Reklam Bannerı

One UI vs Hyper OS

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan orcuno
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

orcuno

Yeni Başlayan
Merhabalar. 2012 yılından beri sırayla S4, ve S8 model Samsung telefonları kullandım. Yaklaşık 4 yıldır da S20 FE yi kullanıyorum. Telefon piyasasından biraz uzaktım. Daha küçük ekranlı S24 modeliyle değiştirmek istiyordum ancak araştırınca S24'ün fiyatına göre özellikler bakımından (batarya, şarj hızı, ram, hafıza vs.) diğer markaların ana modellerinden geride kaldığını gördüm. Ekosistem ürünlerini çok kullandığım Xiaomi markasının küçük ekranlı 14 modeline baktım. Özellikler bakımından epey iyi (tabi fiyat farkı da mevcut) ancak firmanın garip bir distribütör satış ağı olmasıyla birlikte telefon piyasada neredeyse yok. Ben de istemesem de büyük ekran S24+ ve 14T Pro modellerini araştırmaya başladım. Benzer depolama seçeneği olan versiyonları fiyat olarak yakın. Donanım olarak 14T Pro biraz önde gibi ve 120W şarj çok cezbedici ancak telefon arayüzleri konusunda farklı yorumlar okuyorum. Hyper OS sanırım stabilite ve kendi kendine uygulama yüklemesi, reklam çıkması gibi sebeplerden eleştiriliyor. Uzun süre Samsung kullanıp Xiaomi'ye geçenler deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim.

10 sene samsung telefon kullandım daha sonrasında poco x3 proya geçtim hala daha memnun değilim işletim sisteminden 3-4 seneyi buldu kullanım sürem. Ne menüye ne bildirimlere ne arayüzü hiç alışamadım. Aynı fiyatta düzgün samsung olmadığı için aldığım zaman pişman değilim fakat bence kaliteli değil xiaomi arayüzü. 14T Pro her yönden çok güzel cihaz alsan niye aldın demem asla, ama ben s24+ alırdım. O kendi kendine uygulama yükleme vs sanmıyorum 14t proda olsun, stabilitede de sorun yaşamazsın fakat samsungden geçince iyi hissettirmiyor bişeyler.

Uzun süredir samsung kullaniyordum en sonlarsa s7, s10e kullandım. Artık yeni bir telefon alacağında hem küçük hemde amiral gemisi olarak xiaomi 14 aldim. S23 veya s24 yerine sen gibi düşünerek. Kesinlikle alışamadım. Tuhaf bir arayuz karışık, çin işi birşey bana göre. Geri s24 plusa geçiş yaptim. Benden bir önceki arkadaşta 2 yıl kullanmis becerememis, bence bulasma.

Bu arada xiaomi 14 6.3 ekrani olmasina rağmen bayağı kalın, s24 olus daha cepte veya elde zarif duruyor bilgin olsun. Yillardir küçük telefondan 6.7 ye geçtim ama memnun kaldim, video vs izleminde daha iyi

bence yeni hyper os iyi. Xiaomi telefonlar hızlı şarj ve uzun pil ömrü ile avantajlı. Uzun bir süre Mi10T kullandım hala çok iyi çalışıyor. Xİaomi 14 te çok iyi telefon bence ama çin olduğu için güvenlik kaygıların varsa sorun olabilir. günlük kullanım için çok çok yeter. samsung knox ile güvenlik sağladığı için telefon yazılımına girmek daha zor ama donanım olarak xiaomiler çok üstün. bende s22 ultra var çok memnunum küçük bir telefon alsam kesinlikle xiaomi 14 alırdım. Fiyat konusu malesef artık sosyolojik bir tarafıda var ve gereksiz pahalı.

bence yeni hyper os iyi. Xiaomi telefonlar hızlı şarj ve uzun pil ömrü ile avantajlı. Uzun bir süre Mi10T kullandım hala çok iyi çalışıyor. Xİaomi 14 te çok iyi telefon bence ama çin olduğu için güvenlik kaygıların varsa sorun olabilir. günlük kullanım için çok çok yeter. samsung knox ile güvenlik sağladığı için telefon yazılımına girmek daha zor ama donanım olarak xiaomiler çok üstün. bende s22 ultra var çok memnunum küçük bir telefon alsam kesinlikle xiaomi 14 alırdım. Fiyat konusu malesef artık sosyolojik bir tarafıda var ve gereksiz pahalı.
HyperOS daha iyi demişsin ama neden daha iyi olduğunu açıklamamışsın. Konu yazılım ile alakalı

Daha iyi nerde yazıyor,"yeni hyperos iyi" yi yanlış anlamış olabilir misin?yoksa ben mi yanlış anladim
Hocam iyi diyorsun ya onu açıklaman lazım sürekli donanımdan bahsetmişsin, eleştiri vs yok açıkla konuyu aç diyorum nereleri beğendiğini anlat diyorum. Donanımdan bahsetmişsin çünkü.

