Reklam Bannerı

S25 SERİSİ ANA KONU

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Keymey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S23'ten S25'e geçince standart kullanımda çok fazla bir fark hissetmezsiniz. Sizin kullanımınızda işlemciden dolayı daha akıcı ve daha hızlı olmasından başka fark hissetmezsiniz gibi. İşlemci, ekran parlaklığı, ram artışı, işlemci verimli ise pil süresi artışı, HDR 10-bit LOG çekim, güncelleme desteği dışında fazla fark yok. Donanımsal olarak 20K ya değecek fark yok. Daha çok yazılımsal olarak geliştirmeler var. Kamera donanımı aynı ama işlemciye bağlı biraz fark olur.
Oyun ve kamera kullanımınız az olduğu için 20K fiyat vermek bana göre çok mantıklı değil gibi.
Elinizdeki S23'ün garantisi bitmiş ya da bitmek üzere ise pili kötü durumda ise aradaki farkı ödemek sorun değilse güncel bir Samsung cihaz kullanmak isteniyorsa ve en az 2-3 sene kullanırım deniliyorsa geçmek mantıklı olabilir.

Kamera da ana kamera değişmezse bile en azından geniş açı ve telefoto da değişiklik olsaydı fiyat farkına değer bir şey var derdik.

S26 serisinde artık donanımsal bir gelişme bekliyoruz. S26 serisi S25+ fiyatına çıkabilir. S23'e verdikleri fiyat seneye düşer. Seneye bekleseniz daha fazla fark vermek zorunda kalırsınız.

Dolarda çok fazla yükselme olmazsa S25'in fiyatının 40-45K civarına inme ihtimali var.
S24+ piyasadan çekildiği vakitte S25 256 GB 43'e kadar iner gibi.
Samsung S23'ü ikinci elde de 24-25K civarında satabilirsiniz. Bekleyip alsanız bile 20K fiyat farkı vermek zorunda kalırsınız. Hediyeler de olmaz.

Sonuç olarak donanımsal olarak fiyat farkına değecek ekstra özellikler yok. Farklı avantajları var. Günlük hayatta değecek farklar yok ama 20K verip geçmek de aşırı mantıksız değil. Hediyeleri kullanırım ya da satarım sonuçta 18K fark vermiş olurum derseniz geçebilirsiniz.

2 sene sonra tekrar takas desteği ile değiştiririm derseniz de alınabilir. S26 daha iyi donanım güncellemesi ile gelirse biraz pişman olunabilir ama yine ön sipariş ile S25 verilip S26 alınabilir.
Ayrıntılı analiz ve yorum için teşekkür ederim , ben de almama tarafına doğru geçiyorum yavaş yavaş,yine de gidip bir göreceğim ve son kararımı ondan sonra vereceğim bakalım.

S23'ün garantisi ne durumdaydı hocam kaç yıllık cihazdı. Pili kötü durumda mıydı? 5.000 TL takas desteği ile mi S23'ü 24.000 TL ye saydılar?
Garantisi Mart 2025 bitiyor dediler ,cihaz alım tarihi şubat 2023. Hatta ara sıra şarj almıyordu toz falan mı girdi yoksa sokette mi problem var diye yetkili samsung servise gittim temizlediler düzeldi, bir de type-c kablo hediye ettiler. Şarj sorunu bence yok ama ben de çok kullanmıyorum ,pili kötü durumda değildir diye tahmin ediyorum.

S23'ten S25'e geçince standart kullanımda çok fazla bir fark hissetmezsiniz. Sizin kullanımınızda işlemciden dolayı daha akıcı ve daha hızlı olmasından başka fark hissetmezsiniz gibi. İşlemci, ekran parlaklığı, ram artışı, işlemci verimli ise pil süresi artışı, HDR 10-bit LOG çekim, güncelleme desteği dışında fazla fark yok. Donanımsal olarak 20K ya değecek fark yok. Daha çok yazılımsal olarak geliştirmeler var. Kamera donanımı aynı ama işlemciye bağlı biraz fark olur.
Oyun ve kamera kullanımınız az olduğu için 20K fiyat vermek bana göre çok mantıklı değil gibi.
Elinizdeki S23'ün garantisi bitmiş ya da bitmek üzere ise pili kötü durumda ise aradaki farkı ödemek sorun değilse güncel bir Samsung cihaz kullanmak isteniyorsa ve en az 2-3 sene kullanırım deniliyorsa geçmek mantıklı olabilir.

