Reklam Bannerı

Üniversitede kullanmak için tablet tavsiyesi

efee1907

Keşifçi
Merhabalar
Üniversitede kullanmak için ve boş zamanlarımda da video izlemek boş zaman geçirmek için bir tablet arayışındayım
Aslında forumda çok taze bir tablet konusu var ama önerilenler biraz farklı
Öncelikle abimde üniversite öğrencisi onun vergi indirimiyle 10 bin tl altındaki modellerden almak istiyorum
Aklımda 8/256 olmasından dolayı huawei/honor ve samsung var
Ancak lenovonun bu full seti hakkında ne düşünüyorsunuz

Merhabalar
Üniversitede kullanmak için ve boş zamanlarımda da video izlemek boş zaman geçirmek için bir tablet arayışındayım
Aslında forumda çok taze bir tablet konusu var ama önerilenler biraz farklı
Öncelikle abimde üniversite öğrencisi onun vergi indirimiyle 10 bin tl altındaki modellerden almak istiyorum
Aklımda 8/256 olmasından dolayı huawei/honor ve samsung var
Ancak lenovonun bu full seti hakkında ne düşünüyorsunuz
@OKN diğer konu için yardımcı olduğunuzu gördüm rica etsem bana da yardımcı olur musunuz?

Vergi indirimi 9.500 TL altındaki ürünlerde geçerli ve tabletlerde indirim oranı %16.7. İndirim oranı düşük ve koşullar uğraştırıcı.
9499 TL değerinde tablet alsanız maks 1586 TL vergi indirimi oluyor. Başlangıçta indirimsiz olarak tam fiyatını ödüyorsunuz daha sonra para hesabınıza yatıyor. Online satışlarda çoğu satıcı faturayı düzgün doldurmuyor.

Vergi indirimi hakkında araştırma yaptınız mı?
Öğrencilere Özel Vergisiz Cihaz Katılım Koşulları

Son düzenleme:
Vergi indirimi 9.500 TL altındaki ürünlerde geçerli ve tabletlerde indirim oranı %16.7. İndirim oranı düşük ve koşullar uğraştırıcı.
9499 TL değerinde tablet alsanız maks 1586 TL vergi indirimi oluyor. Başlangıçta indirimsiz olarak tam fiyatını ödüyorsunuz daha sonra para hesabınıza yatıyor.
Online satışlarda çoğu satıcı faturayı düzgün doldurmuyor.
Vergi indirimi hakkında araştırma yaptınız mı?
2023te yürürlüğe girdiğinden beridir herkes çok övüyordu methiyeler yağıyordu 16.7 gerçekten şaka gibi bir oranmış
Ben vatan bilgisayar güvenli olur diye oradan almayı düşünüyordum ama bi manası da kalmaz artık.
Huaweinin 10.700 tlye klavye ve kalemli modeli 11.5 var onun hakkındaki düşünceleriniz nedir link atacağım şimdi

2023te yürürlüğe girdiğinden beridir herkes çok övüyordu methiyeler yağıyordu 16.7 gerçekten şaka gibi bir oranmış
Ben vatan bilgisayar güvenli olur diye oradan almayı düşünüyordum ama bi manası da kalmaz artık.
Huaweinin 10.700 tlye klavye ve kalemli modeli 11.5 var onun hakkındaki düşünceleriniz nedir link atacağım şimdi
Kalem yok sanırsam ama iyi fiyat gibi
Eski model olduğunuda biliyorum ama

Bu fiyata alınmaz. Klavye ve kalemli olan versiyonları var.
Huawei tabletlerde Play Store yok. Google uygulamalarını rahat kullanamıyorsunuz. Kullanmanın farklı yöntemleri var ama uğraştırıcı. Bildirim gelmesi sıkıntılı.

