Herkese selam!
Yaklaşık üç yıldır Xiaomi 11 Lite 5G NE kullanıyorum ve artık batarya ömrü ciddi şekilde azaldı. Bu yüzden daha kaliteli, uzun ömürlü bir cihaza geçmek istiyorum. Yeni bir telefon alırken bazı önceliklerim var ve sizden tavsiye almak istiyorum.
Batarya Ömrü: En önemli kriterim. Şu anki telefonumun bataryası beni oldukça zorlamaya başladı, bu yüzden uzun süre dayanan bir batarya istiyorum.
Performans & İşlemci: Exynos işlemci kullanmak istemiyorum. Daha verimli ve güçlü bir işlemci benim için önemli.
Ekran & Boyut: Aşırı büyük telefonları sevmiyorum. Galaxy S23’ün boyutu hoşuma gidiyor, ama alternatiflere de açığım. Ultra modellerin fiyatlarıyla kıyaslayınca değip değmeyeceğini düşünüyorum.
İkinci El & Server Kayıtlı Telefonlar: Benim için problem değil. Hatta fiyat avantajı sağlayabileceğim için mantıklı olabilir.
Apple mı Android mi? MacBook kullanıyorum, dolayısıyla iPhone almak avantajlı olabilir ama fiyatlar oldukça yüksek. Eğer iPhone alırsam en uygun seçenek iPhone 13 veya biraz daha zorlayıp 13 Pro gibi görünüyor. Ancak 50K civarında 13 Pro almak mı yoksa daha yeni bir Android’e yönelmek mi mantıklı, emin olamıyorum.
Alternatifler:
Bu kriterlere göre sizce en mantıklı seçim ne olur? Hem fiyat-performans açısından hem de uzun ömürlü kullanım açısından önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim!
Not: ChatGPT çok büyük nimet
Yaklaşık üç yıldır Xiaomi 11 Lite 5G NE kullanıyorum ve artık batarya ömrü ciddi şekilde azaldı. Bu yüzden daha kaliteli, uzun ömürlü bir cihaza geçmek istiyorum. Yeni bir telefon alırken bazı önceliklerim var ve sizden tavsiye almak istiyorum.
Beklentilerim ve Tercihlerim:

- iPhone 13 / 13 Pro ya da kıy paraya 15 16 Pro'ya çık
- Galaxy S23 / S25 (Server kayıtlısı genelde bulunmuyor)
- Başka önerileriniz varsa açığım!
Bu kriterlere göre sizce en mantıklı seçim ne olur? Hem fiyat-performans açısından hem de uzun ömürlü kullanım açısından önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim!

Not: ChatGPT çok büyük nimet