Reklam Bannerı

ThinkPad E16 Gen 1 (AMD)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Keymey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Keymey

Usta Yardımcı
Yönetici
Cihazı çalışan bir arkadaşa aldık çoğunlukla tasarımı için. Hem ThinkPad çalışan çevrede çok popüler hem de kendi fiyatında tasarım ve özellik dengesi olarak iyi bir denge kurulmuş. 7730u yeterli bir işlemci, bu fiyat bandında çok iyi denemez fakat pil süresi açısından gayet verimli. Eksik olan bir durum hala ramların DDR4 olması ve 3200mhz olmaları, ofis kullanımı için çok etkilemeyecektir ama DDR5 2025te şart gibi artık. 16 GB ram ile ve 512 GB hafıza ile geliyor. Dolby Atmos orta düzeyde hoparlörleri var. Kamera tarafını çok beğendim, 1080p fakat görüntüsü gayet iyi ve akıcı duruyor. Güvenlik tarafında hem IR yüz tarama hem de parmak izi var. Kamera privacy shutter ile kapatılabiliyor. Pil süresi resmi veri olarak yarım parlaklıkta 19 saat video oynatır şekilde geçmiş, ben kullanırken full parlaklık klavye ışığı açık ve kurulum yaparken yaklaşık 8 saat pil süresi verdi. Batarya kapasitesi 57wh adaptörü 65w type-c fakat duvar adaptörü değil. Ürünün en beğenmediğim tarafı fhd+ ekranı oldu. %45 NTSC ekran OLED'den sonra rahatsız ediyor bakarken. Renkler iyi değildi biraz ayar yaparak canlı yaptım. 16:10 geniş ekran bir şeyler yazmak ve okumak için birebir. Tasarım tarafında cihaz tamamen alüminyum ve elinize aldığınızda buz gibi bir hissiyatı var. 1.8kg yerine biraz daha hafif olmasını beklerdim, benim ekran kartı olan laptop yaklaşık 2 kg iken. Klavye ışığı var klavye hissiyatı aşırı yumuşak beğendim yazarken tuşların hissi yok gibi ve sessiz. Touchpad kaliteli ve tuşları var ayrıca, onlar da gayet kullanışlı. Klavyede birçok tuşun üstünde ışık var, sessiz tuşunu f4 fonksiyon tuşu arama yanıtlama tuşu gibi tuşlarda bile. Klavyeye özenilmiş yani bu laptopta bir şeyler yazılmak için kullanılacağı belli. Wifi 6 ve BT 5.1 var. Sonuç kısmına gelirsek belirli ihtiyaçları karşılasa bile ben olsam bu bilgisayarı sırf ekranı yüzünden almazdım sanırım. Fiyat olarak 23-24 bin bandında alındı.

1742484382476.webp

Geri