Eskiden Huawei Matepad 11 çok fazla satılmıştı. O zaman Snapdragon 865 gibi nispeten güçlü işlemci ile geliyordu. Fiyatı da uygundu. Ama şimdiki Huawei cihazlarda yeni nesil Snapdragon işlemciler kullanılmıyor. En son Snapdragon 7 Gen 1 kullandılar. Kendi işlemcilerini kullanıyorlar ama onlar da fiyatına göre güçsüz kalıyor.

Google konusu benim için sıkıntı değil diyorsanız Huawei tarafında en alınabilir tablet hangisi diye bakabilirim.
Ama Huawei tablet almanızı tavsiye etmem. Eskisi gibi bir artısı kalmadı. Samsung, Honor, Xiaomi veya Lenovo markası cihazlara bakabilirsiniz.

Bu fiyata alınmaz. Klavye ve kalemli olan versiyonları var.
Huawei tabletlerde Play Store yok. Google uygulamalarını rahat kullanamıyorsunuz. Kullanmanın farklı yöntemleri var ama uğraştırıcı. Bildirim gelmesi sıkıntılı.

Eskiden Huawei Matepad 11 çok fazla satılmıştı. O zaman Snapdragon 865 gibi nispeten güçlü işlemci ile geliyordu. Fiyatı da uygundu. Ama şimdiki Huawei cihazlarda yeni nesil Snapdragon işlemciler kullanılmıyor. En son Snapdragon 7 Gen 1 kullandılar. Kendi işlemcilerini kullanıyorlar ama onlar da fiyatına göre güçsüz kalıyor.

Google konusu benim için sıkıntı değil diyorsanız Huawei tarafında en alınabilir tablet hangisi diye bakabilirim.
Ama Huawei tablet almanızı tavsiye etmem. Eskisi gibi bir artısı kalmadı. Samsung, Honor, Xiaomi veya Lenovo markası cihazlara bakabilirsiniz.
rica etsem huawei tarafına bakar mısınız google benim için sıkıntı değil gbox indirir bir şekilde hallederim
Benim huawei düşünme sebebim kalem klavye mouse setiyle uygun fiyata geliyor olması(öyle hatırlıyorum ) ben baktım ama pek bulamadım
Mümkünse önce setlere(kalem pek mühim değil) sonra da modellere bakar mısınız?
Birde a9 plus alıp harici klavye mouse almak işine ne diyorsunuz

Bütçeniz maks ne kadar öğrenebilir miyim? Ona göre öneride bulunayım. Diğer tablet tavsiyesi konusunda bana göre 20 bin TL altında alınabilecek bütün modelleri eklemiştim. Huawei tarafında kalem, klavye ve mouse setli ürünler eskide kaldı artık uygun fiyatlı değiller. Full setler iyi fiyata satılıyor gibi ama işlemcileri Kirin ve Google yok. Eksiği çok fazlası yok. İstenen fiyatı karşılamıyor.

Tablet + Klavyeli Kılıf mı lazım size? Not tutmak için almayı düşünüyorsanız kalem olsa iyi olabilir.
Mouse lazım ise daha sonra bluetooth mouselardan harici olarak alabilirsiniz. Klavyeli kılıf çok önemli değilse ayrıca harici bluetooth klavye de alabilirsiniz?Kullanım alanınızı öğrenebilir miyim?
Kullanım amacınızda hangi taraf ağır basıyor öğrenebilir miyim?
Oyun (ağır oyunlar), içerik tüketimi (dizi ve film izlemek), not tutmak.

Bu arada hiçbir tablet bilgisayarın yerini tutmaz. Klavye ve mouse seti ile laptop gibi kullanma düşünceniz varsa hayal kırıklığı yaşarsınız.

Son düzenleme:
Bütçeniz maks ne kadar öğrenebilir miyim? Ona göre öneride bulunayım. Diğer tablet tavsiyesi konusunda bana göre 20 bin TL altında alınabilecek bütün modelleri eklemiştim. Huawei tarafında kalem, klavye ve mouse setli ürünler eskide kaldı artık uygun fiyatlı değiller.

