Ayrıntılı analiz ve yorum için teşekkür ederim , ben de almama tarafına doğru geçiyorum yavaş yavaş,yine de gidip bir göreceğim ve son kararımı ondan sonra vereceğim bakalım.
4-5 yıl cihazdan sıkılmadan kullanırım, kamera donanımı S23 ile aynı olsada benim için yeterli fazlasına gerek yok, 8 elite işlemci olması ya da en güçlü işlemciye ihtiyacım var, performans benim için tek önemli nokta, yeni nesil teknolojiyi kullanmak istiyorum, yapay zeka özellikleri benim için çok önemli S23 e belki hepsini vermezler, ekran parlaklığındaki artış çok işime yarar, S23'ün pili yetmiyor yeni olduğu için S25 her türlü daha iyi olur, biraz daha ince ve aynı boyuta yakın bir tık daha büyük ekran lazım, Samsung'un en güncel cihazını kullanmak istiyorum ve aradaki fiyat farkı benim için önemli değil diyorsanız geçilebilir.
Cihazlar işlemcisi hariç neredeyse aynı sayılır. Güçlü işlemciye ihtiyacınız var mı ona karar vermelisiniz. Ya da 12 GB ram ve güncelleme avantajı ile bu cihazı 4-5 sene kullanırım derseniz bakılabilir. Dediğiniz gibi cihazı fiziksel olarak görüp inceleyin karar vermek daha kolay olur.
Ama sizin geçişinizdeki aradaki fiyat farkı çok kötü değil işlemciden dolayı bizim ülkede de yüksek fiyattan çıkardılar. Daha sonraki dönemlerde S23 satıp sonra S25 alsanız da en kötü 15-20K fiyat farkı vermeniz gerekecek.
Snapdragon 8 Elite (Gen 4) vs Snapdragon 8 Gen 2
Buradan işlemcilerin arasındaki farka bakabilirsiniz.
S21'den S23'e geçmiş biri olarak benim kullanımıma göre tek artı tarafı batarya ömrü oldu. Kamera ve işlemci tarafında ciddi bir fark yaratmadı. Hatta 8 gen 2 yi cihaz küçük olduğu için oyun ile yoramadım bile. Ekran boyutu küçük olduğu için rander ve oyun tarafında bana göre verimli işler yapılamıyor onun için de işlemcinin aşırı güçlü olmasına gerek yok. Güç var ama o gücü rahat kullanacak büyük ekran yok. O yüzden 8 elite'in gücüne ihtiyacınız var mı?
Güç şimdi lazım olmasa bile 4-5 sene kullanmak için mantıklı olabilir.
Telefon değiştirme sıklığınıza göre karar verebilirsiniz.
Düz S23 ve S24'ten S25'e kamerası için kesinlikle ama kesinlikle geçilmez.
12 GB ram + Snapdragon 8 Elite = 4-5 sene sorunsuz kullanım