Kamera da ana kamera değişmezse bile en azından geniş açı ve telefoto da değişiklik olsaydı fiyat farkına değer bir şey var derdik.

S26 serisinde artık donanımsal bir gelişme bekliyoruz. S26 serisi S25+ fiyatına çıkabilir. S23'e verdikleri fiyat seneye düşer. Seneye bekleseniz daha fazla fark vermek zorunda kalırsınız.

Dolarda çok fazla yükselme olmazsa S25'in fiyatının 40-45K civarına inme ihtimali var.
S24+ piyasadan çekildiği vakitte S25 256 GB 43'e kadar iner gibi.
Samsung S23'ü ikinci elde de 24-25K civarında satabilirsiniz. Bekleyip alsanız bile 20K fiyat farkı vermek zorunda kalırsınız. Hediyeler de olmaz.

Sonuç olarak donanımsal olarak fiyat farkına değecek ekstra özellikler yok. Farklı avantajları var. Günlük hayatta değecek farklar yok ama 20K verip geçmek de aşırı mantıksız değil. Hediyeleri kullanırım ya da satarım sonuçta 18K fark vermiş olurum derseniz geçebilirsiniz.

2 sene sonra tekrar takas desteği ile değiştiririm derseniz de alınabilir. S26 daha iyi donanım güncellemesi ile gelirse biraz pişman olunabilir ama yine ön sipariş ile S25 verilip S26 alınabilir.
Kardeşim çok güzel yorum yazmışsın tebrik ederim ben de bir soru sorayım. Elimde 12t var s25u geçmeyi planlıyorum kamu indirimiyle ve değişim kampanyası ile 55e falan gelecek. Telefona 17k fiyat bictiler ama ne kadar güvenilir bilmiyorum. Sence şimdi takas desteği ile mi geçmek mantıklı yoksa birkaç ay fiyatının düşmesini beklemek mi mantikli? Elimdeki telefon da şuan işimi görüyor ancak amiral gemisine geçmek istiyorum

• Beğen
Tepkiler: OKN
Kardeşim çok güzel yorum yazmışsın tebrik ederim ben de bir soru sorayım. Elimde 12t var s25u geçmeyi planlıyorum kamu indirimiyle ve değişim kampanyası ile 55e falan gelecek. Telefona 17k fiyat bictiler ama ne kadar güvenilir bilmiyorum. Sence şimdi takas desteği ile mi geçmek mantıklı yoksa birkaç ay fiyatının düşmesini beklemek mi mantikli? Elimdeki telefon da şuan işimi görüyor ancak amiral gemisine geçmek istiyorum
Kamu indirimi ile ne kadara geliyor s25 ultra, takas hariç

256si 71k 512si 77k
512de takas olmuyor zaten
12T'yi 16 bine satmak için uğraşmak istemiyorsan takas yapabilirsin. S25 Ultra 256 GB düşşe zaten oraya kadar düşer daha düşmez bence. Çünkü S23 Ultra ile arasında da 10-15 bin lira fark var. Alınabilir duruyor bence takasla beraber

• Beğen
Tepkiler: OKN
S25 vs S24 Telefoto. Yapay zeka elinden çıkmış fotoğraflar sanki S25te

1738062273296.webp
1738062305477.webp
1738062431322.webp

Ayrıntılı analiz ve yorum için teşekkür ederim , ben de almama tarafına doğru geçiyorum yavaş yavaş,yine de gidip bir göreceğim ve son kararımı ondan sonra vereceğim bakalım.
4-5 yıl cihazdan sıkılmadan kullanırım, kamera donanımı S23 ile aynı olsada benim için yeterli fazlasına gerek yok, 8 elite işlemci olması ya da en güçlü işlemciye ihtiyacım var, performans benim için tek önemli nokta, yeni nesil teknolojiyi kullanmak istiyorum, yapay zeka özellikleri benim için çok önemli S23 e belki hepsini vermezler, ekran parlaklığındaki artış çok işime yarar, S23'ün pili yetmiyor yeni olduğu için S25 her türlü daha iyi olur, biraz daha ince ve aynı boyuta yakın bir tık daha büyük ekran lazım, Samsung'un en güncel cihazını kullanmak istiyorum ve aradaki fiyat farkı benim için önemli değil diyorsanız geçilebilir.
Cihazlar işlemcisi hariç neredeyse aynı sayılır. Güçlü işlemciye ihtiyacınız var mı ona karar vermelisiniz. Ya da 12 GB ram ve güncelleme avantajı ile bu cihazı 4-5 sene kullanırım derseniz bakılabilir. Dediğiniz gibi cihazı fiziksel olarak görüp inceleyin karar vermek daha kolay olur.
Ama sizin geçişinizdeki aradaki fiyat farkı çok kötü değil işlemciden dolayı bizim ülkede de yüksek fiyattan çıkardılar. Daha sonraki dönemlerde S23 satıp sonra S25 alsanız da en kötü 15-20K fiyat farkı vermeniz gerekecek.