Tablet + Klavyeli Kılıf mı lazım size? Not tutmak için almayı düşünüyorsanız kalem olsa iyi olabilir.
Mouse lazım ise daha sonra bluetooth mouselardan harici olarak alabilirsiniz. Klavyeli kılıf çok önemli değilse ayrıca harici bluetooth klavye de alabilirsiniz?
Bütçeniz ve tam olarak kullanım alanınızı öğrenebilir miyim?
Kullanım amacınızda hangi taraf ağır basıyor öğrenebilir miyim?
Oyun (ağır oyunlar), içerik tüketimi (dizi ve film izlemek), not tutmak.
Öncelikle tablet almayı istememin aslice sebebleri şunlar
Laptopdan daha kompakt olması ve fiyatlar açısından daha düşük fiyata daha yüksek performans almak
Bütçem maksimum 15bin çünkü daha fazla vermek istemiyorum 20 bin bandına laptop alırım onun yerine
Kullanım alanım eğitim amaçlı(not tutmak slayt hazırlamak youtubeden eğitim öğretim videoları izlemek) bunun yanı sıra boş zamanlarda video izlemek vs
Aslında huawei almak istememin nedeni şu 2023te 11.5 serisi çıktığından beri çok övülüyor şu an bile videolar izliyorum hep 11.5 12x gibi cihazlar öneriliyor Sepetim https://share.google/khwk4cmfrBHrbVJpi örneğin bu model eski ancak 13 bine hem kalem hemde klavye ile geliyor ekstradan bir mouse alacağım yalnızca
Ayrıca bu modelin honor halide var aynı fiyata
Veya yine aynı fiyata 11.5 yeni modeli var onda da kalem yok
Not alma eylemini klavye ile yapmanın hem daha rahat olacağını hemde kalemin ekstra ve gereksiz masraf olacağını düşünüyorum
Aklımdaki ilk plan
A9 plus alıp harici klavye mouse seti almak zaten cihazım samsung s23 ekosistem açısındanda seri olur diye düşünüyorum
Düşünceleriniz nedir
Matepade sırf kalemi ve klavyeli kılıfı yüzünden 13k vermek gereksiz geliyor
Baktığınızda 10/15kya bile lenovo acer laptoplar var tablet alma avantajları kalmıyor

Öncelikle tablet almayı istememin aslice sebebleri şunlar
Laptopdan daha kompakt olması ve fiyatlar açısından daha düşük fiyata daha yüksek performans almak
Bütçem maksimum 15bin çünkü daha fazla vermek istemiyorum 20 bin bandına laptop alırım onun yerine
Kullanım alanım eğitim amaçlı(not tutmak slayt hazırlamak youtubeden eğitim öğretim videoları izlemek) bunun yanı sıra boş zamanlarda video izlemek vs
Aslında huawei almak istememin nedeni şu 2023te 11.5 serisi çıktığından beri çok övülüyor şu an bile videolar izliyorum hep 11.5 12x gibi cihazlar öneriliyor Sepetim https://share.google/khwk4cmfrBHrbVJpi örneğin bu model eski ancak 13 bine hem kalem hemde klavye ile geliyor ekstradan bir mouse alacağım yalnızca
Ayrıca bu modelin honor halide var aynı fiyata
Veya yine aynı fiyata 11.5 yeni modeli var onda da kalem yok
Not alma eylemini klavye ile yapmanın hem daha rahat olacağını hemde kalemin ekstra ve gereksiz masraf olacağını düşünüyorum
Aklımdaki ilk plan
A9 plus alıp harici klavye mouse seti almak zaten cihazım samsung s23 ekosistem açısındanda seri olur diye düşünüyorum
Düşünceleriniz nedir
Matepade sırf kalemi ve klavyeli kılıfı yüzünden 13k vermek gereksiz geliyor
Baktığınızda 10/15kya bile lenovo acer laptoplar var tablet alma avantajları kalmıyor
Mesela bu da var ama 15k edeceğini düşünmüyorum

