Reklam Bannerı

17.000 ve altı telefon önerisi

orjnal adaptör kullanıyoruz.

s21 fe için adaptör olarak şunu düşünüyorum https://www.hepsiburada.com/samsung...fast-sarj-adaptoru-25w-beyaz-pm-HBC00002VGOF3

a55 le kamera testi karşılaştırmasını izledim, s21 fe daha iyi gibi geldi.
dediğim gibi a55e içim ısınmadı,
eğer kendime alacak olsam 15k fiyat bandında şuan noting phone 1 olabilirdi, fiyat uygunluğu ve verdiği özellikleri düşününce.
A101 - Samsung Hızlı Şarj Adaptörü 25 W

Sanırım örnek olması açısından yazılmış ancak yine de resmi yerler daha iyi olur diyelim. Amazon, Hepsiburada, Trendyol da ara sıra 400 TL ve altına satıyor orijinal Samsung adaptörünü. Kamera testi konusunda da canlı örnekler daha iyi olur aslında şayet internete yüklenen videoların gerçek olması bile o fotoğrafların birçok aşamadan geçmesinden ötürü tam sonucu göstermeyebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: OKN
Hızlı şarjı olmasa ben mümkün değil almazdım, telefonu çok kullandığım için. gt2 yi, 2024 şubat ayı 12/256 yı 15k ya aldım.

günlük kullanım için s21 fe nin problem olacağını düşünmüyorum, baya araştırdım, ama emin olamadığım için konuyu açtım.
Konu açılması iyidir elbette. Akıl akıldan üstündür neticede, belki de akla gelmeyen ve farklı, iyi olan cihaz(lar) da vardır lakin piyasaya bakınca da seçenekler bunları gösteriyor. Örneğin yazılmayan Magic 7 Lite modeli özellikle batarya performansı ve ekranıyla tasarımı için yapılmış bir cihaz, işlemcisi çok daha geride bir model şayet Magic serisi için de garip bir adım bu model. Kamerası kötü görünmese de işlemcinin katkısı ve ön kamera video kayıt seçeneği de cabası.

Konu açılması iyidir elbette. Akıl akıldan üstündür neticede, belki de akla gelmeyen ve farklı, iyi olan cihaz(lar) da vardır lakin piyasaya bakınca da seçenekler bunları gösteriyor. Örneğin yazılmayan Magic 7 Lite modeli özellikle batarya performansı ve ekranıyla tasarımı için yapılmış bir cihaz, işlemcisi çok daha geride bir model şayet Magic serisi için de garip bir adım bu model. Kamerası kötü görünmese de işlemcinin katkısı ve ön kamera video kayıt seçeneği de cabası.
P20 Lite dan sonra, lite serisi telefon almam :D
S serisini bu fiyata bulduğumdan dolayı, S21 Fe çok aklıma yattı.
Fakat kendimde 888 işlemci kullandığımdam batarya normal kullanımda da günü çıkarır mı, konusu kafamı kurcaladı.
ya da 25w adaptör ile cihaz ne kadar sürede şarj olur.
S21 Fe eskimiş cihaz diyoruz, GT2 de eskimiş cihaz ve çok memnunum, coloros aşırı ram tüketiyor iyiki 12 gbli versiyonunu almışım, 8liyi alsam pişman olabilirdim.

ve ek olarak bütce max 17k, hatta düşebiliyorsak düşelim :D

Fakat kendimde 888 işlemci kullandığımdam batarya normal kullanımda da günü çıkarır mı, konusu kafamı kurcaladı.
S21 Fe eskimiş cihaz diyoruz, GT2 de eskimiş cihaz ve çok memnunum, coloros aşırı ram tüketiyor iyiki 12 gbli versiyonunu almışım, 8liyi alsam pişman olabilirdim.

P20 Lite kadar kötü olmaz elbet ancak alınır yapmaz yine de. %20-100 arası şarj edilirse yaklaşık 55 dakika veya 1 saatte şarj olur. Eskime konusu da her zaman yazıldığı gibi; Android'ler için sorun değil şayet sorun olması için düşük seri veya 8-9 yılın üstünde kullanılmış cihaz olması gerekir, özellikle de amiral segment cihazsa. En azından 45 W hızlı şarj olsaydı; bu fiyata ''S'' serisi cihaz bulmak daha iyi olurdu. ColorOS'un o kadar bellek tüketmesi de ilginç. Fazla bir özelliği yok aslında ancak temelden tüketimi fazla sanırım.

P20 Lite kadar kötü olmaz elbet ancak alınır yapmaz yine de. %20-100 arası şarj edilirse yaklaşık 55 dakika veya 1 saatte şarj olur. Eskime konusu da her zaman yazıldığı gibi; Android'ler için sorun değil şayet sorun olması için düşük seri veya 8-9 yılın üstünde kullanılmış cihaz olması gerekir, özellikle de amiral segment cihazsa. En azından 45 W hızlı şarj olsaydı; bu fiyata ''S'' serisi cihaz bulmak daha iyi olurdu. ColorOS'un o kadar bellek tüketmesi de ilginç. Fazla bir özelliği yok aslında ancak temelden tüketimi fazla sanırım.
oyun oynamak veya ağır işlemler için alacak olsam, kesinlikle almazdım aldırmazdım.
fakat gündelik kullanım ve başka bundan iyi kamera sağlayan bu fiyatta bir cihaz göremedim.
ve işlemcide sağlam.

honor 200e bakıyom ufs 2.1,2 öyle birşey işlemci antutu 700k, bir cihazın ömrünü işlemci belirliyorsa, 19k verilmez 4k30fps de eksi.
a serisine exynostan ve içeriğinden dolayı o fiyata alınmaz diyorum
noting phone 1 var bi alınırsa , ama onuda tasarımdan eledik, herkese gitmiyor. ben sevdim tabide işte :D

güncellemesi bitecekse kullandığım gt2 ninde a15te bitecek. ama hala pişman değilim ve iyi fiyata aldığımı düşünüyorum.
ben herşeyi yapayım oyunda oynayayım fotoda çekeyim şarjda hızlı olsun istiyorum ve ona göre cihaz seçtim.

şimdiki kriter gündelik kullanım ve en iyi kamera, arayüz yani cihaz hızı. gündelik kullanım olduğundan batarya tölere edilebilir bir yere kadar.
tabi bir eksisi 128GB ona da yapacak birşey yok :( s21fenin verdiği kamerayı hiçbiri vermiyor.

oyun oynamak veya ağır işlemler için alacak olsam, kesinlikle almazdım aldırmazdım.
fakat gündelik kullanım ve başka bundan iyi kamera sağlayan bu fiyatta bir cihaz göremedim.
ve işlemcide sağlam.

honor 200e bakıyom ufs 2.1,2 öyle birşey işlemci antutu 700k, bir cihazın ömrünü işlemci belirliyorsa, 19k verilmez 4k30fps de eksi.
noting phone 1 var bi alınırsa , ama onuda tasarımdan eledik, herkese gitmiyor. ben sevdim tabide işte :D

güncellemesi bitecekse kullandığım gt2 ninde a15te bitecek. ama hala pişman değilim ve iyi fiyata aldığımı düşünüyorum.
ben herşeyi yapayım oyunda oynayayım fotoda çekeyim şarjda hızlı olsun istiyorum ve ona göre cihaz seçtim.

şimdiki kriter gündelik kullanım ve en iyi kamera, arayüz yani cihaz hızı. gündelik kullanım olduğundan batarya tölere edilebilir bir yere kadar.
tabi bir eksisi 128GB ona da yapacak birşey yok :( s21fenin verdiği kamerayı hiçbiri vermiyor.
Ağır işler için de fan öneriliyordu her yerde, fanı fazla olan cihazlardan GT 2 de!. Honor 200 modelinde de 8/256 için UFS 2.2, 12/512 için UFS 3.1 olduğu yazılmış birkaç yerde ve bu da doğrudur sonuçlara bakılırsa. Yoğun bir kullanım varsa veya dosya yazma işleriyle fazla uğraşılıyorsa bir nebze negatif etki yaşatabilir ancak fazla fark edeceğini sanmıyorum, o işlemci bir şekilde örter o açığı. 4k 30 FPS kısmı da doğru, bu bütçede 4k 60 FPS'i görünce alınmak istenmiyor. 12 GB belleğiyle de güncelleme ömrü bitse dahi GT 2 uzun süreler memnun etmeye değer, güncelleme işini de düzgün yaparsa. 128 GB de ideal aslında, 256 GB söz konusu olursa Samsung tarafı 20k'lere kadar çıkar bir anlamda. S21 FE'nin kamerasından ziyade video performansı kendine çekmiş, A55 de yukarıda yazıldığı gibi kötü değil çünkü.

ve işlemcide sağlam.

Annem A35 kullanıyor, Exynos olmasına rağmen memnun(J6+'tan geçti)
Bence en az 256gb depolamalı cihaz alınmalı çünkü uzun süre kullanacaksa depolama bir yerden sonra önemli.
Gündelik kullanılacaksa bence Honor 200 ya da Galaxy A55 alınabilir. Ama siz exynostan dolayı almayacaksanız o zaman tek tercihiniz Honor 200 kalıyor. İşlemcisi 7 gen 3 o kadar güçsüz değil. Sorun etmeyecektir diye düşünüyorum.

Annem A35 kullanıyor, Exynos olmasına rağmen memnun(J6+'tan geçti)
Bence en az 256gb depolamalı cihaz alınmalı çünkü uzun süre kullanacaksa depolama bir yerden sonra önemli.
Gündelik kullanılacaksa bence Honor 200 ya da Galaxy A55 alınabilir. Ama siz exynostan dolayı almayacaksanız o zaman tek tercihiniz Honor 200 kalıyor. İşlemcisi 7 gen 3 o kadar güçsüz değil. Sorun etmeyecektir diye düşünüyorum.
Bir diğer konu olarak da işlemcinin Snapdragon 888 olmasının iyi olması aslında işlemci modelinin başında Snapdragon yazmasından ötürü. İşin sonunda Exynos 2100 veya Snapdragon 888 olması farkı hissettirmez, ikisi arasında yerine göre çok ufak farklar olacaktır ancak işlemci temelli de olmayacaktır yüksek olasılıkla, neticede ikisi de Samsung elinden çıkmış modeller. Bir ihtimal Snapdragon adına çıktığından Samsung daha çok önem vermiş olabilir Snapdragon 888'e lakin performansı ortada. Depolama işi de ek araçlarla çözülebilir bu arada. Bellek 8 GB olduktan sonra orası diğer bir konu.

S21FE şarj süresi

Screenshot_2025-02-04-23-33-14-369_com.android.chrome.webp

Baktığım cihazlar:
Noting Phone 1: Fiyat ve özellikler çok iyi, fakat tasarımı anneme gitmez, beğenmedi.
A serileri (35 ve 55) kamera iyi değil (s21 fe ye göre), işlemci problemli exynos, güncellemeler var ama bu fiyata s serisi almak daha mantıklı geliyor.
(oyun oynayan biri olsaydı kesinlikle önermezdim anneme, fakat günlük kullanım dediğim gibi.)
Honor 200: 4k 60 fps yok, işlemci o kadar iyi değil ve fiyat 19k.
bütçe 16-17k
A55 kamerası sana iyi gelmemiş olabilir ona bişey diyemem fakat S21FE kullanıcısı bir arkadaş vardı eski discord sunucusunda, ana kamerada A54'ün S21FE'den daha iyi işler ortaya koyduğunu söylüyordu bazen karşılaştırdığı zaman.

S21 Fe deki Sony imx555 2020 yılında çıkmış 1/1.76" boyutunda bir sensör
(S20 ve S21 serisinin düz ve plus modelkeinde ve S20 Fe Snapdragon modellerinde bu sensör var)
A55 deki Sony imx906 2023 yılında çıkmış 1/1.56" boyutunda bir sensör
(Realme GT 7 Pro, Honor 200,300, Xiaomi 14T de imx906 var)

A55 deki ana kamera sensörü daha iyi ama S serisi olduğu için S21 Fe deki sensör de amiral gemisi bir sensör olduğu için geri kalmıyor.
Ayrıca Gsmarena üzerinden çekilmiş fotoğraf örneklerine bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
S21 Fe deki Sony imx555 2020 yılında çıkmış 1/1.76" boyutunda bir sensör
(S20 ve S21 serisinin düz ve plus modelkeinde ve S20 Fe Snapdragon modellerinde bu sensör var)
A55 deki Sony imx906 2023 yılında çıkmış 1/1.56" boyutunda bir sensör
(Realme GT 7 Pro, Honor 200,300, Xiaomi 14T de imx906 var)
a55 te 50MP ISOCELL GN5 sensör var

Reddit de bu konu konuşulmuş görünüşe göre iki farklı sensör kullanılmış gibi duruyor. Sony İmx906 ve Samsung İsocell Gn5.
Sonuçta Gn5 de 1/1.56" boyutunda bir sensör ve S22 serisindeki sensör.
S21 Fe S serisi olduğu için daha iyi video çekiyor o konuda sorun yok. Kamera konusunda işlemci de büyük bir etmen. S serisinin işlemcileri güçlü olduğu için kamera konusunda sensör eski ve küçük olsa da iyi işler çıkarıyor.

Device Info HW ile hangi sensör kullanıldığına bakılabilir. Ama büyük ihtimalle bizim ülkede İsocell Gn5 olma olasılığı daha yüksek. İkisi de gelmiş de olabilir.

Son düzenleme:
Reddit de bu konu konuşulmuş görünüşe göre iki farklı sensör kullanılmış gibi duruyor. Sony İmx906 ve Samsung İsocell Gn5.
S21 Fe S serisi olduğu için daha iyi video çekiyor o konuda sorun yok. Kamera konusunda işlemci de büyük bir etmen. S serisinin işlemcileri güçlü olduğu için kamera konusunda sensör eski ve küçük olsa da iyi işler çıkarıyor.

Device Info HW ile hangi sensör kullanıldığına bakılabilir. Ama büyük ihtimalle bizim ülkede İsocell Gn5 olma olasılığı daha yüksek. İkisi de gelmiş de olabilir.
doğru, işlemci hızı ve kamera + hepsinin uyumu, cihaz eskide olsa iyi iş çıkarıyor

İmx766, imx906, GN5, GN3 isimleri farklı performansları aynı olan sensörler

şimdi düşünüyorumda, s21 fe batarya olarak 2-3 sene sonra günü kurtarmayabilir.
şuanda anca idare etse, ilerde dayanmaz gibi,
hadi benim gt2 de hızlı şarj var, bunda oda yok.
gt2 cihazında da 888 var ve 1 yıldır kullanıyorum şarjı hala aynı gidiyor.
(sürekli açık ekran vb.. kullanmama rağmen)
ne önerirsiniz? (bütçe çıkmaz, hatta değmediğinizi düşünüyorsanız bütçe düşün)

şimdi düşünüyorumda, s21 fe batarya olarak 2-3 sene sonra günü kurtarmayabilir.
şuanda anca idare etse, ilerde dayanmaz gibi,
hadi benim gt2 de hızlı şarj var, bunda oda yok.
gt2 cihazında da 888 var ve 1 yıldır kullanıyorum şarjı hala aynı gidiyor.
(sürekli açık ekran vb.. kullanmama rağmen)
ne önerirsiniz? (bütçe çıkmaz, hatta değmediğinizi düşünüyorsanız bütçe düşün)
Batarya aklı kurcalayacak bir süre, deneyimde de belli edecek kendini, bu yüzden dolayı A55 de bir seçenek. Kullanım esnasında oluşacak kalite farkına nazaran daha iyi pil tercih edilecek. Kalite farkı hissiyatı da fazla olmayacaktır yüksek ihtimalle.

@OKN @Yunus Emre @Technicer @Gucukbey @Keymey
Telefonu anneme almayı düşünüyorum ve o da oyun oynamaz, günlük kullanım için gerekli.
Bütçeyi fazla çıkamam ve gördüğüm bu fiyat bandındaki en iyi kamera S21 Fe var.
Fakat aklımı kurcalayan, telefon günü kurtarır mı?
Uzun süre gider mi?
Diğer cihazlara baktığımda ya işlemci ya da kamera o kadar iyi gelmedi.
Bu fiyatta alınabilecek en iyi telefon diyebilirim. Oyun oynamadığı sürece Exynos'lu versiyonda ortalama 7 saat ekran süresi veriyor. Son güncelleme olarak OneUI 7'yi alacak ki bu güzel bir şey. Kamera olarakda fhd 120fps seçeneği var (Exynos'da var Snapdragon'da var mı bilmiyorum.) Çoğu kişi ısınma konusuna takılıyor ama şahsen bende Exynos'lu versiyonda öyle acayip bir ısınma deneyimlemedim. Alırsanız şimdiden hayırlı olsun. (Snapdragon versiyonunun daha az ısındığını ve daha az pil tüketimi olduğu söyleniyor, aynı zamanda sürdürebilirlik konusundada Snapdragon'un önde)

Geri