Snapdragon 8 Elite (Gen 4) vs Snapdragon 8 Gen 2
Buradan işlemcilerin arasındaki farka bakabilirsiniz.

S21'den S23'e geçmiş biri olarak benim kullanımıma göre tek artı tarafı batarya ömrü oldu. Kamera ve işlemci tarafında ciddi bir fark yaratmadı. Hatta 8 gen 2 yi cihaz küçük olduğu için oyun ile yoramadım bile. Ekran boyutu küçük olduğu için rander ve oyun tarafında bana göre verimli işler yapılamıyor onun için de işlemcinin aşırı güçlü olmasına gerek yok. Güç var ama o gücü rahat kullanacak büyük ekran yok. O yüzden 8 elite'in gücüne ihtiyacınız var mı?
Güç şimdi lazım olmasa bile 4-5 sene kullanmak için mantıklı olabilir.
Telefon değiştirme sıklığınıza göre karar verebilirsiniz.

Düz S23 ve S24'ten S25'e kamerası için kesinlikle ama kesinlikle geçilmez.
12 GB ram + Snapdragon 8 Elite = 4-5 sene sorunsuz kullanım

Son düzenleme:
Garantisi Mart 2025 bitiyor dediler ,cihaz alım tarihi şubat 2023. Hatta ara sıra şarj almıyordu toz falan mı girdi yoksa sokette mi problem var diye yetkili samsung servise gittim temizlediler düzeldi, bir de type-c kablo hediye ettiler. Şarj sorunu bence yok ama ben de çok kullanmıyorum ,pili kötü durumda değildir diye tahmin ediyorum.
Cihazın garantisi bitmiş ve pili kötü durumda ise değiştirmek daha mantıklı hale gelebilir diye sormuştum bunları.

Son düzenleme:
Bence bu fiyata alınabilir. S25 Ultra 256 GB ilerde 70 bin TL civarına düşebilir. 70K altına belki stok eritmek için Kasım indirimlerinde düşürebilirler. Xiaomi 12T ikinci elde 15K civarında satılabilir belki. O şekilde bile S25U 55K ya denk geliyor. 53K ya 3-4 ay belki daha fazla beklemeden almak daha mantıklı olabilir.
Burada geçmek mantıklı olabilir demiştim önceki yorumu okumadınız mı acaba? Shadow

Distribütör garantili Xiaomi 12T ikinci el fiyatları 13-18K arasında. Kolay satmak isterseniz 13-15K civarında ilana koymanız lazım çünkü cihazın YD modelleri var ucuza. Onlar bile fiyatını düşürüyor. 12T ye verdikleri 17K fiyat takas desteği ile diye düşünüyorum. Verdikleri fiyat kötü değil cihazı inceleyip 13-14K ya falan düşerler mi bilemiyorum. 256 GB size yeterli ise Ultra modelde 256 GB almak mantıklı değil ama daha ucuz olduğu sürece alınabilir.
S25 Ultra 256 GB ilerde 70K civarına düşebilir. S24 ultra 256 GB 70K ya çıktı güvenli satıcılarda 55-60K civarında fiyata düştü diye biliyorum. İlerde 10-15K arasında bir indirim S25 Ultra serisinde de olabilir. 70K ya güvenli bir yerden buldunuz diyelim 12T yi de 15K ya sattınız desek yine 55K civarında fiyat ödemek zorunda kalırsınız. Kamu indirimindeki Samsung'un verdiği fiyatlar ilerde herkesin bu fiyatta diğer pazar yerlerinde bulabileceği bir fiyat olacak gibi geldi.
S24 Ultra da olabilir belki 12T satılıp 60K ya alınabilir. 45K ya gelir o da.
YD seçeneklerini düşündünüz mü hiç?

