Reklam Bannerı

Tüm Zamanların En İyi Oyunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Keymey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gow 2018 ve Zelda totk o kadar oyun oynamama ama bu 2 oyunu bitirene kadar oynadım totk da yaklaşık 100 saat gömdüm efsane bir deneyimdi

Mortal kombat 9:bana göre zamanının en iyi dövüş oyunuydu undertale:zamanının en iyi oyunlarından biriydi
2 boyutlu oyun sarıyor mu ya gerçekten o kadar. Indie olması ve seçimlerimizin olayları etkilemesi iyiydi ama çok basit geliyor bana Undertale. Dost Kayaoğlu'nun da en beğendiği oyunmuş.

"Undertale'in hikâyesini ve seçimlere etkisini övüyorlar ama oyun bana fazla basit geldi. Oyun dediğin sadece anlatım değil, oynanış olarak da tatmin edici olmalı. Eğer herkes seçimlerin önemli olduğu oyunları en iyi oyun ilan edecekse, Telltale oyunları da tarihin en iyi oyunları arasında olmalı. Ama kimse kalkıp 'The Walking Dead, en iyi oyun' demiyor. Çünkü sadece hikâye yetmez, oynanış da önemli. Dost Kayaoğlu’nun favorisi olabilir, ama bu benim için bir ölçüt değil

2D oyunların sardığı tamamen kişisel zevk meselesi. Eğer senin için görsellik, mekanikler veya oynanış açısından basit geliyorsa, bu tamamen haklı bir his. Ama Undertale gibi oyunların olayı grafik veya kompleks oynanış değil; hikâye anlatımı, oyuncunun seçimlerine verdiği tepkiler ve karakter etkileşimleri. Eğer bunlar seni sarmıyorsa, bu oyunun sana hitap etmediği anlamına gelir, bunda yanlış bir şey yok.

Dost Kayaoğlu’nun en beğendiği oyun olmasına gelirsek, o kendi zevkine göre değerlendirmiş. İnsanlar farklı şeylerden keyif alır, herkesin oyunlardan beklentisi farklıdır. "Onun için harika olabilir ama benim için aynı etkiyi yaratmadı" gibi bir cevap verebilirsin. Oyunları herkes aynı şekilde deneyimlemez sonuçta
.
Bu mesaj niye silinmiş güzel bir değerlendirme

Age of Strategy, strateji kavramını mobil platformda sabır ve hesaplama temeli üzerine inşa eden nadir yapımlardan biridir. Oyun, hızlı tempolu ve refleks gerektiren modern mobil oyun anlayışının aksine, oyuncuyu durup düşünmeye zorlayan bir sistem sunar. Her hamle bilinçli yapılmalı, her ilerleme planlanmalı ve her risk hesaplanmalıdır. Bu yönüyle oyun, anlık heyecandan çok zihinsel tatmin üretir.

Oyunun yapısı sıra tabanlıdır ve bu sistem, oyuncuya zaman baskısı olmadan karar verme imkânı tanır. Ancak zaman baskısının olmaması, kararların önemsiz olduğu anlamına gelmez. Aksine, yapılan her hamle zincirleme sonuçlar doğurabilir. Yanlış konumlandırılmış bir birlik, savunma hattının çökmesine yol açabilir; gereğinden erken başlatılan bir saldırı ekonomik dengeleri bozabilir. Bu nedenle oyun, sabırlı oyuncular için ödüllendirici bir deneyim sunarken, plansız ilerleyenler için zorlayıcı olabilir.

Age of Strategy’nin en dikkat çekici özelliklerinden biri ölçek duygusudur. Küçük bir haritada birkaç birlikle başlayan mücadele, zamanla geniş çaplı bir savaşa dönüşebilir. Yeni şehirler ele geçirildikçe gelir artar, gelir arttıkça ordu büyür ve savaş alanı daha karmaşık hale gelir. Bu büyüme süreci doğal ve organik ilerler; oyuncu kendi stratejik tercihleriyle savaşın boyutunu belirler.

Oyunda askeri çeşitlilik yalnızca sayıdan ibaret değildir; roller ve işlevler belirgindir. Ön safta dayanıklı birlikler, arka planda menzilli destek unsurları ve kritik anlarda kullanılabilecek özel birimler bulunur. Bazı karakterler çevresindeki askerlere güçlendirme sağlayan aura etkilerine sahiptir. Bu durum, ordu dizilimini basit bir toplama işlemi olmaktan çıkarır ve taktiksel kombinasyonlara dönüştürür. Birliklerin birbiriyle olan etkileşimi, oyuncunun stratejik yaratıcılığını ön plana çıkarır.

Harita tasarımı da oyunun düşünsel yapısını destekler. Açık arazide hızlı ilerleyen birlikler avantajlı olabilirken, savunma odaklı bir strateji dar geçitlerde daha etkili olur. Coğrafi unsurlar yalnızca görsel çeşitlilik sağlamaz; doğrudan savaşın sonucuna etki eder. Bu nedenle oyuncu yalnızca rakibin ordusunu değil, savaş alanının kendisini de hesaba katmalıdır.

Oyunun bir diğer güçlü yönü uzun vadeli öğrenme sürecidir. İlk maçlarda basit görünen sistemler, zamanla daha karmaşık hale gelir. Anti mekanikleri, savunma bonusları, hareket puanları ve üretim dengesi gibi unsurlar deneyim kazandıkça daha bilinçli kullanılmaya başlanır. Bu öğrenme eğrisi, oyuncunun gelişimini somut şekilde hissetmesini sağlar.

Çok oyunculu mod ise stratejik derinliği daha ileri taşır. İnsan rakipler öngörülemezdir ve kalıplaşmış hamleleri cezalandırabilir. Bu durum oyunu yalnızca mekanik bir hesaplama sürecinden çıkarır; psikolojik bir mücadeleye dönüştürür. Rakibin niyetini tahmin etmek, bazen asker üretmekten daha kritik hale gelir.

Sonuç olarak Age of Strategy, sade görsellerinin ardında ciddi bir zihinsel meydan okuma sunar. Oyunun değeri grafiksel gösterişte değil, sistemsel dengede ve taktiksel çeşitlilikte yatar. Stratejiyi bir düşünme pratiği olarak gören oyuncular için uzun süreli ve doyurucu bir deneyim sağlar. Mobil ortamda derinlik arayanlar için güçlü bir alternatif olmaya devam etmektedir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260310_225704_Dual App.webp
    Screenshot_20260310_225704_Dual App.webp
    164 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_20260307_093046_Age of Strategy.webp
    Screenshot_20260307_093046_Age of Strategy.webp
    514.4 KB · Görüntüleme: 6
Geri