Eski a54um hala 40ın altına düşünce mızıldaya mızıldaya zorla çalışıyor,arayuzü görsen bu nasıl 120hz dersin zaten 90hz gibi. Redmi note 10 pro'dan güncelleme hariç açık ara önde olduğu, şaşırttığı bir konum yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
hyperOS kullanmadım ancak oneuı çok hantal bir arayüz olduğunu söyleyebilirim en azından benim kullandığım cihazlarda böyle deneyimledim.
Hyper os 2 de hantal 1 daha hızlı ama genel çerçevede oneuı candır reklam dolu gerekli işlemlerle rom ile hyper os u tam verimle kullanabilirsiniz ama

HyperOS daha iyi demişsin ama neden daha iyi olduğunu açıklamamışsın. Konu yazılım ile alakalı
konuda kıyasa girmedim, Hyper OS iyi dedim. Bana göre Color OS da şuanda gayet iyi belli bir sıralamaya girmek bence gereksiz artık. Burada önemli olan şu androidin amiral gemisi işlemcilerini önceden yazılım çok sınırlıyordu ama şuanda yeni işletim sistemleri ios ayarında işler ortaya koymaya başladı stabilite ve akıcılık açısından. Donanımdan bahsetmemin nedeni de yazılım ne kadar iyi olursa olsun işlemci kötüyse yazılım istediği kadar iyi olsun kapasite belli sonuçta. Mesela dediğim Mi10T de SD865 var canavar gibi işlemci bu nedenle hala iyi çalışıyor. Şahsi düşüncem en iyi yazılım harmony os, ios,hyper os, şeklinde olur. Hyper OS en beğendiğim şey ekran içinde pencere açma işini stabil ve akıcı yapıyor. Ben o özelliği çok kullanırdım oneiu da çok stabil değil takılıyor ve baze kendi kendine kapanıyor ki benim cihaz da s22U. Yeni cihaz alacak olsam küçük ve hızlı olduğu için xiaomi 15 olurdu.

Üst segmentte Xiaomide çok büyük hatalar,buglara rastlamadım ama yine de alması gereken yol uzun.
Valla şuan reklam gibi rezillikler artıyor mesela benim alarmım çalıyor sonra kapatınca bana müzik öneriyor ve her taraf reklam dolu dosyalara giriyorum reklam dolu sanki cihaza virüs girmiş gibi rezil bı strateji yapıyorlar yazılıma müdahale edip kullanıyorum ama gene de rezilleşiyor özellikle global rom cihazlar gereksiz dolu

5 yıllık redmi note 8 pro kullanıcısıyım. Bu cihazda hyper os yok. Xiaominin eski işletim sistemi miui var hâlâ. Hem cihazın hem de arayüz işletim sisteminin eski olmasına rağmen cihazım stabil. En azından benim işimi görüyor diyeyim. Nadir yaşansa da kendi kendine hiç uygulama yüklemedi desem yalan olur. Reklam çıkma olayı da birkaç sistem uygulamasında var. Dosya uygulamasında resim olarak, müzik uygulamasında ise daha kötüsü, videolu olarak reklamlar çıktığına şahit oldum. Bu yüzden xiaomi kullanıcılarının sistem uygulamalarının yerine üçüncü parti uygulamalar kullandıkları görülebilir. Bazen de bu reklamlara tamamen alıştığımızdan dikkatimizi bile çekmez. Reklamlar sistem uygulamalarının ekserisinde görülmüyor, ki bu uygulamaların da çoğu insanların işine bile yaramıyor zaten. Diğer markalardan xiaomiye geçenlerin bu konuyu takıntı yapması anlaşılabilir. Ve kesinlikle bir xiaomi fanboyu olarak bunun berbat bir durum olduğunu kabul ediyorum. Marka zaten bildiğiniz gibi yazılımdan ziyade şarj, işlemci, batarya gibi teknik özelliklerle ön plana çıkmaya çalışıyor. Farklı segmentteki xiaomi cihazlar arasında bu reklam konusunda bir fark var mı ya da yeni hyper os sürümü bu sorunları çözecek mi bilgim yok.

Son düzenleme:
Hyperos 2.0 a geçtim bugün android 15 ile,animasyonlar kelimenin tam anlamı ile yağ gibi olmuş çok sevdim valla ve animasyon hızlarını kistim bile bu şekilde guzel

Geri