Reklam Bannerı

S20FE'den S22 geçilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kkylt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kkylt

Yeni Başlayan
S20 FE 256/8 sd865 versiyonuna sahibim gerek güncelleme gerek tasarım olarak beni tatmin etmiyor artık ikinci el bi S22 serisine geçiş düşünüyorum sizce mantıklı olur mu?

S20 FE 256/8 sd865 versiyonuna sahibim gerek güncelleme gerek tasarım olarak beni tatmin etmiyor artık ikinci el bi S22 serisine geçiş düşünüyorum sizce mantıklı olur mu?
Ben olsam geçmezdim.
s22 benim gözümde s20fe den ahım şahım bir üstünlüğü yok zaten bataryası sıkıntılı bir model.
s20fe nin 8gen 1 li versiyonu ekstradan kamerası biraz daha iyi.
İkinci el macerasına atılmak için yeterli bir model olarak görmüyorum.

Şahsen S22+ mantıklı model gibi geliyor ancak S22 serisinin ne kadardır olduğu ortada ve Plus da olsa hangi şartlarda ve nasıl kullanıldığı da önemli. Geçince hissedilebilecek ancak negatif olacak bir fark var ortada. Bütçeyi toparlayıp daha kesin bir modele geçmek daha iyi olur geleceğe yönelik olarak.

Ben olsam geçmezdim.
s22 benim gözümde s20fe den ahım şahım bir üstünlüğü yok zaten bataryası sıkıntılı bir model.
s20fe nin 8gen 1 li versiyonu ekstradan kamerası biraz daha iyi.
İkinci el macerasına atılmak için yeterli bir model olarak görmüyorum.
Hiçbi fark olmaz diyorsunuz yani. Kamera ve premium hissiyat açısından ben olur diye düşünmüştüm.

Hiçbi fark olmaz diyorsunuz yani. Kamera ve premium hissiyat açısından ben olur diye düşünmüştüm.
Kameradan ziyade ekran ve tasarımı, içerik tüketimi, kullanım hissiyatı açısından fark olabilir ancak pil ömrü ve sıcaklığı S22'nin hep anılan ve üzerine oturmuş olan kısmı. Kimi kullanıcı için 4-4.5 saat sorun değil ancak kimi kullanıcı için de sorun olabiliyor. Bunlardan ziyade sıcaklığı da deneyimlemek iyi olabilir. S22, hissedilecek farkları kendi bünyesinde olabildiğince verebilmesinin yanı sıra, önemli olan pil ömrü tarafında da geride olan bir model. S20 FE pil ömrü konusunda da tatmin etmiyorsa S22 iyice tatminsizlik oluşturabilir. Bunların yanı sıra biraz daha bütçeyle S23 veya yukarıda yazılan S24 FE hem aynı şekilde fark oluşturur hem de daha sağlıklı bir kullanım sunar.

Pil süresi düşecek o yüzden almaya gerek yok. Kamerası performansı ekranı daha iyi. 3 senelik telefon bir de ikinci elde bataryası daha da gitmiştir, hiç alınacak bir tarafı kalmamıştır yani.

S22 serisinin de fazla bir güncelleme ömrü kalmadı Samsung sürpriz yapmazsa 2 yıl daha güncelleme alır. Android 12 ile çıktı 4 yıl Android ve 5 yıl güvenlik güncelleme sözü var. Şu an Android 14 var yakında 15'i alacak seneye muhtemelen son olarak 16'yı alır.
Alırsanız kamerada fark var ama o farkı ne kadar hissedersiniz bilmiyorum. Düz S22 alırsanız en önemli fark ekran boyutu ve pil ömründe ortaya çıkıyor. 6.5 inç ekran kullandığınız için 6.1 inç size çok küçük gelecek. Arayışınız küçük ekran ve malzeme kalitesi ise bütçeniz varsa en kötü S23 serisine bakın.
Bir de S20 FE yi satıp üstüne biraz para ekleyerek mi ikinci el S22 serisi almayı düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
S22 serisinin de fazla bir güncelleme ömrü kalmadı Samsung sürpriz yapmazsa 2 yıl daha güncelleme alır. Android 12 ile çıktı 4 yıl Android ve 5 yıl güvenlik güncelleme sözü var. Şu an Android 14 var yakında 15'i alacak seneye muhtemelen son olarak 16'yı alır.
Alırsanız kamerada fark var ama o farkı ne kadar hissedersiniz bilmiyorum. Düz S22 alırsanız en önemli fark ekran boyutu ve pil ömründe ortaya çıkıyor. 6.5 inç ekran kullandığınız için 6.1 inç size çok küçük gelecek. Arayışınız küçük ekran ve malzeme kalitesi ise bütçeniz varsa en kötü S23 serisine bakın.
Bir de S20 FE yi satıp üstüne biraz para ekleyerek mi ikinci el S22 serisi almayı düşünüyorsunuz?
Evet elimdeki cihazı satarak düşünüyordumda şöyle bi durum var benim cihazım 2 ay önce garantide ekran, kasa, batarya ve anakart sıfırıyla değişti yani sıfıra yakın bir S20 FE var arkadaşlarında söylediği üzere mantıklı gelmedi şimdi çok.

Evet elimdeki cihazı satarak düşünüyordumda şöyle bi durum var benim cihazım 2 ay önce garantide ekran, kasa, batarya ve anakart sıfırıyla değişti yani sıfıra yakın bir S20 FE var arkadaşlarında söylediği üzere mantıklı gelmedi şimdi çok.
S20 Fe neredeyse sıfır gibi olmuş. Şu an satmaya kalksanız ikinci elde 4 yıllık hırpalanmış S20 fe fiyatına gidecek. Cihazda sorun yoksa kullanmaya devam edin. S20 fe yi ilerde takas desteğinde kullanabilirsiniz. İkinci el fiyatından daha yüksek olabilir.İkinci el S22 almak yerine S24 Fe ve üzerinde bir cihaz almak söylendiği gibi en mantıklısı. Kimin nasıl kullandığını bilmediğiniz ikinci el bir cihaz daha fazla risktir. Kamera konusunda YouTube üzerinde birçok video var. S20Fe vs S22 camera test yazarak bakabilirsiniz.

Geri