10K üstünde tabletten daha uzun ömürlü olabilecek laptoplar var. 10-15K civarında IPS ekranlı öğrenci ve ofis kullanımına uygun laptoplar var.
Tabletler laptoplara göre daha düşük fiyata daha performanslı ürünler değillerdir. Telefon işletim sistemlerinin dev ekranlı halleri gibi. En iyi tablet ara yüzü Apple tarafında olduğunu düşünüyorum o bile bir Macbook kullanımı etmiyor. Ucuza yüksek performans için tablet alınmaz. Nispeten laptoplara göre daha iyi ekranları olması ve daha uzun pil ömrü sunmasından dolayı tercih edilir.
14 inç boyutunda taşınabilir hafif laptoplar var.
Slayt hazırlamak tablet üzerinde verimli değil. Bazı uygulamalar ile çok basit slaytlar hazırlanabilir ama çok verimli olacağını sanmıyorum. Üniversite ödevleri için lazım ise çok verimli olmayabilir. Word, PowerPoint ve Exel gibi uygulamalar lazım ise tabletlerde PC deki gibi detaylı sürümünü kullanamıyorsunuz.

10K üstünde tabletten daha uzun ömürlü olabilecek laptoplar var. 10-15K civarında IPS ekranlı öğrenci ve ofis kullanımına uygun laptoplar var.
Tabletler laptoplara göre daha düşük fiyata daha performanslı ürünler değillerdir. Telefon işletim sistemlerinin dev ekranlı halleri gibi. En iyi tablet ara yüzü Apple tarafında olduğunu düşünüyorum o bile bir Macbook kullanımı etmiyor. Ucuza yüksek performans için tablet alınmaz. Nispeten laptoplara göre daha iyi ekranları olması ve daha uzun pil ömrü sunmasından dolayı tercih edilir.
14 inç boyutunda taşınabilir hafif laptoplar var.
Slayt hazırlamak tablet üzerinde verimli değil. Bazı uygulamalar ile çok basit slaytlar hazırlanabilir ama çok verimli olacağını sanmıyorum. Üniversite ödevleri için lazım ise çok verimli olmayabilir. Word, PowerPoint ve Exel gibi uygulamalar lazım ise tabletlerde PC deki gibi detaylı sürümünü kullanamıyorsunuz.
Hocam aslında bende laptop alma taraftarıydım ancak işim sadece not almayla alakalı olunca (mühendislik gibi tasarım yazılım gibi şeylerde kullanmayacağımdan dolayı) tablet almak bana da mantıklı geldi
peki yorumlarınız nedir 13kya o huawei seti alınır mı yoksa a9 plus+harici set alma işine ne diyorsunuz

İşlemcisi HiSilicon Kirin T80 (Huawei sitesindeki o şekilde). Normalde bu ürün globalde Snapdragon 7 Gen 1 ile satılan bir model. Kirin T80 Antutu V10 520K civarında yani Snapdragon 6 Gen 1 den biraz güçlü. 13K civarında bence alınmaz. Kötü cihaz mı değil. Alsanız memnun kalır mısınız? Kalırsınız ama f/p bir ürün değil. Sadece Huawei ekosistemine sahip biri için mantıklı olabilir.
Huawei markasının alt markası olan Honor Pad 9 veya Honor Pad 10 daha mantıklı.
https://www.epey.com/tablet/honor-pad-9.html

