekirse erazer 3 yıl garanti verirken diğerleri 2 yıl veriyor, bu bile bir gösterge servisin nasıl olduğuna dair

Bir de Asus almak istersen ekran kartı 4050'ye düşüyor o da sana kalmış bir şey tabiki.

Bir de pil ömrü ihtiyacınız var mıydı? Bu cihazların pil ömrü düşük

4050li olarak şu modellere de bakılabilir

bu modelin işlemcisi daha güçlü fakat işlemcisi dahili gpu olmadığı için pili daha az gidecektir

bu modelin işlemcisi yukardakine göre biraz daha düşük ama pili daha uzun gidebilir

Bunun ekranı qhd işlemcisi verimli ama çok güçlü değil, satıcısı güven vermiyor ama diğerlerinden genel olarak daha iyi

4050li olarak şu modellere de bakılabilir

bu modelin işlemcisi daha güçlü fakat işlemcisi dahili gpu olmadığı için pili daha az gidecektir

bu modelin işlemcisi yukardakine göre biraz daha düşük ama pili daha uzun gidebilir

Bunun ekranı qhd işlemcisi verimli ama çok güçlü değil, satıcısı güven vermiyor ama diğerlerinden genel olarak daha iyi
Yok her şeye rağmen bu erazerin modelini alacağım çünkü sundukları çok iyi

İyi günler sınavımında iyi geçmesinden sonra artık birkaç planlama yapmaya başladım
Otomobil mühendisliği bölümü için bir laptop önerisi istiyorum
Bilgisayarlardan ram ssd dışında pek anlamam
Bana max 25 bin tlye(daha düşük olursa daha makbule geçer)
Uzun yıllar kullanacağım
Lenovo asus markalarından bir öneri istiyorum
Kanka otomobil müh nasıl banada geliyo galiba Fırat gidilirmi

32/1TB modeli

Yok her şeye rağmen bu erazerin modelini alacağım çünkü sundukları çok iyi
Bağlantılardan uygulamaya girip alırsan sevinirim. Teşekkür ederim.

Geri