Son düzenleme:
12T'yi 16 bine satmak için uğraşmak istemiyorsan takas yapabilirsin. S25 Ultra 256 GB düşşe zaten oraya kadar düşer daha düşmez bence. Çünkü S23 Ultra ile arasında da 10-15 bin lira fark var. Alınabilir duruyor bence takasla beraber
Hocam sarı siteden baktım benim telefona. Muadillerine 10 11k fiyat vermişler o yüzden takas makul geldi. Ancak Samsung easycep ile çalışıyormuş diye okudum bir yerden. Müşteri şikayetleri de görünce ilgili firmayla alakalı içime bir kurt düştü fikir almak istedim, teşekkür ederim

Distribütör garantili Xiaomi 12T ikinci el fiyatları 13-18K arasında. Kolay satmak isterseniz 13-15K civarında ilana koymanız lazım çünkü cihazın YD modelleri var ucuza. Onlar bile fiyatını düşürüyor. 12T ye verdikleri 17K fiyat takas desteği ile diye düşünüyorum. Verdikleri fiyat kötü değil cihazı inceleyip 13-14K ya falan düşerler mi bilemiyorum. 256 GB size yeterli ise Ultra modelde 256 GB almak mantıklı değil ama daha ucuz olduğu sürece alınabilir.
S25 Ultra 256 GB ilerde 70K civarına düşebilir. S24 ultra 256 GB 70K ya çıktı güvenli satıcılarda 55-60K civarında fiyata düştü diye biliyorum. İlerde 10-15K arasında bir indirim S25 Ultra serisinde de olabilir. 70K ya güvenli bir yerden buldunuz diyelim 12T yi de 15K ya sattınız desek yine 55K civarında fiyat ödemek zorunda kalırsınız. Kamu indirimindeki Samsung'un verdiği fiyatlar ilerde herkesin bu fiyatta diğer pazar yerlerinde bulabileceği bir fiyat olacak gibi geldi.
S24 Ultra da olabilir belki 12T satılıp 60K ya alınabilir. 45K ya gelir o da.
YD seçeneklerini düşündünüz mü hiç?
YD düşündüm ancak ana telefonum olarak almayı planladigimdan 8 ay kullanmak, sonrasında başka telefona geçmek zor olabilir. Server deseniz s24 ultrada bile gelmedi diye biliyorum ki ne kadar güvenilir o kısmına da çok vakıf değilim. Garanti deseniz o da bir problem tabi. Yd konusunda tavsiyelerinize acigim...

Sizdeki 12T'nin değeri 10-11K diyorsanız takas desteği ile 17K ya almayıp14-15K ya bile alsalar güzel fiyat.
Samsung Geri Alım Kampanyası
Easycep ile çalışıyor. İstanbul da iseniz kapıda değerlendirip fiyat veriyorlar. Detayları yukarıdaki linkten okuyabilirsiniz. 71K ödemeniz gerekiyor başta 12T ye verdikleri fiyatı beğenmezseniz onaylamayıp cihazı geri göndermelerini isteyebilirsiniz. Easycep ile ilgili satın alınan cihazlar ile ilgili kötü yorumlar var ama geri alım kampanyasında nasıllar bilmiyorum.

YD konusu nasıl detaylı olarak bilmiyorum. Fiyatından dolayı YD S23 Ultra cazip geliyor bana.

Hocam sarı siteden baktım benim telefona. Muadillerine 10 11k fiyat vermişler o yüzden takas makul geldi. Ancak Samsung easycep ile çalışıyormuş diye okudum bir yerden. Müşteri şikayetleri de görünce ilgili firmayla alakalı içime bir kurt düştü fikir almak istedim, teşekkür ederim
İstanbulda evine gelip fiyat veriyorlar, diğer türlü de fiyatı beğenmezsen geriye iade ediyorlar zaten. Bence sorun edecek bir durum yok elindeki cihaz temizse. Şikayet konusu hangi konuya bakarsan bak var, şikayetin olmasıyla değil de ne kadar olduğuna ve neyle ilgili olduğuna bakmak lazım. Yoksa insan her şeyden şikayetçi olabilir normaldir

Bu overclock meselesi en azından CPU tarafına yaramış gibi gözüküyor, her 8 elite telefondan daha yüksek puan almayı başarmış S25 Ultra

1738404074545.webp

Geri