Bilmiyorum, ama herşey mp'ise gt6'nın zoom kalitesi daha iyi olmaz mı?Yalandan yere ben de söylerim daha iyi diye 8mp geniş açı kamerası ile daha iyi nasıl olunuyor
Bilmiyorum, ama herşey mp'ise gt6'nın zoom kalitesi daha iyi olmaz mı?Yalandan yere ben de söylerim daha iyi diye 8mp geniş açı kamerası ile daha iyi nasıl olunuyor
Ekran 24 FeS24 fe yerine Realme gt6 düşünmemin 7 sebebi:
1-Ekran
2-Kamera
3-Oyun menüsü
4-Hızlı şarj ve batarya
5-Anlık dokunmatik örnekleme hız
6-Kasa ve çerçeve
7-Sıcaklık kontrolü
Bu cihazları ayrı ayrı düşünmek farklı bir düşünce bu arada, fiyatları birbirlerine uymuyor ilk başta. GT 6T söz konusu olsaydı olabilirdi ancak GT 6 iyice yüksek fiyatta.Yeni bir telefon almayı düşündüğüm için bir süredir araştırma yapıyorum. Benim için en uygun olabilecek üç seçenek var: Samsung S24 FE, Poco X7 Pro ve Realme GT6. Öncelikle Samsung S24 FE'yi kendi açımdan değerlendireceğim.
Samsung S24 FE’nin Eksileri:
1. Ekran PPI değeri, şu an kullandığım Samsung A31’den bile düşük. Ayrıca, sosyal medyada gördüğüm kadarıyla siyahları tam siyah olarak göstermiyor.
2. Tasarımı benim açımdan pek iyi değil, özellikle ekran çerçevesi rahatsız edici. (Telefonu Teknosa’da inceledim, kasası beni çok rahatsız etmedi.)
3. Depolama kapasitesi yetersiz. Ayrıca, 8 GB RAM’in ortalama 5 yıl boyunca yeterli olacağını sanmıyorum.
Poco X7 Pro’nun Eksileri:
1. HyperOS yeni bir arayüz olduğu için bazı hatalar (buglar) olduğu söyleniyor. Ayrıca, reklam gösteren bir arayüz. Bazı yerlerde bu reklamların kapatılabildiği belirtilse de emin değilim.
2. İç malzeme kalitesi, YouTube'daki teardown videolarında pek iyi görünmüyor.
3. Poco markası son zamanlarda çok eleştirildiği için güven vermiyor.
Realme GT6’nın Eksileri:
Antutu ve Geekbench testlerinde işlemcisinin, S24 FE ve X7 Pro’ya kıyasla biraz daha düşük performans göstermesi dışında büyük bir eksisi yok.
Yaklaşık 11-12 yıldır Samsung kullanıyorum ve OneUI’ı seviyorum, ancak bazı kısıtlamalar nedeniyle daha özelleştirilebilir bir arayüze sahip bir telefon istiyorum. Bu yüzden Realme GT6'ya yöneldim. Peki bu konu hakkında sizin düşünceleriniz neler?
(Yanlışım varsa şimdiden kusura bakmayın...)
128 GB yerine 256 GB alınacak olursa arada ortalama 3k fark olduğundan mantıksız değil, depolama hızı farkı da vardı sanırım. İleriye dönük de rahat ettirmesi açısından, 8k video çekme kabiliyeti olan bir cihaz da olduğundan depolama önemli biraz.S24 fe alırsam 128gb modelini alacağım bu yüzden yetersiz dedim yoksa 256gb gayet yeterli bir seçenek...
Bu görsele bakınca da sorun fark edilir olmuş. Canlı deneyimde daha farklı da olabilir ancak elektronik ortamda bu farkın olması dahi ilginç. Normalde bu tür testleri, görüntülerin gerçekliği/gerçekçiliği, çekilen cihazın kalitesi, yüklemedeki kalite düşüşü etkiliyor. Samsung da ekranlarıyla övülür genelde, FE serisi farkı ufak da olsa burada da var. Panelle alakalı olduğu aşikar. Bu konu eğer ki akla ve göze takılır şekilde önemliyse kullanımı da etkileyebilir. Biraz da dikkate bağlı.Soldaki s24 fe sağdaki gt6. Dediğim gibi siyah tam siyah gibi durmuyor.
