Merhabalar. 2012 yılından beri sırayla S4, ve S8 model Samsung telefonları kullandım. Yaklaşık 4 yıldır da S20 FE yi kullanıyorum. Telefon piyasasından biraz uzaktım. Daha küçük ekranlı S24 modeliyle değiştirmek istiyordum ancak araştırınca S24'ün fiyatına göre özellikler bakımından (batarya, şarj hızı, ram, hafıza vs.) diğer markaların ana modellerinden geride kaldığını gördüm. Ekosistem ürünlerini çok kullandığım Xiaomi markasının küçük ekranlı 14 modeline baktım. Özellikler bakımından epey iyi (tabi fiyat farkı da mevcut) ancak firmanın garip bir distribütör satış ağı olmasıyla birlikte telefon piyasada neredeyse yok. Ben de istemesem de büyük ekran S24+ ve 14T Pro modellerini araştırmaya başladım. Benzer depolama seçeneği olan versiyonları fiyat olarak yakın. Donanım olarak 14T Pro biraz önde gibi ve 120W şarj çok cezbedici ancak telefon arayüzleri konusunda farklı yorumlar okuyorum. Hyper OS sanırım stabilite ve kendi kendine uygulama yüklemesi, reklam çıkması gibi sebeplerden eleştiriliyor. Uzun süre Samsung kullanıp Xiaomi'ye geçenler deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim.