Reklam Bannerı

IPS vs Oled Karşılaştırması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Keymey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Keymey

Usta Yardımcı
Yönetici

Yabancı dil de olsa görüntüden anlayabileceğiniz açıklayıcı bir test

Screenshot_2024-12-02-15-36-06-518_app.rvx.android.youtube.webp

Screenshot_2024-12-02-15-51-15-779_app.rvx.android.youtube.webp

Son düzenleme:
Oled cidden çok sevdiğim bir teknoloji,telefonlarda evet ama televizyon,monitör gibi ürünlerde henüz o oled korkumu yenemedim.Telefon alsan ortalama en fazla 5 yıl gibi bir süre kullanırsın ama kaliteli bir televizyon veya monitör çok daha uzun süre yenilenmeyen bir eşya olduğu için endişeliyim.

Oled kullanmayı bilene ama son parlaklık sabit görüntü oled de yanma yapıyor
LG ve Samsung un yeni 2023 çıkışlı TV lehinde şey görmüştüm sürekli duran panelleri kaydırıyormuş bu pwm olayını yapıyormuş oda oldu yanıtını ortadan tam manasıyla kaldırmasını 10 yıl gibi bir süre veriyorum diyodu

LG ve Samsung un yeni 2023 çıkışlı TV lehinde şey görmüştüm sürekli duran panelleri kaydırıyormuş bu pwm olayını yapıyormuş oda oldu yanıtını ortadan tam manasıyla kaldırmasını 10 yıl gibi bir süre veriyorum diy
Bence TV de yanma pek olmaz ama son parlaklıkda renk sokması olur ama monitör olarak kullanılan panellerde o Windows logosu saat kısmı falan sabit araçlar hep iz yapar son parlaklık da daha kısa sürede ama ora parlaklık da uzun süre yapar yani iz bence

Bence TV de yanma pek olmaz ama son parlaklıkda renk sokması olur ama monitör olarak kullanılan panellerde o Windows logosu saat kısmı falan sabit araçlar hep iz yapar son parlaklık da daha kısa sürede ama ora parlaklık da uzun süre yapar yani iz bence
OLED laptop kullanıyorum piksel değiştirme falan var 1 senedir de yanma yok. Bir de ekran soğuk olduğu için yanması daha zor.
1733348430672.webp

Geri