Reklam Bannerı

Video Odaklı Telefon Tavsiye / Bütçe: 60K

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ahmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim 60 bin bütçem olsa 27'ye S24FE 33'e Fujifilm X-M5 alırdım büyük ihtimal. Telefonlar DSLR kamera kadar iyi çekemiyor. Gimbal ile birlikte kullanılır.
Hocam ilk planımız buydu, s24fe yanına ya fujifilm xm5, ya Sony zv e10 ya da osmo pocket 3 almaktı. Ancak bir yandan normal işte çalıştığı için video çekim sonrası edit, yükleme vs işlerini telefondan yapıyor eşim. Kameraya geçmek işleri büyütmek bilgisayar kullanamaya başlamak olacaktı, artık ileride kanal büyür işi bırakıp tamamen youtube a yönelirse bu senaryoya geçebiliriz

• Beğen
Tepkiler: OKN
Hocam ilk planımız buydu, s24fe yanına ya fujifilm xm5, ya Sony zv e10 ya da osmo pocket 3 almaktı. Ancak bir yandan normal işte çalıştığı için video çekim sonrası edit, yükleme vs işlerini telefondan yapıyor eşim. Kameraya geçmek işleri büyütmek bilgisayar kullanamaya başlamak olacaktı, artık ileride kanal büyür işi bırakıp tamamen youtube a yönelirse bu senaryoya geçebiliriz
Mantıklı düşünmüşsünüz

Önerileriniz için teşekkür ederim. Vivo x200 pro ve s24 ultra ikilisinden birini seçip alacağız. Kendim s23 kullanıcısı olarak samsung bildiğim güvendiğim bir marka konumunda ancak vivo tamamen soru işareti. Her ne kadar izlediğim çoğu inceleme/karşılaştırma videolarında vivo samsunga göre biraz daha iyi görünse de sanki vivo alırsam pişman olacakmışım gibi hissediyorum. Aslında gönlüm vivodan yana ama aklım samsung diyor. Derler ya en kısa yol bildiğin yoldur, onun gibi. Ama hala net karar veremedik. S25 Ultranın çıkmasını bekliyoruz manasız şekilde :) Bütçe olsa hiç uğraşmam s25 ultra çıktığı gibi alırdım muhtemelen.
Hocam ben aldıktan sonra 1 2 sene içinde satarım diyorsanız 24 ultra almak daha mantıklı ama ben kullanırım 5 6 sene diyorsanız x200 pro olabilir

Teşekkürler herkese. Vivo x200 pro siparişini geçtik. Gelsin, bir süre kullanalım, sonrasında düşüncelerimizi yine paylaşıyor olurum.

Teşekkürler herkese. Vivo x200 pro siparişini geçtik. Gelsin, bir süre kullanalım, sonrasında düşüncelerimizi yine paylaşıyor olurum.
Fotoğraf olarak evet ama video odaklı yazdığın için benim gördüğüm kadarıyla s24 ultradan iyi değil. Onun dışında daha iyi gözüküyor beyaz dengesinde falan samsung bazen saçmalıyor, telefoto lenste ufak bi ışık düşükse çok gren oluyor vivoda gren görmedim.

Telefon eline ulaştıysa kullanıcı yorumu gelir mi
Gelir hocam :) Şimdilik fotoğraf kalitesinden bahsedebilirim. Kıyasladığım telefonlar iphone 15 plus ve s23. Ekranda gördüğüm düz hali ve çektikten sonra yakınlaştırıp detaylara baktığımda vivo x200 pro her iki telefonun da çok ötesinde.
20x zoom ile çekim yaptığımda da sanki zoom yapmadan çekmişim gibi kaliteli fotoğraf çekiyor. Renkler, detaylar vs çok hoş görünüyor.
Ancak ön kamera için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Ön kamera fotoğraf kalitesi konusunda muhtemelen daha iyi telefonlar vardır.

Ancak bizim için video çekim kalitesi herşeyden öncelikli fakat bunu henüz deneyimlemedik.

Dış hoparlör ses kalitesi hem s23 ün hem iphone 15 plus ın daha iyi. Sesler daha berrak ve net geliyor diğer 2 telefonda. Vivodaki hoparlör yerleşiminden kaynaklı da olabilir bu durum. 3 hoparlör var ve biri telefonun üstünde, biri altında ve biri ahizede. Ses fazla dağılıyor gibi.

Telefon genel olarak çok akıcı ama bu seviyede hangi telefonu alsak aynı olur zaten.

Zaman içinde sorularınıza göre de dönüş yapabilirim elimden geldiğince.

Geri