Ekranda gt6 dağa iyi görsele de bakabilirsin. (sağ gt6) Kameradan kastım gece fotoğrafları ve videoları bundada gt6 daha iyi performans sergiliyor. Oyun menüsü tasarımını sevdim realme'nin oyeki türlü ne kadar performans etkiler bilmiyorum. İyi akşamlar/geceler.Ekran 24 Fe
Kamera 24 Fe
Oyun menüsü de 24 Fe
Hızlı şarj batarya yorum yok
Touch response yorum yok
Kasa ince çerçeve kör etmiyor
Sıcaklık kontrolü bir tık daha iyi olabilir
X7 Pro da seçenek olarak sayıldıysa, GT 6'ya çıkacak kadar da bütçe varsa 14T Pro da uygun olabilir. Üst segment Xiaomi olmasından ötürü de Xiaomi'nin fazla rahatsız etmediği bir model (reklam durumu kullanıcılarına göre bu modellerinde sorun değil). 34.6k fiyatı da daha olumlu yapıyor alınma durumunu.S24 fe yerine Realme gt6 düşünmemin 7 sebebi:
1-Ekran
2-Kamera
3-Oyun menüsü
4-Hızlı şarj ve batarya
5-Anlık dokunmatik örnekleme hız
6-Kasa ve çerçeve
7-Sıcaklık kontrolü
Normalde bütçem ortalama 25k idi ama Realme gt6 için 30k'ya zorlamaya çalışacağım. Doğal olarak 35k gibi bir bütçeye çıkmam çok çok zor olur.X7 Pro da seçenek olarak sayıldıysa, GT 6'ya çıkacak kadar da bütçe varsa 14T Pro da uygun olabilir. Üst segment Xiaomi olmasından ötürü de Xiaomi'nin fazla rahatsız etmediği bir model (reklam durumu kullanıcılarına göre bu modellerinde sorun değil). 34.6k fiyatı da daha olumlu yapıyor alınma durumunu.
Her şey MP değil aslında, MP'nin önemi fotoğraf yaklaştırıldığında daha çok fark edilir. Fotoğraftaki bozulmayı engellemesi adına önemli lakin en veya çok önemli değil.Bilmiyorum, ama herşey mp'ise gt6'nın zoom kalitesi daha iyi olmaz mı?
GT 6 hangi sitede 30k acaba? Bağlantısını atarsanız çok iyi olur şayet 36k'lerden başlıyor fiyatı. Buna bağlı 14T Pro mantıklı göründü, bütçeye göre de durum değişir tabii ki, maksat cihaz olsun.Normalde bütçem ortalama 25k idi ama Realme gt6 için 30k'ya zorlamaya çalışacağım. Doğal olarak 35k gibi bir bütçeye çıkmam çok çok zor olur.
12/256 Modelinin yaklaşık 30k gibi bir fiyatı var.GT 6 hangi sitede 30k acaba? Bağlantısını atarsanız çok iyi olur şayet 36k'lerden başlıyor fiyatı. Buna bağlı 14T Pro mantıklı göründü, bütçeye göre de durum değişir tabii ki, maksat fikir olsun.
Biliyorum, sadece geniş açı kamerasını MP olarak karşılaştırdığı için sorma gereksinimi duydum.Her şey MP değil aslında, MP'nin önemi fotoğraf yaklaştırıldığında daha çok fark edilir. Fotoğraftaki bozulmayı engellemesi adına önemli lakin en veya çok önemli değil.
Kurumsal siteleri ve güvenilir satıcıları değerlendirmeye almıştım aslında, 30k'ye satılan bellek/depolama seçeneğinde 3. parti satıcılar var. Bu satıcıların ürünü nasıl gönderdikleri, gönderdikten sonraki destekleri, ürünlerin durumu da önemli kriterler. Cihazın seçeneğine göre de fiyatı normal lakin satıcıları temkinli yaklaşmayı yeğliyor bu durumda.12/256 Modelinin yaklaşık 30k gibi bir fiyatı var.
Şayet 16/512 kadar yüksek depolamaya ihtiyacım yok.
Bu Samsung un panelinin ışık vurunca parlamasından kaynaklı siyahları bizzat test ettim birebir siyah gösteriyor.Ekranda gt6 dağa iyi görsele de bakabilirsin. (sağ gt6) Kameradan kastım gece fotoğrafları ve videoları bundada gt6 daha iyi performans sergiliyor. Oyun menüsü tasarımını sevdim realme'nin oyeki türlü ne kadar performans etkiler bilmiyorum. İyi akşamlar/geceler.
Hocam Gt6 Dxomark listelerinde yok nasıl kamerası daha iyi olabiliyor 24 Fe ye göreEkranda gt6 dağa iyi görsele de bakabilirsin. (sağ gt6) Kameradan kastım gece fotoğrafları ve videoları bundada gt6 daha iyi performans sergiliyor. Oyun menüsü tasarımını sevdim realme'nin oyeki türlü ne kadar performans etkiler bilmiyorum. İyi akşamlar/geceler.
Youtube'deki incelem videolarına bakabilirsin, zira çok fazla yok. Gündüz performansında s24 fe önde olabilir. Realme gt6’nın iddialı olduğu konu zaten gece fotoğrafçılığı.Hocam Gt6 Dxomark listelerinde yok nasıl kamerası daha iyi olabiliyor 24 Fe ye göre
Işık yansımasıdan dolaylı olması bu sorunu düzeltmez. Sonuç olarak sadece karanlıkta kullanılmayacak bu cihaz.Bu Samsung un panelinin ışık vurunca parlamasından kaynaklı siyahları bizzat test ettim birebir siyah gösteriyor.