İşlemcisi HiSilicon Kirin T80 (Huawei sitesindeki o şekilde). Normalde bu ürün globalde Snapdragon 7 Gen 1 ile satılan bir model. Kirin T80 Antutu V10 520K civarında yani Snapdragon 6 Gen 1 den biraz güçlü. 13K civarında bence alınmaz. Kötü cihaz mı değil. Alsanız memnun kalır mısınız? Kalırsınız ama f/p bir ürün değil. Sadece Huawei ekosistemine sahip biri için mantıklı olabilir.
Huawei markasının alt markası olan Honor Pad 9 veya Honor Pad 10 daha mantıklı.
https://www.epey.com/tablet/honor-pad-9.html
Gece gece kafanızı şişiriyorum kusura bakmayın halihazırda kullandığım telefonda samsung ekosistem açısından da iyi olur a9 plus alıp bir bluetooth klavye ve mouse setiyle desteklersem totaldaki fiyat açısından daha ucuza geliyor işlemci olarakta iyi
Hemde azda olsa vergi indirimide var ona ne diyorsunuz?
Bu honorda iyi ama huawei kadar dolu değil huaweinin kalem mouse gibi hediyelerinden dolayı onu diyordum ancak o da kirinle geliyorsa dediğiniz gibi pek mantıklı olmaz

Samsung A9+ 8/128 GB modeli 5-6K civarında iyiydi ama şu an pahalandı. Hatta Samsung tarafındaki bütün tabletler pahalandı.
8/128 GB olanı 7-8K civarında bence mantıklı değil. 8-9K arasında 8/256 GB modeli bulunabiliyor.
TFT LCD ekranları var. Bu fiyata IPS ekranlı cihazlar varken ilk tercihim olmaz. Fiyatları şu an pahalı takip edip 1-2K düşmesi beklenebilir.

10K altında benim için alınabilirlik sıralaması bu şekilde olurdu. Honor ve Xiaomi bence daha dolu özellikler sunuyor. Samsung tarafında 7-9K arasında A9+ yerine indirimde ben olsam Tab S9 FE zorlardım.

Honor Pad 9 8/256 GB
Honor Pad 9 8/128 GB
Redmi Pad 2
Honor Pad X9 8/128 GB
Honor Pad X9A + Kalem Hediyeli versiyonu. Bunun da ekranı TFT LCD.
Samsung Galaxy Tab A9+
Samsung A9

Son düzenleme:
Samsung A9+ 8/128 GB modeli 5-6K civarında iyiydi ama şu an pahalandı. Hatta Samsung tarafındaki bütün tabletler pahalandı.
8/128 GB olanı 7-8K civarında bence mantıklı değil. 8-9K arasında 8/256 GB modeli bulunabiliyor.
TFT LCD ekranları var. Bu fiyata IPS ekranlı cihazlar varken ilk tercihim olmaz. Fiyatları şu an pahalı takip edip 1-2K düşmesi beklenebilir.

10K altında benim için alınabilirlik sıralaması bu şekilde olurdu. Honor ve Xiaomi bence daha dolu özellikler sunuyor. Samsung tarafında 7-9K arasında A9+ yerine indirimde ben olsam Tab S9 FE zorlardım.

Honor Pad 9 8/256 GB
Honor Pad 9 8/128 GB
Redmi Pad 2
Honor Pad X9 8/128 GB
Honor Pad X9A + Kalem Hediyeli versiyonu. Bunun da ekranı TFT LCD.
Samsung Galaxy Tab A9+
Samsung A9
@OKN hocam ben yine set olarak alma kafasındayım bu sunduğu performansa göre fiyat açısından iyi gibi

@OKN hocam ben yine set olarak alma kafasındayım bu sunduğu performansa göre fiyat açısından iyi gibi
Hocam ne kadar huawei berbat işlemcilerle ve yüksek fiyatlarda sunsa da orjinal klavye mouse kalem setleriyle 15e geliyor eski modeli 11.5 13e geliyor ya onlardan birisini seçeceğim ya da bu honoru keza bu honor gayet iyi hızlı şarj batarya seviyesi 7 gen 3 hemde 14 bin tl

Hocam ne kadar huawei berbat işlemcilerle ve yüksek fiyatlarda sunsa da orjinal klavye mouse kalem setleriyle 15e geliyor eski modeli 11.5 13e geliyor ya onlardan birisini seçeceğim ya da bu honoru keza bu honor gayet iyi hızlı şarj batarya seviyesi 7 gen 3 hemde 14 bin tl
Kalem kullanmayacaksan laptop al geç madem set istiyorsun

Geri