Reklam Bannerı

Snapdragon işlemciler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Muhsin93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Muhsin93

Keşifçi
Sanırım son zamanlarda biraz uzak kalmamdan ötürü de olabilir ama geçmiş yıllardaki gibi bir kategorik mobil işlemci gruplamasi yok Qualcomm un.
Vakti zamanında hatırlarım. Snapdragon 600 lü seride işlemcileri vardı SD un. Orta seviye ama yeterince iyi işlemcilerdi(Sd660 gibi).
400 lü seride işlemciler de az da olsa çeşidi, yine de giriş alt seviye telefonlarda boy gösterirdi(Sd450 gibi).
Hatta orta üst düzey işlemci olarak 600 lü serilerle birlikte 700 lü seri de vardı(Sd710 gibi).
En üst düzey işlemci serisi de tabi ki 800 lü seri idi. Meşhur Sd 810,835,845 ler gibi...
Şimdi tam bilemiyorum ama bi 7 gen bir de 8 gen işlemciler var. Ne kadar dolduruyorlar boşluğu tartışılır.
Belki de Mediatek işlemci atağı buna yol açmıştır ama sanki yenilgiyi kabul etmek biraz bu Qualcomm un...
Bu konu elbette ilk olarak işlemci üstadı Murat Burç un forumunda sorulmalıydi kanımca 😅
İşlemci üstadı demek büyük haksızlık olur. Tüm yönleriyle cep telefonu, tablet üstadı desek bi nebze hakkı teslim etmek olacaktır.
Forumdaki birçok arkadaşin ilgisi ve bilgi düzeyi de dikkat çekici...
Ama mobil işlemciler ile ilgili güncel bir kategorilendirme gerekli diye de düşünüyorum açıkçası...

Snapdragon işlemciler isimlendirme olarak geri kalmış olabilir de performans verimlilik güç olarak gayet iyi durumdalar şu an. Bir ara isimlendirmede yenilik yaptılar 6 gen 1 7 gen 1 8 gen 1 olarak. Şimdi de 8 Elite diyorlar en üst seriye, 6 serisi işlemcileri pek görmüyoruz ama 7 gen 3 8s gen 3 popüler bayağı. Sanırım alt segmentte yerini mediateke bıraktı senin dediğin gibi, 695'ten sonra işlemci çıkarmadı düşük segmente benim bildiğim. G99 her yerde var

Geri